Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μεγάλη επιτυχία το μετάλλιο για την Ελλάδα»

Τα εύσημα στις παίκτριές του απέδωσε μετά την ολοκλήρωση του επιτυχημένου τουρνουά ο κόουτς της Εθνικής ομάδας Γκιγιέρμο Ναράνχο.
Ο Ισπανός πρωτεργάτης του αργυρού μεταλλίου στους 18ους Μεσογειακούς αγώνες μίλησε λίγη ώρα μετά την λήξη του τελικού με την Κροατία στο www.volleyball.gr και ανέλυσε την παρουσία της «γαλανόλευκης» στην Ταραγόνα. 
 
«Νομίζω ότι αυτό το αργυρό μετάλλιο είναι μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα. Είναι ένα πρώτο μεγάλο αποτέλεσμα για την χώρα. Στον τελικό με την Κροατία ότι και αν κάναμε δεν γινόταν να αντιμετωπίσουμε την αντίπαλό μας. Σε θέσεις κλειδιά έχει παίκτριες παγκοσμίου επιπέδου με μεγάλη εμπειρία και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Σε κάποια σημεία πιέσαμε με το σερβίς μας αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι ήταν καλύτερη ομάδα. Αλλάξαμε αρκετές φορές παίκτριες για να βρούμε ρυθμό. Κάποιες ήταν κουρασμένες από την διοργάνωση, η Μερτέκη είχε κάποια ενόχληση στο γόνατο, αλλά γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας. Νομίζω ότι με μόνο πέντε εβδομάδες προετοιμασίας και με ελάχιστα φιλικά η Εθνική έδειξε το δρόμο. Πρέπει να διορθώσουμε και να δουλέψουμε πάνω σε συγκεκριμένα κομμάτια και νομίζω ότι θα φθάσουμε τον στόχο μας που είναι η πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος» επισήμανε ο «Γκίγιε» που θα ξεκουραστεί στην πατρίδα του και μέσα Ιουλίου θα σηκώσει και πάλι …μανίκια για να προετοιμάσει την Εθνική ομάδα ενόψει των προκριματικών αγώνων της για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.  
 
Σία Τοτσίδου: «Έτοιμη η ομάδα για το Ευρωπαϊκό»
 
Αποκάλυψη του τουρνουά για την ελληνική ομάδα αποτέλεσε η Σία Τοτσίδου. Όποτε την επιστράτευσε ο Ναράνχο από τον πάγκο έδωσε πολύτιμες λύσεις. «Η Κροατία έχει παίκτριες  Παγκόσμιας κλάσης. Κατά διαστήματα παίξαμε καλά αλλά νομίζω ότι μας έλειπε η σταθερότητα. Στο τρίτο σετ πιέσαμε στο σερβίς, παίξαμε άμυνα και μπλοκ και κάναμε σωστά πράγματα σε διάρκεια. Αυτή η Εθνική έχει δυνατότητες. Νομίζω ότι είναι έτοιμη για να προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος» ήταν ο απολογισμός της Δραμινής ακραίας.
 
Λαμπρινή Κωνσταντινίδου: «Υπάρχει ενέργεια και θέληση»
 
Πολύ καλή παρουσία και από την «Αμερικανίδα» Λαμπρινή Κωνσταντινίδου που αποτέλεσε την καλύτερη ανάσα της Στέλλας Χριστοδούλου. «Νομίζω ότι οι ομάδες είναι ισάξιες αγωνιστικά. Μπήκαμε μουδιασμένα και δεν είχαμε συγκέντρωση στον τελικό. Ο αντίπαλός μας δεν έκανε κάτι το εξωπραγματικό αλλά εμείς δεν κάναμε απλά πράγματα. Μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω στο τρίτο κερδισμένο σετ όπου επίσης δεν κάναμε κάτι εντυπωσιακό. Απλά πιέσαμε την αντίπαλό μας στην υποδοχή και δεν βγήκαμε από την τακτική μας. Επιστρέφουμε στην Ελλάδα με πολλές εμπειρίες και με καλή προετοιμασία θεωρώ ότι μπορούμε να επιστρέψουμε σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Υπάρχει ενέργεια και θέληση και μπορούμε…».
Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.