Φιλία 6 ομάδων

Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η εκδήλωση Φιλίας των Peristeri Volley, Άρτεμις Κορυδαλλού, ΑΠΣ Αλίμου και το χαλί της Φιλίας στρώνεται εκ νέου, αυτή τη φορά για να υποδεχτεί άλλες 3 σημαντικές ιστορικές Ομάδες τον ΓΣ Πετρούπολης, τον ΑΟΝ Αργυρούπολης και το ΦΟ Βριλησσίων.

Έξι ομάδες πλέον, (Peristeri Volley, Άρτεμις Κορυδαλλού, ΑΠΣ Αλίμου, ΓΣ Πετρούπολης, ΑΟΝ Αργυρούπολης, ΦΟ Βριλησσίων), σας καλούν να τιμήσετε με τη παρουσία σας την ιδιαίτερη εκδήλωση που θα λάβει χώρα εμπρός σε εκατοντάδες παιδιά, γονείς και εκπροσώπους διοικήσεων των συλλόγων. Η ξεχωριστή εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 19/11 στις 18.15 στο κλειστό Δίδυμα Περιστερίου.

ΦΙΛΙΑ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΣΚΟΠΟΣ: Σύνδεσμος λειτουργικής και συναισθηματικής αυτοοργάνωσης ομάδων για την ανάπτυξη καλών πρακτικών συμπεριφοράς και ευ αγωνίζεσθαι.

Για ποιο λόγο: Για την απόλαυση της πραγματικής διάστασης του αθλητισμού, για την ανάδειξη των παιδαγωγικών αρχών και αξιών της Αθλητικής Παιδείας, για τη αρίστευση του κλίματος εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων και για την ανάδειξη των πραγματικών πρωταγωνιστών που είναι οι αθλητές. Για την πολύπλευρη ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και των ανθρώπων που το υπηρετούν.

Σύσταση-Υλοποίηση Φιλίας ομάδων: (Αθλητικοί σύλλογοι και την υλοποιούν τα μέλη αυτών: αθλητές, προπονητές, παράγοντες, γονείς, θεατές).

Οι αθλητικοί σύλλογοι που συγκροτούν τη φιλία ομάδων (ΦΟ) καλούνται, πράττουν και υλοποιούν ως εξής:

1.Κάθε αγώνας μεταξύ μελών της Φιλίας Ομάδων (ΦΟ) λογίζεται σαν συμμετοχή μιας ομάδας. Αντίπαλος υπάρχει αλλά τον ευγνωμονούμε που υφίσταται γιατί πολύ απλά χωρίς αυτόν δεν υφίσταται αγώνας. Οι θεατές της ΦΟ ενδιαφέρονται να δημιουργούν θερμό κλίμα για όλους τους αθλητές ή αθλήτριες ως μια μεγάλη οικογένεια. Μεμονωμένες περιπτώσεις αποκλίνουσας συμπεριφοράς δέχονται συστάσεις από φίλα προσκείμενους θεατές ή αν υπερβούν τα όρια αποβάλλονται από τον αγωνιστικό χώρο. Κανένας δε μπορεί να χαλάσει το κλίμα ενός αγώνα παιδιών κάθε ηλικίας

2.     Τα μέλη της ΦΟ δεν ασχολούνται με διαιτητικές αποφάσεις. Υπάρχει άλλος φορέας να τις κρίνει. Αντίθετα, χειροκροτούν και τους διαιτητές στην αρχή και στο τέλος ενός αγώνα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

3.     Στελέχη της ΦΟ εκπαιδεύουν με τακτικό ρυθμό (ομιλίες, έντυπα, σχετικές αναφορές σε social media) τα μέλη τους για τη σπουδαιότητα των καλών πρακτικών και του ευ αγωνίζεσθαι.

4.     Τα μέλη της ΦΟ πραγματοποιούν κοινές εκδηλώσεις σύσφιξης σχέσεων (εκπαιδευτικές ή αθλητικές εκδρομές, φιλικούς αγώνες, συνεστιάσεις μελών, σεμινάρια ενημερωτικής ύλης για παιδιά και γονείς)

5.     Το γηπεδούχο σωματείο βρίσκει συχνά λόγους να βραβεύει μέλη της ΦΟ του ανταγωνιστικού-φιλοξενούμενου σωματείου πριν την έναρξη των αγώνων τους

6.     Τα μέλη της ΦΟ αποφεύγουν δηκτικά σχόλια προς κάθε άλλο σύλλογο ακόμα και αν προκληθούν

7.     Τα μέλη της ΦΟ δεν χάνουν ευκαιρία ώστε να τείνουν χέρι φιλίας και σε άλλα αθλητικά σωματεία που θα εισχωρήσουν στον άτυπο φορέα ΦΟ με σκοπό οι καλές συμπεριφορές και οι συνεργασίες να κατακλύσουν τους αγωνιστικούς χώρους

8.     Σε θέματα μετεγγραφών αθλητών μεταξύ ομάδων της ΦΟ προηγείται η συνεννόηση μεταξύ των σωματείων πριν γίνει επαφή με τον αθλητή ή αθλήτρια.

 

Φιλία ομάδων, γεννήθηκε γιατί το έχουμε ανάγκη

Με μεγάλη χαρά περιμένουμε τις επόμενες συμμετοχές Φιλίας