Αύριο στη μάχη της πρόκρισης η Εθνική Κορασίδων

Στο Ρόβινι της Κροατίας βρίσκεται από νωρίς το πρωί η αποστολή της Εθνικής ομάδας Κορασίδων που από αύριο ρίχνεται στη μάχη του προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διεκδικήσει την 5η συνεχόμενη παρουσία του σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αντιμετωπίζοντας διαδοχικά τις Φινλανδία, Κροατία και Νορβηγία, ενώ την πρόκριση θα πάρει η πρώτη ομάδα του ομίλου και οι τρεις καλύτερες δεύτερες από οκτώ συνολικά ομίλους.

«Έχουμε μπροστά μας τρεις τελικούς και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Τα δύο φιλικά που δώσαμε στο Βελιγράδι μας βοήθησαν πάρα πολύ ώστε να δούμε κάποια πράγματα και στο δεύτερο ματς ειδικά παίξαμε πολύ καλύτερα», τόνισε ο προπονητής της Εθνικής Τάκης Φλώρος και αναφερόμενος στον αυριανό πρώτο αγώνα με την Φινλανδία συμπλήρωσε:

«Θεωρώ ότι το πιο δύσκολο παιχνίδι είναι αυτό της πρεμιέρας με την Φινλανδία, γιατί όπως πάντα οι πρεμιέρες έχουν ιδιαιτερότητες αλλά κυρίως γιατί ο αντίπαλος μας είναι μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε και θα παλέψουμε για την πρόκριση στα τελικά».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τάκης Φλώρος και ο συνεργάτης του Κώστας Γκούντας έχουν επιλέξει για το τουρνουά της Κροατίας τις εξής αθλήτριες:

Ελένη Καρακάση (ΑΟ Μαρκοπούλου)
Μαρία Μικέλη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Γεωργία Τσελέπη (ΓΣΚ Ηρακλής)
Λίντα-Μαρία Νταλ (ΣΦΑ Μελισσίων)
Ευφροσύνη Μπακοδήμου (ΓΣ Πανιώνιος)
Ευφροσύνη Αλεξάκου (ΑΣ Άρης)
Ιωάννα Βογιατζόγλου (ΓΣΚ Ηρακλής)
Όλγα Ζαμπάτη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Δήμητρα Τζιαρλή (ΑΠΣ Αίας Ευόσμου)
Ανδρομάχη Τσιόγκα (ΑΣ Ποσειδών Βέροιας)
Φοίβη-Πολυξένη Καρατζόγλου (Ηρακλής Ιωαννίνων)
Όλγα Πετρινόλη (ΑΣ Άρης)

Το πρόγραμμα των αγώνων
Παρασκευή 13/1/2017
18.00 Νορβηγία-Κροατία
20.30 Φινλανδία-Ελλάδα

Σάββατο 14/1/2017
18.00 Κροατία-Ελλάδα
20.30 Νορβηγία-Φινλανδία

Κυριακή 15/1/2017
18.00 Κροατία-Φινλανδία
20.30 Ελλάδα-Νορβηγία