Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ανδρεόπουλος προπονητής της Εθνικής Ανδρών

Ο 54χρονος Δημήτρης Ανδρεόπουλος είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ανδρών.

Η Ελληνική Oμοσπονδία Πετοσφαίρισης ανακοινώνει την πρόσληψη του Έλληνα τεχνικού και του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος αμέσως μετά την ανακοίνωσή του ως νέος τεχνικός της Εθνικής ανδρών προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Αναλαμβάνω με μεγάλη χαρά την ευθύνη και πιστεύω ότι μπορούμε όλοι μαζί να επιστρέψουμε την Εθνική μας ομάδα στη σκέψη και στις καρδιές των ανθρώπων του βόλεϊ. Με σκληρή δουλειά και υπομονή θεωρώ ότι μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για την επιστροφή της εθνικής ομάδας στις τελικές φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων».
 
Ο ομοσπονδιακός προπονητής θα παρουσιαστεί στον Τύπο τις επόμενες μέρες.
 
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ
Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος γεννήθηκε στην Κόρινθο στις 26 Οκτωβρίου 1964. Ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα στην ομάδα βόλεϊ του Παλαίμωνα Κορίνθου το 1979 και το 1983 πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό.
 
Ήταν ο ιθύνων νους του Παναθηναϊκού μέχρι το 1999. Στα 16 χρόνια παρουσίας του στον «Τάφο του Ινδού» κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα. Διετέλεσε βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας την φανέλα της οποίας φόρεσε σε 204 επίσημους αγώνες.
 
Την προπονητική του καριέρα της ξεκίνησε ως άμεσος συνεργάτης του Ιταλού Ρομπέρο Σερνιότι το 2000 στην ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού. Το 2002 μεταπήδησε για δύο σεζόν ως πρώτος προπονητής στην γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού.
 
Το καλοκαίρι του 2004 ήταν παρών στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας ως assistant coach του Τάκη Φλώρου στην Εθνική γυναικών. Αμέσως μετά ανέλαβε την σκυτάλη της Εθνικής γυναικών στον πάγκο της οποίας έμεινε για δύο σεζόν μέχρι το 2007.
 
Την πρωτομηνιά του Μάρτη του 2007 επέστρεψε στους πάγκους του ανδρικού βόλεϊ αναλαμβάνοντας παραμονή του φάιναλ του Κυπέλλου της Πάτρας τον Γ.Σ. Λαμίας στη θέση του παραιτηθέντα Νίκου Νεόφυτου. Παρέμεινε κάτοικος Λαμίας μέχρι το 2013. Με τη Λαμία έφθασε κοντά στην κατάκτηση Κυπέλλου δύο φορές. Το 2007 στην Πάτρα ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 3-0 σετ ενώ με το ίδιο σκορ ηττήθηκε από τον Ηρακλή στον τελικό του 2012 στη Σύρο.
 
Το 2013 λίγες μέρες πριν το φάιναλ φορ του Κυπέλλου στο Ρέθυμνο αποχώρησε από τη Λαμία με προορισμό τη Σύρο. Ανέλαβε τον Φοίνικα με τον οποίο έφθασε στον τρίτο τελικό της καριέρας του. Ηττήθηκε 3-1 σετ από τον Ολυμπιακό. Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2014 για να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό όπου παραμένει μέχρι και σήμερα πρώτος προπονητής. Ήταν αυτός που τη σεζόν 2014-2015 οδήγησε τους «πράσινους» στα ημιτελικά, ενώ τη σεζόν 2016-17 έφθασε τον Παναθηναϊκό στην Τρίτη θέση, που παραμένει το καλύτερο πλασάρισμα μετά το 2010.
Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.