Κ22: Ενθουσιασμός, όραμα και «επένδυση»


Από τις 17 Ιουλίου βρίσκεται στην Αμαλιάδα η Εθνική Ελπίδων ανδρών, η δημιουργία της οποίας τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες είχε στόχο τη διεύρυνση της βάσης των αναπτυξιακών ηλικιών αλλά και την κάλυψη του «κενού» μεταξύ των ηλικιών Εφήβων-Νεανίδων με τις αντίστοιχες Ανδρών-Γυναικών.

Το πρώτο δεκαήμερο της προετοιμασίας πέρασε και ο άμεσος συνεργάτης του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής ομάδας ανδρών, Νίκος Μπουτσουρής κάνει έναν πρώτο απολογισμό στο volleyball.gr για την U22.

Αναφορικά με το πώς αντιμετώπισαν οι αθλητές τις κλήσεις για την Εθνική Ελπίδων, τόνισε: «Τα παιδιά, οι παίκτες έχουν δει με μεγάλο ενθουσιασμό και μεγάλη προσμονή -θα μπορούσα να πω- τη δημιουργία της Εθνικής Ομάδας Ελπίδων.

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι ότι άπαντες έσπευσαν να ενσωματωθούν σε αυτή την πρώτη πρόσκληση, ακόμη και παιδιά που ήταν τραυματίες ή είχαν καταταχθεί πρόσφατα για να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία. Παράτησαν διακοπές ή οτιδήποτε άλλο είχαν προγραμματίσει για να βρεθούν εδώ».

Για τις προσδοκίες αυτής της προσπάθειας, ο κ. Μπουτσουρής ανέλυσε: «Το ελληνικό βόλεϊ μπορεί να προσδοκά πως μέσα από τέτοιες στοχευμένες δράσεις που έχουν δημιουργικό χαρακτήρα μέσα από όραμα, τεχνοκρατικό προγραμματισμό και υποστήριξη. Και φυσικά έχοντας υπομονή, επιμονή και κάνοντας πάρα πολύ κόπο και δουλειά άρτια οργανωμένη.

Σε κάποιο μεσοπρόθεσμο διάστημα, θα ξεπηδήσουν από αυτή την ομάδα οι παίκτες που θα στελεχώσουν σιγά σιγά την Εθνική Ανδρών. Καλύπτοντας το κενό που υπήρχε μεταξύ της Εθνικής Εφήβων και της Εθνικής Ανδρών σε μια κρίσιμη ηλικιακά κατηγορία αθλητών μεταξύ 19 και 22 ετών, δίνουμε ένα όραμα και σε αυτούς τους αθλητές για να συνεχίσουν να ονειρεύονται το εθνόσημο, την κλήση τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών» ενώ ο έμπειρος τεχνικός πρόσθεσε:

«Αγωνιστικά τώρα, η πιθανή συμμετοχή τους σε Μεσογειακούς Αγώνες ή Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα U22, επίσης μόνο κερδοφόρα μπορεί να αποδειχθεί σε πολλά επίπεδα. Σε επίπεδο ανταγωνισμού βολεϊκής φιλοσοφίας και δημιουργία αγωνιστικής ταυτότητας με βάση τα σωματικά μας χαρακτηριστικά, ατομικής βελτίωσης και σε συγκριτικό επίπεδο με άλλες χώρες.

Εν κατακλείδι, η «επένδυση» σε ένα γκρουπ νέων αθλητών, η συνεχής παρακολούθηση της προόδου, ο προγραμματισμός συγκεντρωτικών προπονητικών καμπ σε όλη την Ελλάδα και η δημιουργία αυτής της νέας Εθνικής Ομάδας είναι νομίζω επιτακτική ανάγκη, αφού δημιουργεί ένα νέο όραμα και προοπτική σε αυτά τα παιδιά, που με κάποια από αυτά θα πρέπει στο άμεσο μέλλον να γίνει και η απαραίτητη ανανέωση στην Εθνική ανδρών».

Τέλος, για το πώς έχει κυλήσει όλο αυτό το διάστημα η προετοιμασία στην Αμαλιάδα, ο Έλληνας κόουτς τόνισε: «Η φιλοξενία εδώ στην Αμαλιάδα είναι πάρα πολύ καλή. Όλοι οι φορείς που εμπλέκονται σε αυτό το προπονητικό καμπ της Ομοσπονδίας, δηλαδή, η Δημοτική Αρχή Ήλιδας, η Μητρόπολη Αμαλιάδας, η ΕΣΠΕΠ και προσωπικά η εκπρόσωπός της κ. Ειρήνη Μακαρόνη, η τοπική ομάδα βόλει Κόροιβος Αμαλιάδας και ο προπονητής της και ΠΟΠ Ανδρέας Γκρουμούσας, οι άνθρωποι που εργάζονται στο κλειστό γυμναστήριο και κολυμβητήριο έχουν φροντίσει για το καλύτερο.

Όλη η τοπική κοινωνία, ο εμπορικός κόσμος και χορηγοί της τοπικής ομάδας του Κόροιβου. Παντού μας αντιμετωπίζουν πάρα πολύ φιλικά και με αγάπη γι' αυτό που πρεσβεύουμε εδώ σαν ομάδα και σαν άθλημα».

Η προετοιμασία της U22 ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 31 Ιουλίου.