Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φλώρος:"Να δούμε τα θετικά από το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα"

Με την ολοκλήρωση της συμμετοχής της εθνικής μας ομάδας βόλεϊ των κορασίδων στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Άρνεμ της Ολλανδίας, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάκης Φλώρος έκανε το συνολικό απολογισμό της παρουσίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στη διοργάνωση.

Αποστολή ΠΣΑΤ Κωνσταντίνος Τουτσίδης

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Τάκης Φλώρος δήλωσε: «Πρέπει να δούμε τα θετικά από το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δεν μας προσκαλέσανε να συμμετέχουμε. Πήραμε την πρόκριση μέσα από μια διαδικασία και ένα σύνολο 33 ομάδων από τις οποίες προέκυψαν οι 12 καλύτερες ομάδες που βρέθηκαν εδώ. Έλειπαν ομάδες όπως η Ουκρανία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Τσεχία η Σλοβακία, χώρες που έχουν μεγάλη παράδοση. Πιστεύω ότι η δική μας ομάδα αγωνίστηκε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Σε πολλά σετ ή και σε παιχνίδια μάλιστα ήμασταν πολύ κοντά στο να είναι καλύτερα τα πράγματα και να πάρουμε κάποιο παιχνίδι».

Ο έμπειρος τεχνικός πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχεις σ ένα Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα γιατί συναντάς ομάδες που δεν μπορείς να συναντήσεις πουθενά αλλού και αγωνίζεσαι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Απ αυτή τη συμμετοχή έχεις μόνο κέρδος» και κατέληξε λέγοντας: «Αυτά τα παιδιά της εθνικής κορασίδων κάνανε, από το 2014 που δουλεύουνε μαζί, έναν κύκλο. Τελείωσε αυτός ο κύκλος. Περνάνε πλέον στην εθνική νεανίδων και θα αποτελέσουν το βασικό κορμό της. Σε ότι αφορά την εθνική κορασίδων θα συσταθεί καινούργια ομάδα.. Υπάρχει των παγκορασίδων που θα αγωνιστεί τώρα, παίζει μια πρόκριση στο Άργος και το καλοκαίρι θα δούμε ποια θα είναι η επόμενη γενιά».

Τσιγκαροπούλου: «Πήραμε εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν πολύ»

Από τη πλευρά της η διεθνής Μάγδα Τσιγκαροπούλου ανέφερε: «Το παιχνίδι με τη Σερβία ήταν από τα καλύτερα μας στη διοργάνωση. Μπήκαμε στο παιχνίδι χωρίς άγχος, μπήκαμε για να το χαρούμε και πιστεύω ότι αυτό φάνηκε γιατί δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό προσπαθώντας να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Πιστεύω ότι αυτό που μας έμεινε είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία και πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μας. Παίξαμε με ομάδες και καλύτερες αλλά και ισάξιες μας και νομίζω ότι η εμπειρία αυτή θα μας βοηθήσει να φτάσουμε και πιο ψηλά στο βόλεϊ και γενικά είναι μια εμπειρία ζωής. Θα το ήθελα πολύ να μπορέσω να ξαναβρεθώ σ ένα Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.