Προειδοποίηση
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/New_Site/2016-2017/GENIKES/dialeksi
Σημείωση
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης - Αθλητικό Μάνατζμεντ - Θερινή Σχολή

Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης  -  Winter School: «Sports Management»

Σκοπός του προγράμματος

Σκοπό του προγράμματος ΔΙΑ ΒΙΟΥ Μάθησης με τίτλo: «AΘΛΗΤΙΚΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ» αποτελεί η απόκτηση εισαγωγικών γνώσεων και η εξέταση των βασικών θεμάτων που σχετίζονται με τον ευρύτερο τομέα του αθλητισμού, από άτομα που δραστηριοποιούνται ήδη ή ενδιαφέρονται να αναπτύξουν δραστηριότητα στο συγκεκριμένο χώρο. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την οργάνωση και διoίκηση του αθλητισμού (Sports Management), δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος τομέας αποτελεί μία από τις νέες και ταχύτατα εξελισσόμενες ειδικότητες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πρόσφατη ραγδαία ανάπτυξη της αθλητικής βιομηχανίας έχει δημιουργήσει μεγαλύτερη ανάγκη για εκπαίδευση στο μάνατζμεντ για τα άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με τα διάφορα αθλήματα, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία των αθλημάτων βρίσκεται σε παγκόσμιο επίπεδο ανάμεσα στις κορυφαίες με πολλά δισεκατομμύρια «τζίρο».

Σε ποιον απευθύνεται

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού (αθλητές, προπονητές, διοικητικά στελέχη, φοιτητές ΤΕΦΑΑ και άλλων σχολών, αθλητικούς, παράγοντες κτλ) που επιθυμούν να αποκτήσουν και γνώσεις σχετικά με διοικητικές θέσεις και που δε διαθέτουν το απαραίτητο υπόβαθρο στο αθλητικό management. Επίσης, απευθύνεται και στο ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για το χώρο του αθλητισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια βασική θεματολογία που καλύπτει όλες τις σημαντικές πτυχές της αθλητικής επιστήμης, προκειμένου οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση γύρω από θέματα που σχετίζονται με την αποτελεσματική διοίκηση του αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου (25 ώρες), θα παρασχεθεί γνώση και θα καλλιεργηθούν οι απαραίτητες δεξιότητες που κρίνονται απαραίτητες για τα στελέχη του κλάδου.

Υπογραμμίζεται στο σημείο αυτό ότι η ενότητα του αθλητικού μάνατζμεντ προβλέπεται να ενσωματωθεί στο βασικό πρόγραμμα MSc in Management του Διεθνούς Πανεπιστημίου και το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Περιεχόμενο/Θεματικές Περιοχές

Το πρόγραμμα θα διδαχθεί με τη μέθοδο των οργανωμένων διαλέξεων, τη μελέτη/ανάλυση περιπτώσεων (case studies) και των workshops. Οι εισηγητές προέρχονται από τον ακαδημαϊκό και τον αθλητικό χώρο, καθώς και από διάφορους αθλητικούς φορείς. H δομή του προγράμματος αποτελείται από τις εξής ενότητες που παρουσιάζονται στη συνέχεια:

Winter School: "Sports Management"

Κωδικός Τίτλος Ώρες Ημερομηνία Διδάσκων
ΘΕ 25
Ε.1 Εισαγωγή στην έννοια του αθλητικού Mάνατζμεντ-Μάρκετινγκ, είδη αθλητικών οργανισμών και λειτουργία 3 Δευτέρα 28/11/16
5.00-8.00μμ

Νίκος Ζεϊμπέκης

Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού,
Πρώην Καλαθοσφαιριστής

Ε.2 ΜΜΕ, δημοσιογραφία του σήμερα και site στον αθλητισμό 2.5 Δευτέρα 28/11/16
8.00-10.30μμ

Περικλής Στέλλας

Δημοσιογράφος

Ε.3 Στελέχωση και οργάνωση  team staff επαγγελματικής ομάδας.
Ψυχολογική, συναισθηματική και αθλητική διαχείριση αθλητών επαγγελματικής ομάδας
3 Tρίτη 29/11/16
4.30-7.30μμ

Αριστοτέλης Ζουρνατσίδης

Team Manager, KAE ΠΑΟΚ

Ε.4 Eπαγγελματικός αθλητισμός και επαγγελματικές ευκαιρίες των αθλητών μετά την ενεργό αθλητική τους δραστηριότητα 3 Tρίτη 29/11/16
7.30-10.30μμ

Κώστας Χαραλαμπίδης

Προπονητικό team ΠΑΟΚ,
Πρώην Καλαθοσφαιριστής ΠΑΟΚ,
Ιδρυτής GBA Academy

Ε.5 Εθελοντισμός - Χορηγίες - Αξιολόγηση αθλητικών διοργανώσεων 3 Πέμπτη 01/12/16
5.00-8.00μμ

Βασίλης Παπαχαρίσης

Καθηγητής ΤΕΦΑΑ
Θεσσαλονίκης

Ε.6 Το νομικό κομμάτι του αθλητισμού-μεταγραφές, συμβόλαια, επιλογή παικτών, διαμεσολάβηση 2.5 Πέμπτη 01/12/16
8.00-10.30μμ

Γιώργος Σφαιρόπουλος

Δικηγόρος,
Μάνατζερ αθλητών,
Sfera Sports Association

Ε.7 Αθλητισμός, επιχειρηματικότητα και τεχνολογία 3 Τετάρτη 07/12/16
5.00-8.00μμ

Λάζαρος Παπαδόπουλος

Iδρυτής Athlenda,
Ιδρυτής GBA Academy,
Πρώην Καλαθοσφαιριστής

Ε.8 Αθλητική δημοσιογραφία στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ -Αθλητική δημοσιογραφία στο διαδίκτυο 2 Παρασκευή 09/12/16
5.00-7.00μμ

Γιώργος Βένης

Δημοσιογράφος,
Αρχισυντάκτης Αθλητικού
Τμήματος ΤV-FM 100

Ε.9 Η Διατροφή στον Αθλητισμό 3 Παρασκευή 09/12/16
7.00-10.00μμ

Ελένη Μπέλλα

Αθλίατρος,
Εξειδίκευση σε
θέματα διατροφής
στον αθλητισμό

Περίοδος διεξαγωγής

Ημερομηνίες: 28,29 Νοεμβρίου και 1,7,9 Δεκεμβρίου 2016
Ημέρες & Ώρες: Καθημερινές- απογευματινές ώρες (5.00-10.00μμ)

Διαδικασία Αιτήσεων

Για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι απαραίτητομέχρι και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016να συμπληρωθεί η παρακάτω on-line φόρμα.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής σε αυτό το αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέρχεται στο ποσό τωνεκατόν είκοσι (120) ευρώ. Το ποσό είναι πληρωτέο σε μία δόση: Η δόση θα πρέπει να έχει καταβληθεί μετά την ειδοποίηση αποδοχής των αιτούντων για συμμετοχή στο πρόγραμμα και το αργότερο μέχρι7 μέρες πριν την έναρξητου σεμιναρίου.
Επισημαίνεται ότι για τους φοιτητές και αποφοίτους του ΔΙΠΑΕ, προβλέπεται έκπτωση 30% επί του κόστους συμμετοχής.

Στοιχεία επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Σερεμέτη:, Τηλέφωνο: 2310 807521

Συχνές Ερωτήσεις

  • Θα πάρω κάποια βεβαίωση παρακολούθησης ή μονάδες ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System) από το πρόγραμμα;
    Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να λάβουν διδακτικές μονάδες ECTS (έως και τέσσερις (4) μονάδες ECTS) θα έχουν αυτή τη δυνατότητα, εφόσον συμμετάσχουν στην προετοιμασία και υποβολή μιας σύντομης εργασίας που μπορούν να πραγματοποιήσουν σε θεματική ενότητα της επιλογής τους και σε συνεννόηση με εισηγητή της επιλογής τους. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στην υποβολή της εργασίας είναι προαιρετική! ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αναγνώριση των μονάδων ECTS εξαρτάται αποκλειστικά από το εκάστοτε ίδρυμα, στο οποίο θα κατατεθεί μετέπειτα η βεβαίωση.
  • Χρειάζεται κάποιο υπόβαθρο για να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο πρόγραμμα;
    Όχι
  • Επιτρέπονται απουσίες;
    Κάθε συμμετέχων έχει το δικαίωμα απουσίας από το 10% των συνολικών ωρών. Οι συμμετέχοντες που υπερβούν το 10% δεν θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Μετά την έναρξη του Προγράμματος δεν γίνεται επιστροφή διδάκτρων.