Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήρθε η ώρα της Εθνικής Γυναικών

H Εθνική Ελλάδος Γυναικών, εδώ και κάτι περισσότερο από μια βδομάδα βρίσκεται στα Γρεβενά για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, ενόψει του τρίτου προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Πού είναι το νέο; Στη σάλα καθημερινά διεξάγονται ώρες προπονήσεων. Τα διπλά τακτικής που έχω τη μεγάλη τύχη να παρακολουθώ κάθε μέρα, είναι αγώνες παγκοσμίου επιπέδου, γεγονός που με κάνει πολύ αισιόδοξο για τη παρουσία μας στον τρίτο προκριματικό γύρο (Ολλανδία, Τσεχία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Βέλγιο) στην Ολλανδία στις 22 με 29/8.

Εκεί η Εθνική μας, συμμετέχει μετά από την επιτυχημένη πορεία που έκανε τον Ιούνιο, περνώντας ως δεύτερη στην κατάταξη του δευτέρου προκριματικού ομίλου (Ρωσία, Ουγγαρία, Κροατία, Γεωργία, Αυστρία). Δεν είναι λίγο αυτό που πέτυχαν ήδη αυτά τα κορίτσια. Είχα πάνω από είκοσι χρόνια να παρακολουθήσω Εθνική Γυναικών, γιατί πάντα μου έλειπε το βασικό στοιχείο του αθλήματος. Ο ρυθμός. Αυτή η ομάδα τον έχει.

Παρακολουθώντας από κοντά τις προπονήσεις κατάλαβα το γιατί.  Γίνεται πολύ καλή δουλειά, στο δυναμικό και τον τεχνικό τομέα. Όλο το επιτελείο δουλεύει σωστά μέρα, νύχτα. Ομοσπονδιακός προπονητής, βοηθοί, προσωπικό.

Προφανώς και το θέμα είναι οι εξαιρετικές αθλήτριες που βλέπουμε στο παρκέ.

Θα ξεκινήσω με τις δύο αθλήτριες από τα Γρεβενά.

Η Εύα Χαντάβα γύρισε από τη Βραζιλία σε άριστη κατάσταση. Στη Φλουμινένσε έκανε έξι με οχτώ ώρες προπόνηση την ημέρα και το αποτέλεσμα φαίνεται στο γήπεδο.

Η Κατερίνα Γιώτα συνεχίζει με τα στοιχεία της ταχύτητας και αυτοπεποίθησης, που είχε με Ολυμπιακό και Εθνική ομάδα, την πετυχημένη χρονιά που μας πέρασε. Ανάλογα πράττει και η air Τζίνα Λαμπρούση.

Η εικόνα συνοχής της ομάδας είναι ολοφάνερη, επίσης και το ό, τι  δουλεύουν υπομονετικά, αδιάκοπα με όσα διαθέσιμα μέσα διαθέτουν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Δύο είναι οι μορφές που ξεχωρίζουν καθημερινά. Η μία είναι η Μαρία Νομικού. Είναι σε τοπ επίπεδο, περνάει όλες τις μπάλες που παίρνει βγαίνοντας ψηλά, πολύ ψηλά. Σου αφήνει την αίσθηση πως είναι στα καλύτερα της.

Η δεύτερη είναι η εξαιρετική, Ευαγγελία Μερτέκη. Η κοπέλα είναι διαστημική. Παίζει διαγώνια, παίζει ακραία, έρχεται από την πίσω ζώνη με pipe, βγάζει υποδοχή, κάνει άμυνα κι όλα αυτά αλάθητη. Κατά πως φαίνεται η Μερτέκη και η Χαντάβα θα κάνουν το ένα βήμα μπροστά για να ηγηθούν.

Η δικαιολογημένη απουσία της MVP και αρχηγού μας Χριστοδούλου, θα μπορούσε να κοστίζει περισσότερο αν δεν υπήρχε η Παπαφωτίου (κορυφαία πασαδόρος του Γαλλικού πρωταθλήματος 2016), που είναι θέμα χρόνου να βρεθεί με τις υπόλοιπες. Χρόνος που υπάρχει άπλετος στον ορίζοντα για αυτή την Εθνική. Το νιώθεις όταν βλέπεις άλλη μια μορφή, που ξεχωρίζει στη προετοιμασία, της Άλκηστις Καραφουλίδου. Η συγκεκριμένη αθλήτρια πριν 4 χρόνια είχε ξανάρθει στο κλειστό της πόλης μας, δεκαπέντε χρονών τότε, με τα χρώματα του Πιερικού και μας έπαιζε μόνη της.

Μόνο εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα που όπου κι αν κοιτάξεις διακρίνεις αξιόπιστες λύσεις, Κονόμη, Βασιλαντωνάκη(άρτια αφιχθείς), Κακουράτου, Εμμανουηλίδου, Τσοχατζή, Κουντουρά, Καλανταρίδου, Σπανού…

Χρόνος υπάρχει γι αυτή την ομάδα και πρέπει να τον δώσουμε ό, τι κι αν γίνει στις 22 Αυγούστου στην Ολλανδία

 

Εκείνη την ώρα, εμείς, οι φίλαθλοι αυτής της Εθνικής, θα την νιώθουμε περισσότερο δική μας, αυτή την Εθνική που θα βλέπουμε μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα στη τηλεόραση.

 

Λιοσάτος Δ. Θωμάς

Έφορος Ακαδημιών Volley Αστέρα Γρεβενών

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.