Πρώτο βήμα στο CEV Cup o ΠΑΟΚ

Με προορισμό το Νόβι Σαντ της Σερβίας θα αναχωρήσει το πρωί της Τετάρτης (4/1) η αποστολή του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με την σερβική OK Νόβι Παζάρ (Novi Pazar) που θα γίνει την Πέμπτη (5/1, 19.00) στο Νόβι Σαντ.

Η ελληνική ομάδα θα ταξιδέψει οδικώς από τη Θεσσαλονίκη για τη σερβική πόλη και ο Γιάννης Καλμαζίδης θα έχει μαζί του και τους 14 αθλητές που ανήκουν στη δύναμη του ρόστερ, μεταξύ αυτών τον Ερνάντο Γκόμεζ που πλέον έχει μπει για τα καλά στην ενεργό δράση και πιθανότατα να πάρει συμμετοχή όπως έγινε και στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος του 2016 με τον Παμβοχαϊκό στο PAOK Sports Arenaγια την 11η αγωνιστική.

Διαιτητές του αγώνα στη Σερβία θα είναι ο Ουκρανός Βιτάλι Παρσίν και η Βουλγάρα Λαζάροβα Πέεβα.

Να σημειωθεί πως η ΟΚ Νόβι Παζάρ στη φάση των «32» του CEV Cup απέκλεισε δύσκολα την Ομόνοια Λευκωσίας με δύο νίκες 3-0 (25-16, 25-17, 25-17) στη Σερβία και 3-2 (25-19, 25-22, 21-25, 23-25, 13-15) στην Κύπρο.

Προπονητής είναι ο Σάσα Στεφάνοβιτς και το ρόστερ έχει μόνο Σέρβους βολεϊμπολίστες που στην πλειοψηφία τους είναι έμπειροι και αγωνίζονται πολλά χρόνια μαζί. Πασαδόρος είναι ο Βόσνιος Λούκας Σορμάζ αδελφός του Νέναντ Σορμάζ που παίζει στην Παναχαϊκή.

Ο Γιάννης Παντακίδης μίλησε στο acpaok.gr: «Η αρχή στη σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για την ομάδα, με πολλούς τραυματισμούς, παρ’ όλα αυτά όμως η ομάδα έχει φτιαχτεί για να αντέχει στα δύσκολα. Πιστεύω πως έχουμε ξεπεράσει όλα τα προβλήματα. Με την έλευση του 2017 είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε τους στόχους μας. Κάνουμε την αρχή από το Νόβι Σαντ όπου πάμε για τη νίκη. Η ομάδα θα γυρίσει δυνατή στο γήπεδο, προσπαθούμε κάθε στιγμή για το καλύτερο και πιστεύω πως στο τέλος θα τους κάνουμε όλους χαρούμενους, πανηγυρίζοντας ακόμη ένα Πρωτάθλημα. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο και τον κόσμο του ΠΑΟΚ το 2017 να φέρει υγεία, χαρά και ευτυχία και στους αθλητές του ΠΑΟΚ να μην έχουν τραυματισμούς».