Η Χούντα στο Green Bay!

H Ελληνίδα διαγώνιος ολοκλήρωσε το ρόστερ των «Φοινίκων» για το 2019

Με κάθε επισημότητα ανακοινώθηκε από το Πανεπιστήμιο Green Bay η μεταγραφή της Ηρώς Χούντα, η οποία μάλιστα αποτελεί το... κερασάκι στην τούρτα για την συμπλήρωση του ρόστερ της επόμενης σεζόν (2019).

Η 18χρονη διαγώνιος, διεθνής με την Εθνική Νεανίδων, μετά το πέρασμα της από τον Ηρακλή Κηφισιάς (2013-2017), όπου κατέκτησε το Πανελλήνιο Κορασίδων και αναδείχθηκε MVP της τελικής φάσης, αγωνίστηκε στο Μαρκόπουλο (2017-2018), ενώ το καλοκαίρι έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό του Virginia Commonwealth University που βρίσκεται στο NCAA.

Η Ελληνίδα αθλήτρια κατάφερε να φτάσει με το Πανεπιστήμιο της έως τον τελικό της Atlantic 10 Conference, έχοντας διανύσει πολύ καλή πορεία στη σεζόν με ρεκόρ 19-9, στην πρώτη θέση της περιφέρειας.

Η νέα χρονιά θα την βρει στους «Φοίνικες» του Green Bay, όχι πολύ μακριά (για τα δεδομένα των ΗΠΑ) από την Βιρτζίνια αφού το Ουισκόνσιν απέχει 1.100 χλμ, Βορειοδυτικά της χώρας.

«Είμαι ενθουσιασμένη»

Η Ηρώ Χούντα δήλωσε για την μεταγραφή της: «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένη για την επιλογή του Green Bay, ώστε να συνεχίσω την ακαδημαϊκή και αθλητική μου καριέρα. Ήξερα από τις επισκέψεις ότι αυτό θα είναι το σπίτι μου για τα επόμενα χρόνια επειδή το πανεπιστήμιο είναι όμορφο και οι άνθρωποι είναι τόσο φιλόξενοι Είμαι χαρούμενη που θα συμμετέχω σε αυτή την ομάδα και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους προπονητές και τα κορίτσια της ομάδας».

«Η Ηρώ θα μας κάνει καλύτερους»

Από την πλευρά του Green Bay η Προπονήτρια Abbey Sutherland μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την 18χρονη διαγώνιο: «Η Ηρώ διαχειρίζεται πολύ καλά τον εαυτό της. Είναι ανεξάρτητη, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και αυτό μας εντυπωσίασε αμέσως. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία να την προπονήσουμε και να την βοηθήσουμε να αναπτυχθεί ως φοιτήτρια-αθλήτρια. Θέλει να βελτιωθεί, να ολοκληρωθεί ως παίκτρια και να κάνει την διαφορά. Είναι μια μεγάλη μεταγραφή για την ομάδα μας, θα μας κάνει καλύτερους».

Αποκλείστηκε το Barton

Ολοκληρώθηκε μία εντυπωσιακή σεζόν για το Barton College στο 2019 NCAA Division I-II Men's Volleyball Championship με συνολικό ρεκόρ 25-5.

Η ομάδα των Ελλήνων αποκλείστηκε στον opening round με 3-1 σετ (23-25, 21-25, 25-18, 20-25) από το Princepton (18-12) και μάλιστα εντός έδρας αφού το ματς διεξήχθη στο Wilson Gymnasium.

Κορυφαίοι ήταν και πάλι οι Έλληνες αθλητές με τον Άγγελο Μανδηλάρη να σκοράρει 20 πόντους, τον Βασίλη Μανδηλάρη 17,5 πόντους και τον Δημήτρη Κυρίδη 7,5 πόντους.

ΝOMOS Media Team
Περισσότερα νέα στην ιστοσελίδα https://nomosllc.com/