"Δεν ήρθαμε εδώ για να χάσουμε", "Ίσως μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε κάποιους πόντους καλύτερα " (VIDEOS)

Οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Ανδρεόπουλου, του Παναγιώτη Πελεκούδα, του Μενέλαου Κοκκινάκη και του Ντίμα Φιλίποφ μετά την πρεμιέρα της Εθνικής ανδρών με την Βουλγαρία, για τον Α' όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Μονπελιέ.

Δημήτρης Ανδρεόπουλος: «Υπήρχε διάθεση, θέληση και προσπάθεια από όλους, αλλά δυστυχώς δεν έφθασαν αυτά. Υπάρχει διαφορά από την Βουλγαρία, δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν αυτή η εικόνα της στην πρεμιέρα. Ίσως μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε κάποιους πόντους καλύτερα και είχαμε την δυνατότητα να τελειώσουμε κάποιες μπάλες στην κόντρα, αλλά τις χάσαμε και γι'αυτό άνοιγε η διαφορά. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και γνωρίζουμε ότι μας λείπει η δύναμη και παίζουμε με τις δυνατότητες που έχουμε και τις εξαντλούμε. Αν μας δοθεί η δυνατότητα για κάτι παραπάνω, θα το προσπαθήσουμε».
Για το παιχνίδι με την Ιταλία: «Καταρχάς μπράβο στους παίκτες μου που δεν σκέπτονται το παιχνίδι με την Πορτογαλία, αλλά το αυριανό με την Ιταλία. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Ήρθαμε για να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω. Γι'αυτό παλεύουμε και αν έρθει η νίκη, καλώς να έρθει. Αυτό ζητάμε από όλους τους αντιπάλους».  
Παναγιώτης Πελεκούδας: «Η Βουλγαρία ήταν καλύτερη από εμάς. Βέβαια και εμείς μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και θεωρώ πως κάποια στιγμή θα φθάσουμε στο επίπεδο για να τους κοντράρουμε. Αν μπορέσουμε να μείνουμε σε αυτή την κατάσταση με παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις, κάποια στιγμή θα φθάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Σήμερα δεν ήμασταν κακοί, ήμασταν σχετικά καλοί. Όταν πηγαίναμε σε παιχνίδι δύναμης, η Βουλγαρία ήταν καλύτερη από εμάς, οπότε πρέπει να χρησιμοποιούμε τα ελληνικά στοιχεία για να το παλέψουμε και αυτό θα γίνει σιγά σιγά με τις παραστάσεις που θα έχουμε. Είναι δύσκολο από την πρώτη στιγμή να το πετυχαίνεις. Δεν ήρθαμε εδώ για να χάσουμε και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Το μυαλό μας δεν είναι μόνο στην Πορτογαλία και την Ρουμανία, ήρθαμε εδώ να παίξουμε με όλους. Σημασία έχει και το παιχνίδι με την Ιταλία, όπως και όλα τα υπόλοιπα».
Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Δημήτρη Ανδρεόπουλο και τους παίκτες του η πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπου ηττηθήκαμε με 3-0 από τη Βουλγαρία.

Ντίμα Φιλίποφ 

«Μας λείπουν αυτά τα δυνατά παιχνίδια και φαίνεται. Σίγουρα η Βουλγαρία έπαιξε καλύτερα και κέρδισε δίκαια. Είναι μια πολύ καλή ομάδα η Βουλγαρία.
 
Όταν προπονείσαι και παίζεις με τις καλύτερες ομάδες λογικό είναι να ανεβαίνεις κι εσύ επίπεδο. Η Βουλγαρία παίζει κάθε χρόνο VNL, Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια…
 
Η Ιταλία αύριο είναι μια ακόμη πιο δυνατή ομάδα. Θα έχει ενδιαφέρον και για εμάς, πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμη καλύτεροι».

Μενέλαος Κοκκινάκης 
 
«Σ’ αυτό το ματς οι Βούλγαροι προσπάθησαν να μας παίξουν χωρίς λάθη και νομίζω ότι θα έπρεπε να ανταπεξέλθουμε καλύτερα. Δεν πήγαμε καλά, δεν τελειώσαμε κάποιες μπάλες που έπρεπε και δεν καταφέραμε να πιέσουμε περισσότερο και να πάρουμε ίσως κι ένα σετ. Στο πρώτο σετ εμφανιστήκαμε καλύτεροι κι ήμασταν πιο κοντά. Αυτό δεν λέει όμως κάτι, καθώς όταν απέναντι σου μια ομάδα φαίνεται να παίζει στο 80% καταλαβαίνεις τη διαφορά κι εκεί πρέπει να παίζεις ακόμη καλύτερα. Δεν το κάναμε σήμερα, δεν ήταν στόχος μας αυτό το ματς, άλλα είναι τα παιχνίδια που θέλουμε να πάρουμε και προχωράμε.
 
Τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια χώρα που έχει το καλύτερο πρωτάθλημα και είναι μεγάλη χαρά για εμάς… Θα δούμε πως θα μας αντιμετωπίσουν, γιατί αυτές οι ομάδες ξέρουν πώς να αντιμετωπίζουν τέτοια ματς. Εμείς πρέπει να χαρολυμε το ματς ξανά, να δούμε πως είναι να παίζεις σ’ αυτό το επίπεδο κι όταν ο αντίπαλος δεν είναι στο 100% να πιέζουμε περισσότερο».

Πολυμέσα