Ευρωπαϊκό ανδρών: Στον Α' όμιλο η Ελλάδα με Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία, Πορτογαλία και Ρουμανία

Στο Μονπελιέ θα ταξιδέψει η Εθνική Ανδρών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Η «γαλανόλευκη» κληρώθηκε στον Α' όμιλο μαζί με την οικοδέσποινα Γαλλία, την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Πορτογαλία και την Ρουμανία, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Atomium στις Βρυξέλλες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου της CEV, Αλεξάνταρ Μπόρισιτς, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Αγαπητά μέλη της βολεϊκής οικογένειας, καλή χρονιά σε όλους με υγεία και καλά αποτελέσματα στο βόλεϊ. Θέλω να συγχαρώ και τις 24 χώρες που προκρίθηκαν στο ιστορικό αυτό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ειδικά τις χώρες που θα βρίσκονται για πρώτη φορά στη μεγάλη αυτή γιορτή. Ευχαριστώ τους 4 διοργανωτές (Γαλλία, Σλοβενία, Βέλγιο, Ολλανδία) και την βελγική ομοσπονδία για τη φανταστική εκδήλωση που ετοίμασε σήμερα. Για πρώτη φορά το Euro θα γίνει σε 4 χώρες σε άνδρες και γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι σε διάστημα 1,5 μήνα 8 χώρες θα φιλοξενήσουν δύο μεγάλες διοργανώσεις, πράγμα καθόλου εύκολο. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες στη κλήρωση και τους εύχομαι να πετύχουν τους στόχους τους».
Στη συνέχεια, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών των τεσσάρων διοργανωτών. Ο πρόεδρος του Βελγίου Γκάι Ζιουβέ, της Γαλλίας Έρικ Τονγκί, της Ολλανδίας Πίτερ Σπρένγκερ και της Σλοβενίας Μετόντ Ρόπρετ. Ο Ολλανδός χρυσός Ολυμπιονίκης του 1996 στην Ατλάντα, Μπας Φαν Ντε Γκορ, έστειλε την Ελλάδα στον Α' όμιλο και στο Μονπελιέ, καθώς είχε την ευθύνη για τα μπαλάκια στο τέταρτο γκρουπ. 
Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου σε Γαλλία, Σλοβενία και μία ημέρα αργότερα στην Ολλανδία και στο Βέλγιο. Οι ημιτελικοί, ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 και ο τελικός θα διεξαχθούν στο Παρίσι στις 29 Σεπτεμβρίου.
 
Αναλυτικά οι 4 όμιλοι του Ευρωβόλεϊ 2019: 
Α' όμιλος (Γαλλία - Μονπελιέ): Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ρουμανία.
Β' όμιλος (Βέλγιο - Άντβερτ): Βέλγιο, Σερβία, Γερμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Αυστρία.
Γ' όμιλος (Σλοβενία - Λιουμπλιάνα): Σλοβενία, Ρωσία, Φινλανδία, Τουρκία, Σκόπια, Λευκορωσία.
Δ' όμιλος (Ολλανδία - Ρότερνταμ και Άμστερνταμ): Ολλανδία, Πολωνία, Τσεχία, Εσθονία, Ουκρανία, Μαυροβούνιο.