Αρσενιάδης: «Δουλειά και υπομονή με τα νέα παιδιά»

Η προσπάθεια και η διάθεση που έβγαλε η Εθνική απέναντι στο Κατάρ επισημάνθηκε από τον ομοσπονδιακό Κώστα Αρσενιάδη, ο οποίος εστίασε επίσης στην απειρία της ομάδας, που είχε στη σύνθεσή της, για πρώτη φορά μαζί, τους Σταύρο Κασαμπαλή και Παρασκευά Τσέλιο.

Εσθονία, Ταλίν – Αποστολή ΠΣΑΤ Παναγιώτης Κουμάνταρος 

«Σήμερα ήμασταν κάπως διαφορετικοί και παλέψαμε αρκετά. Στα κρίσιμα σημεία μετράει και η εμπειρία, αφού ήταν το πρώτο παιχνίδι του Σταύρου (Κασαμπαλή). Θέλουμε να πάρουν εμπειρίες τα νέα παιδιά, με κάθε κόστος. Αυτός είναι ένας μεγάλος στόχος, να μάθουν τη νοοτροπία της Εθνικής και την ποιότητα των αντίπαλων παικτών σε αυτό το επίπεδο. Δεν είναι έτοιμα τα παιδιά αλλά κάνουν μεγάλη προσπάθεια και η παρουσία τους, μέχρι στιγμής, είναι θετική», δήλωσε ο Έλληνας προπονητής.

Για τον αγώνα σχολίασε: «Ανεβήκαμε πολύ σε μπλοκ – άμυνα, υστερήσαμε στο side out, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι μπήκε ένας πασαδόρος που δεν έχει παιχνίδια στην ομάδα. Αυτό διορθώνεται κι αυτό που θέλαμε να δούμε το είδαμε. Εκεί που περιμέναμε να ενισχυθεί η ομάδα ενισχύθηκε, δηλαδή στο σερβίς και στο φιλέ. Τώρα το θέμα χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και υπομονή. Θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα με νέα παιδιά, αλλά αυτό χρειάζεται χρόνο και κόστος στο αποτέλεσμα».

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης, πρώτος σκόρερ της ομάδας και σήμερα, ήταν απογοητευμένος και το δήλωσε: «Κάθε μέρα προσπαθούμε και δίνουμε το 100%. Δυστυχώς δε νικήσαμε για άλλο ένα παιχνίδι, παίξαμε μέτριο βόλεϊ και δεν κάναμε τίποτα απ΄ αυτά που πρέπει να κάνουμε. Είμαστε απογοητευμένοι όπως όλος ο κόσμος. Δεν θέλουμε να τελειώσει άδοξα αυτό το τουρνουά. Θα παλέψουμε αύριο με την Εσθονία, που είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, θα κάνουμε αυτό που γίνεται κι από εκεί και πέρα αν χάσουμε εμείς έχουμε το πρόβλημα και θα κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα». Όσο για το ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η ημέρα; «Να τεθούν κάποιοι στόχοι για την Εθνική και να τους κυνηγήσει».

Ο Ανδρέας Φράγκος σχολίασε: «Για άλλη μια φορά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Είναι ένα τουρνουά που δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά από την αρχή. Σίγουρα πάντως κάνουμε την προσπάθειά μας. Δεν μπορώ να πω και δεν ξέρω αν φταίει κάποιος ή κάτι περισσότερο ή λιγότερο, όμως εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας και θεωρώ ότι το μέλλον θα είναι σίγουρα καλύτερο».