"Κάναμε τα πάντα ανάποδα"

Ο Κώστας Αρσενιάδης ήταν τόσο απογοητευμένος μετά τη λήξη του αγώνα με τη Βενεζουέλα, ώστε αν τον έπιανες από τη μύτη θα έσκαγε.

Εσθονία, Ταλίν – Αποστολή ΠΣΑΤ Παναγιώτης Κουμάνταρος
Ο ομοσπονδιακός προπονητής προσπαθούσε, κυριολεκτικά, να βρει τις λέξεις για να σχολιάσει το 0-3 από τους νοτιοαμερικανούς, που σήμανε το 0/4 της ελληνικής ομάδας στο World League.

«Ήμασταν σε πραγματικά πολύ κακή ημέρα. Δε νομίζω ότι χωράει σχολιασμός σ’ αυτό το παιχνίδι. Κάναμε τα πάντα ανάποδα. Το πρώτο σετ έπρεπε να το έχουμε πάρει για πλάκα, έτσι όπως ξεκινήσαμε και ξαφνικά, με 10 λάθη, βρεθήκαμε πίσω. Πάρα πολλά λάθη… Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα καθαρίζεις εύκολα όταν σου δίνουν το δικαίωμα. Δεν βγαίνει έτσι… Κάναμε 12 φορές φιλέ», δήλωσε.

«Απ’ αυτό το παιχνίδι δεν μπορούμε να κρατήσουμε τίποτα. Έτσι δεν βοηθάμε και τα νέα παιδιά που μπαίνουν στην ομάδα. Δεν μπορούν να ενσωματωθούν με τέτοιες εμφανίσεις. Αύριο, απέναντι στο Κατάρ πρέπει να παρουσιαστούμε διαφορετικοί. Αυτές οι εμφανίσεις δεν αφήνουν αισιοδοξία όμως. Εντάξει, υπάρχουν ελαφρυντικά, αλλά μπορούμε να δούμε άλλα πράγματα», συμπλήρωσε ο κ. Αρσενιάδης.

Σε ανάλογη κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Κώστα Στιβαχτή, ο οποίος είναι ο αρχηγός της Εθνικής σ’ αυτό το τουρνουά. «Δεν πήγε καθόλου καλά. Στράβωσαν όλα μετά το δεύτερο σετ, πέσαμε ψυχολογικά με τον τρόπο που χάθηκε. Όλοι θέλουν να προσπαθήσουν πολύ, δεν πάει τίποτα καλά όμως. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει, δεν είναι εύκολο να το αναλύσουν οι παίκτες αυτό, αλλά δεν θέλουμε να χάνουμε έτσι», υπογράμμισε ο έμπειρος πασαδόρος.

Και συνέχισε: «Οι ελλείψεις είναι πολλές, αλλά όταν έρχεσαι σε ένα τουρνουά δεν τις κοιτάς. Ποτέ δεν σκέφτεσαι ότι λείπει κάποιος, αλλά να παίξεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Είμαστε αυτοί που είμαστε εδώ και θα πρέπει να προσπαθούμε στο 100%. Από εκεί και πέρα, ό,τι καταφέρουμε. Ακόμη και να μην έρθει το αποτέλεσμα, είναι η προσπάθεια που θα μετρήσει. Όσο για τη συνέχεια, κανείς μας δεν πρόκειται να παρατήσει τίποτα».