Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον 2ο όμιλο η Εθνική Κορασίδων


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (10/2) η κλήρωση για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων στο Άρνεμ της Ολλανδίας.

Άπαντες προσδοκούν δυνατές μάχες και κυρίως ανυπομονούν να θαυμάσουν τα «αστέρια του αύριο» από την 1η έως τις 9 Απριλίου. Ανάμεσα σε αυτά και η Ελλάδα με την Εθνική κορασίδων να βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο.

Αναλυτικά οι δυο όμιλοι όπως προέκυψαν:

Όμιλος Α
Ολλανδία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρωσία, Γερμανία, Ιταλία

Όμιλος Β
Πολωνία, Ελλάδα, Σερβία, Λευκορωσία, Ρουμανία, Σλοβενία

Οι δυο πρωτοπόροι του κάθε ομίλου θα προχωρήσουν στα ημιτελικά ενώ οι ομάδες που θα βρεθούν στην 3η και 4η θέση θα αναμετρηθούν σε αγώνες κατάταξης (5-8).

Η πρώτη εξάδα που θα αναδειχθεί από τα τελικά της διοργάνωσης θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U18 2017 (18-27/8) στην Αργεντινή. Οι κορυφαίες επτά ομάδες θα συμμετάσχουν Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεανίδων που θα φιλοξενηθεί στην Ουγγαρία στα τέλη Ιουλίου.

Φλώρος: «Κέρδος η συμμετοχή»

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα για την κλήρωση γιατί έχουμε εικόνα μόνο από την Σερβία, την οποία αντιμετωπίσαμε στο Βαλκανικό, αλλά και στα φιλικά πριν τον προκριματικό του Ευρωπαϊκού. Από κει και πέρα σίγουρα λέει κάποια πράγματα το γεγονός ότι η Λευκορωσία άφησε δεύτερη στον όμιλο της την Ιταλία, κερδίζοντας μάλιστα μέσα στην Ιταλία, ενώ η Ρουμανία πέρασε 2η έχοντας χάσει στο τάι μπρέικ από την Ρωσία. Εμείς από αύριο θα ξεκινήσουμε τη συλλογή στοιχείων για όλους τους αντιπάλους μας και τις επόμενες ημέρες θα μπορούμε να πούμε περισσότερα», σχολίασε αρχικά ο προπονητής της Εθνικής Κορασίδων Τάκης Φλώρος και συμπλήρωσε με νόημα:

«Πέρα από την κλήρωση, το πιο σημαντικό είναι ότι κάποια παιδιά θα συμμετάσχουν σ’ αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα δώσουν πέντε δύσκολους αγώνες θα κερδίσουν πολλά μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία και μακάρι να μπορέσουμε να μπούμε στους αγώνες κατάταξης προκειμένου να κερδίσουν πολλά περισσότερα».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη εξάδα που θα αναδειχθεί από τα τελικά της διοργάνωσης θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U18 2017 (18-27/8) στην Αργεντινή. Οι κορυφαίες επτά ομάδες θα συμμετάσχουν Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεανίδων που θα φιλοξενηθεί στην Ουγγαρία στα τέλη Ιουλίου.

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.