Νανάς: «Παρακαταθήκη για το μέλλον»

Με χαμόγελα και εμπειρίες επιστρέφει από το Ικόνιο της Τουρκίας η αποστολή της Εθνικής παμπαίδων, όπου ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καταλαμβάνοντας την 7η θέση.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Στέφανος Νανάς έκανε τον απολογισμό της διοργάνωσης και μίλησε στο volleyball.gr για την προσπάθεια της «γαλανόλευκης», τις εμπειρίες των διεθνών μας μέσα από μια τόσο σημαντική διοργάνωση αλλά και το στοίχημα της επόμενης μέρας.

Αρχικά, για την παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και την 7η θέση, ο Ομοσπονδιακός προπονητής ανέφερε: «Σαν ομάδα και σαν αποστολή είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, αν αναλογιστούμε ποιες ομάδες είναι πάνω από εμάς και ποιες έμειναν εκτός οχτάδας. Ήτανε τόσο κοντά οι νίκες με τις ήττες. Σε αυτές τις ηλικίες όλα μπορούν να συμβούν, θέλει και τύχη. Φυσικά και κάποια σετ τα χάσαμε στην κόντρα λόγω έλλειψης εμπειρίας. Η 7η θέση είναι πολύ καλή για πρώτο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ανάμεσα σε ομάδες που έχουν παράδοση».

Σχετικά με την εμπειρία που απέκτησαν οι διεθνείς μας, ο κ. Νανάς τόνισε: «Από τη μεριά είναι πολύ τιμητικό να έχουμε στις πρώτες κατηγορίες της διοργάνωσης όπως για παράδειγμα τον Μούχλια στους πρώτους σκόρερ του τουρνουά και τον Ανδρεόπουλο στους καλύτερους υποδοχείς. Αυτό όλο είναι μια καλή παρακαταθήκη για το μέλλον. Δεν είμαστε πολύ μακριά, χρειάζεται οργάνωση και συντονισμός ώστε να συνεχίσουμε προς το μεγάλο στοίχημα που δεν είναι άλλο από το να διατηρηθούμε σε αυτή την ευρωπαϊκή ελίτ. Από εκεί και πέρα, αν τα καταφέρουμε αυτό θα πάει ντόμινο και τα παιδιά θα φτάσουν στην Εθνική ανδρών».

Ωστόσο, πέραν του στοιχήματος να έχει συνέχεια όλο αυτό συνέχεια και να καμαρώσουμε τους διεθνείς μας ακόμα και μέχρι την Εθνική ανδρών, ο Έλληνας προπονητής έχει ακόμα ένα «στοίχημα» που πρέπει να κερδηθεί: «Ο μεγάλος στόχος σαν προπονητές είναι να θέλουν τα παιδιά αυτά, να ανυπομονούν να φορέσουν το εθνόσημο και να έχουν δίψα για την Εθνική ομάδα. Αυτό μας έχει λείψει πιστεύω και αυτό θέλουμε να πετύχουμε ώστε όλοι οι αθλητές να θέλουν να γίνουν καλύτεροι ώστε να κληθούν στην Εθνική και να τιμήσουν τη χώρα τους».

Τέλος, συνολικά για τη διοργάνωση ο κ. Νανάς σχολίασε: Η διοργάνωση πέραν του ότι δεν είχε ιδιαίτερα πολύ κόσμο και υπήρξε και το θέμα με την γαστρεντερίτιδα κάτι που δεν βοήθησε να παιχτούν ματς επί ίσοις όροις. Ήταν μια διοργάνωση στην οποία έδωσαν το «παρών» υψηλά στελέχη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας γιατί θέλουν να στηρίξουν τις μικρές ηλικίες από όπου θα βγουν τα μελλοντικά αστέρια του βόλεϊ».