Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο απολογισμός του Κώστα Γκούντα για το διακλιμακιακό στο Μουζάκι

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Παγκορασίδων, Κώστας Γκούντας έκανε τον απολογισμό του διακλιμακιακού κοριτσιών στο Μουζάκι, που πραγματοποιήθηκε την Μ. Εβδομάδα.

«Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ανίχνευσης και καταγραφής ταλέντων κοριτσιών, για την στελέχωση της Προεθνικής ομάδας Παγκορασίδων με την διεξαγωγή του Διακλιμακιακού τουρνουά ενώσεων στο Μουζάκι Καρδίτσας, που άρχισε την Μεγάλη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε την Μ. Παρασκευή 6/4/2018.

Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε στο τέλος του 2016 με την λειτουργία των κλιμακίων των Ενώσεων, πραγματοποιώντας τόσο προπονήσεις όσο και αγώνες όπου αυτό ήταν δυνατόν, με την επίσκεψη και επίβλεψη του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Παγκορασίδων κ. Κωνσταντίνου Γκούντα.

Στο προπονητικό κέντρο Μουζακίου συγκεντρώθηκαν 93 αθλήτριες από όλη την Ελλάδα και για 5 μέρες αρχικά πέρασαν από σωματομετρήσεις και εργομετρικά τεστ, ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν 28 συνολικά αγώνες, όπου οι αθλήτριες αγωνίστηκαν σε δυο αγωνιστικά σενάρια. Το πρώτο αφορούσε αγώνες ομάδων μεταξύ των Ενώσεων και το δεύτερο αφορούσε αγώνες με ομάδες που προήλθαν από τυχαία κατανομή ειδικοτήτων.

Οι αγώνες όλοι χαρακτηρίστηκαν από τον υψηλό ανταγωνισμό και από την ευγενή άμιλλα μεταξύ των αθλητριών. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός είχε επιμεληθεί ένα πάρα πολύ καλό σύστημα αξιολόγησης των αθλητριών, βελτιωμένο σε πάρα πολλά σημεία σε σχέση με το προηγούμενο πρωτόκολλο επιλογής, που είχε και πάλι την ευθύνη διεξαγωγής στο ίδιο προπονητικό κέντρο.

Σε συνδυασμό με την πολύ καλή οργάνωση της μετακίνησης της παραμονής και της διατροφής από τον μάνατζερ των Εθνικών Ομάδων κ. Βαγγέλη Περόπουλο και τον Υπεύθυνο ανάπτυξης Β .Ελλάδος κ. Μπάμπη Καρασαρλίδη, στην προβολή της διοργάνωσης, δίνεται η υπόσχεση ότι ο θεσμός του Διακλιμακιακού μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο με την συνεχή λειτουργία όλη την χρονιά!

Το σημαντικότερο όμως όφελος το αποκόμισαν οι νεαρές αθλήτριες που ήρθαν σε επαφή με αθλήτριες από όλη την Ελλάδα και αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις για το άθλημα που αγαπουν και υπηρετούν. Η κοινωνικοποίηση και η ένταξη στην αθλητική οικογένεια του βόλεϊ όλων αυτών των αθλητριων είναι ο βαθύτερος στόχος του προγραμματος αυτού. Αθλήτριες που ελπίζουμε να βρίσκονται πολλά χρόνια στα γήπεδα και που νομοτέλειακα θα στελεχώνουν τις ομάδες των σωματείων αλλά και τις Εθνικές ομάδες. Ήταν ακταπληκτική εικόνα να βλέπουμε αθλήτριες από την ακριτική Βύσσα να συνυπαρχουν με αθλήτριες ΑΠΟ την Κρήτη με διαφορετική αθλητική κουλτούρα να συμβιώνουν και να μάχονται για τα αθλητικά ιδεώδη του βόλεϊ. Τα χαμόγελα με τα δάκρυα την ώρα της λήξης του προπονητικού ΚΑΜΠ δείχνουν την επιτυχία της διοργάνωσης και την υποχρέωση της Ομοσπονδίας για συνέχεια του θεσμού.

Στην όλη προσπάθεια στο Μουζάκι εκτός των προαναφερομένων, συμμετείχαν επίσης, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Νεανίδων κ. Νίκος Μπουτσουρής, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Κορασίδων κ. Ανέστης Γιαννακόπουλος, ο συνεργάτης Ομοσπονδιακού Παγκορασίδων κ. Βασίλης Παπαδημητρίου, η συνεργάτης Ομοσπονδιακού Παγκορασίδων κ. Μπέττυ Κουτσολία, ο συνεργάτης Ομοσπονδιακού Κορασίδων κ. Σταύρος Βίτσιος, ο συνεργάτης Ομοσπονδιακών Προπονητών κ. Μανώλης Μανωλάκης και οι ΠΟΠ κ. Χριστίνα Πεταλά (ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ. Μακεδονίας), η κ. Κατερίνα Φαρμάκη (ΕΣΠΕΔΑ), ο κ. Γιώργος Νικολογιάννης (ΕΣΠΑΑΑ).

Κατά την διάρκεια του Διακλιμακιακού το προπονητικό κέντρο επισκέφτηκαν, δυο φορές ο Δήμαρχος Μουζακίου, κ. Γιώργος Κωτσός με τον Αντιδήμαρχο κ. Μπαλατσό Αθανάσιο, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την πληρέστερη φιλοξενία αθλητριών και προπονητών, ο Υπεύθυνος Αναπτυξιακού της ΕΟΠΕ κ. Κώστας Χαριτωνίδης και ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας κ. Περικλής Μπακοδήμος, όπου μίλησαν με το προπονητικό επιτελείο και με τις εκκολαπτόμενες αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας.

Τους αγώνες παρακολούθησαν φίλοι και γονείς των αθλητριών, προπονητές από την περιοχή της Θεσσαλίας και οι ΠΟΠ της περιοχής.

Στο τέλος να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Κέντρου Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης Μουζακίου για την άψογη φιλοξενία και συμπεριφορά και ιδίως τους Σεφ για το καταπληκτικό φαγητό!

Ευχή όλων μας είναι η προηγούμενη επιτυχία της 8ης πανευρωπαϊκής νίκης να έχει αντίστοιχη συνέχεια».

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.