Η 12άδα της Εθνικής Παγκορασίδων για το Βαλκανικό πρωτάθλημα (πρόγραμμα)

Την Δευτέρα στις 18.00 το απόγευμα θα αναχωρήσει οδικώς από την Πρέβεζα η Εθνική Παγκορασίδων με προορισμό το Σόμπορ της Σερβίας, ενόψει της συμμετοχής της στο Βαλκανικό πρωτάθλημα (25-29/7).
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υπό τις οδηγίες του Κώστα Γκούντα και των συνεργατών του Βασίλη Παπαδημητρίου, Χριστίνας Πεταλά ξεκίνησαν την προετοιμασία στις 8 Ιουλίου στην Πρέβεζα, με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό να καταλήγει στην δωδεκάδα που θα ταξιδέψει στη Σερβία. 

Αναλυτικά:
 
Πασαδόροι: Μαρία-Ζωή Βαϊοπούλου (Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός), Ευαγγελία Τάνη (ΟΠΑΘ Περσέας).
 
Ακραίες: Γεωργία-Λούλα Αγγελοπούλου (Ολυμπιάδα Πατρών), Ιωάννα Σπανάκη (ΑΠΣ Αλίμου), Ελευθερία Γαργάλα (Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός).
 
Κεντρικές: Αγγελική Συριστατίδη (ΑΟ Θρακομακεδόνων), Σπυριδούλα-Ελένη Κομίνη (Φοίβος Μελισσίων), Κατερίνα Αλλαγιάννη (ΑΟ Μαρκόπουλου), Δέσποινα Μαρκούλη (ΓΣ Τυρνάβου).
 
Διαγώνιες: Νίκη Κωτσαρά (ΑΟ Μαρκόπουλου), Μάρθα Ανθούλη (ΟΠΑΘ Περσέας).
 
Λίμπερο: Κατερίνα-Σταυρούλα Καμπούρη (ΣΑ Πειραματικού).
 
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Σόμπορ θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο, την Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Ρουμανία και την Τουρκία με την πρώτη του ομίλου να προκρίνεται απευθείας στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πρεμιέρα θα κάνει την Τετάρτη 25 Ιουλίου με την οικοδέσποινα Σερβία στις 21.00. 
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
 
Τετάρτη 25 Ιουλίου
 
16.30: Βουλγαρία - Μαυροβούνιο
18.45: Τουρκία - Ρουμανία
21.00: Ελλάδα - Σερβία
 
Πέμπτη 26 Ιουλίου
 
16.30: Ρουμανία - Μαυροβούνιο
18.45: Τουρκία - Ελλάδα
21.00: Σερβία - Βουλγαρία
 
Παρασκευή 27 Ιουλίου
 
16.30: Ελλάδα - Ρουμανία
18.45: Βουλγαρία - Τουρκία
21.00: Μαυροβούνιο - Σερβία
 
Σάββατο 28 Ιουλίου
 
16.30: Ελλάδα - Βουλγαρία
18.45: Τουρκία - Μαυροβούνιο
21.00: Ρουμανία - Σερβία
 
Κυριακή 29 Ιουλίου
 
16.30: Μαυροβούνιο - Ελλάδα
18.45: Βουλγαρία - Ρουμανία
21.00: Σερβία - Τουρκία
 
Αρχηγός αποστολής είναι το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. Παντελής Βλάχος και το προπονητικό επιτελείο συμπληρώνει ο φυσιοθεραπευτής Θανάσης Φονταράς.
 
Γεύμα των παγκορασίδων
 
Το μέλος του συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Ιφιγένεια Τέφα, παρέθεσε την  Κυριακή το μεσημέρι γεύμα στην ομάδα των παγκορασίδων στην Πρέβεζα και στην οικογενειακή της επιχείρηση "μαρίνα Κλεοπάτρας".