Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μίλησε η ελληνική ψυχή»

Ένα κουβάρι οι παίκτες της Εθνικής πανηγύρισαν με την καρδιά τους την επιστροφή στα μετάλλια για την «γαλανόλευκη». 
«Η ελληνική ψυχή μίλησε. Οι Έλληνες δεν τα παρατάνε πολλά και αυτό φάνηκε και στο σημερινό παιχνίδι. Μπορεί να πήγα εγώ στο σέρβις στο 10-9 του πέμπτου σετ και το ματς να γύρισε αλλά ήταν συνολική δουλειά. Χαίρομαι που ήρθε έτσι το μετάλλιο. Είναι σημαντικό για το σύνολο της Εθνικής ομάδας αυτό το μετάλλιο. Ξέρουμε ότι κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Τώρα πρέπει να πάρουμε την πρόκριση στο ευρωπαϊκό» έλεγε ο παίκτης της τελευταίας στιγμής Γιάννης Τακουρίδης με τον αρχηγό Γιώργο Πετρέα να προσθέτει: «Είναι τόσο που λέγαμε τόσο καιρό. Είναι αυτή η σπίθα που χρειαζόμασταν για να μπούμε στο δρόμο των επιτυχιών. Αυτό το μετάλλιο θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή. Είναι ο πρώτος μου τίτλος με την Εθνική ομάδα και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Είχαμε θέληση και πάθος και πήραμε το χάλκινο μετάλλιο σε μια διοργάνωση όπου μετέχουν πολύ καλές ομάδες. Τώρα ξεκινάει η προσπάθεια που είχαμε υποσχεθεί αφήνοντας πίσω μας τις πίκρες των τελευταίων ετών. Χωρίς τραυματισμούς μέση Ιουλίου θα συγκεντρωθούμε και πάλι για να προετοιμαστούμε για τον μεγάλο στόχο που είναι η πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα». 
 
Βραχνιασμένος αλλά χαμογελαστός και ικανοποιημένος ήταν ο Ντίμα Φιλίποφ. «Τι να σας πω; Μετάλλιο ρε!!!» είπε αρχικά και συνέχισε: «Δεν θυμάμαι από πότε έχει να πάρει μετάλλιο η Εθνική. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία που την αξίζαμε. Μίλησε στο τέλος η Ελληνική καρδιά». 
 
Πανηγυρίζοντας έκανε δηλώσεις στο www.volleyball.gr ο Παναγιώτης Πελεκούδας. «Αυτό το μετάλλιο είναι η αρχή για να επιστρέψουμε την Εθνική στο δρόμο των επιτυχιών. Είναι το πρώτο βήμα της μεγάλης διαδρομής για την πρόκρισή μας στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το πιστεύαμε και τα καταφέραμε. Είχαμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας μέχρι τον τελευταίο πόντο. Αυτό θα κάνουμε και στο ευρωπαϊκό».
Η κατάκτηση του μεταλλίου στην Ταραγόνα για την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ήταν η τέταρτη στην ιστορία της.  Η Εθνική Ανδρών συμμετέχει σε Μεσογειακούς Αγώνες για πρώτη φορά από το 2009 και την 6η θέση στην Πεσκάρα. Στην τετράδα για τελευταία φορά βρέθηκε το 1993 στο Ρουσιλιόν. 

Η καλύτερη θέση στην ιστορία είναι το 1979 στο Σπλιτ όταν τερμάτισε δεύτερη, χάνοντας στον τελικό από την Ολλανδία. Τέσσερα μετάλλια στην ιστορία της κατέκτησε η Ελλάδα, το 1971 (χάλκινο), το 1979 (αργυρό), το1983 (χάλκινο) και το 2018 (χάλκινο).
 

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΔΡΩΝ
Έτος (Έδρα) Χρυσό Ασημένιο Χάλκινο Ελλάδα
2018 (Tαραγόνα) -  - Ελλάδα  Αίγυπτος  3η 
2013 (Μεσίνα): Ιταλία  Τυνησία Γαλλία Τουρκία
2009 (Πεσκάρα): Ιταλία Ισπανία Σλοβενία Τυνησία
2005 (Αλμερία): Αίγυπτος  Ισπανία Σερβία Μαυρ. Τυνησία
2001 (Τύνιδα): Ιταλία Τυνησία Τουρκία Γαλλία
1997 (Μπάρι): Γαλλία  Τουρκία Κροατία Ιταλία -
1993 (Ρουσιλιόν): Γαλλία  Ισπανία Τουρκία Ελλάδα
1991 (Αθήνα): Ιταλία  Γιουγκοσλαβία Ισπανία Γαλλία
1987 (Λατάκια): Ισπανία  Τουρκία Ιταλία Συρία
1983 (Καζαμπλάνκα):  Ιταλία Γαλλία Ελλάδα Γιουγκοσλαβία
1979 (Σπλιτ): Γιουγκοσλαβία Ελλάδα Γαλλία Ιταλία
1975 (Αλγέρι): Γιουγκοσλαβία Ιταλία Γαλλία Ελλάδα
1971 (Σμύρνη): Γιουγκοσλαβία  Τουρκία  Ελλάδα Τυνησία 3η 
1967 (Τυνησία): Γιουγκοσλαβία  Γαλλία Τουρκία - -
1963 (Νάπολι): Γιουγκοσλαβία  Ιταλία Τουρκία - -
1959 (Βηρυτός): Ιταλία  Τουρκία Λίβανος - -


Δείτε στη σελίδα ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ όλες τις θέσεις των Εθνικών ομάδων.
Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.