Δυσαρεστημένος ο Αρσενιάδης από την εμφάνιση της Εθνικής

Δυσαρεστημένος από την εμφάνιση της ομάδας του εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Αρσενιάδης, μετά τη λήξη του αγώνα με το Κατάρ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ
«Είδαμε μια διαφορετική Εθνική απ’ ό,τι στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η υποδοχή, στην οποία ποντάρουμε πολλά, δεν πήγε καλά και κάναμε αρκετά λάθη. Ήμαστε εκτός ρυθμού. Το μπλοκ επίσης δεν πήγε καλά και ήταν μια πολύ κακή ημέρα συνολικά. Ήταν πραγματικά σαν να είδαμε μια άλλη ομάδα», είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και αναφερόμενος στο αυριανό ματς με το Μεξικό τόνισε: «πρέπει να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς και να μειώσουμε τα λάθη. Πρέπει να ξαναπάμε στα επιθετικά νούμερα, που είχαμε στην Ολλανδία».

Τζιακάρντι: «Είμαστε τυχεροί που έλλειπε ο Τζούριτς»
Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Κατάρ, Μασιμιλιάνο Τζιακάρντι σημείωσε πως «δεν θεωρώ ότι ήταν ένα εύκολο ματς, γιατί δεν δώσαμε παιχνίδια προετοιμασίας, οπότε ήταν το πρώτο μας. Στην αρχή φάνηκε αυτό, καθώς κάναμε κάποια εύκολα λάθη στο σερβίς, αλλά με το πέρασμα της ώρας βελτιώσαμε την αυτοπεποίθησή μας και το παιχνίδι μας. Σίγουρα είμαστε και τυχεροί, γιατί η Ελλάδα δεν είχε τον βασικό της διαγώνιο (Τζούριτς)».

Για τη συνέχεια της διοργάνωσης τόνισε πως «δεν έχουμε κάποιον στόχο. Πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι». Τέλος, αναφέρθηκε και στο πέρασμά του από τη χώρα μας ως βοηθός του Ρομπέρτο Πιάτσα στον Ολυμπιακό, λέγοντας πως λόγω αυτού «ήξερε τους παίκτες και του ήταν πιο εύκολο να διαβάσει το παιχνίδι της Ελλάδας. Είμαι χαρούμενος γιατί κερδίσαμε, αλλά και γιατί είδα μερικά φιλικά πρόσωπα».

Το βλέμμα στο Μεξικό
Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική μας ομάδα είναι το Σάββατο στις 4.30μ.μ. το Μεξικό, το οποίο ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων του στις δύο πρώτες φάσεις του World League, θα αγωνιστεί στο Final 4, επειδή είναι η χώρα που θα το διοργανώσει. Θεωρητικά, θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για το πιο βατό παιχνίδι για την Εθνική μας στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, αφού εκτός από το γεγονός ότι το Μεξικό δεν «καίγεται» για τη νίκη, δεν έχει ούτε θετική παράδοση στον θεσμό. Χαρακτηριστικά έχει συμμετάσχει στο World League τα τρία προηγούμενα χρόνια έχοντας συνολικό απολογισμό τριών νικών. Επίσης, το Μεξικό συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Ζανέιρο το 2016, οπού δεν πέτυχε νίκη σε πέντε παιχνίδια.