Γεωργία Τσελεπή : «Υπομονή και ψυχραιμία»

Η Γεωργία Τσελέπη μιλάει για την προσαρμογή της και την πρώτη της σεζόν στο NCAA

Μια εντυπωσιακή σεζόν ολοκληρώθηκε για το Cincinnati των Γεωργίας Τσελέπη και Χρυσάνθης Σταματίου.
Το πανεπιστήμιο των Ελληνίδων αθλητριών είχε μία από τις καλύτερες παρουσίες στην ιστορία του στο NCAA -το κολεγιακό πρωτάθλημα βόλεϊ των ΗΠΑ- με ρεκόρ 26-8, το οποίο αποτελεί την 5η καλύτερη επίδοση.
Επίσης οι 1.750 ασίστ είναι η 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ήταν μόλις η 5η φορά που η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του πανεπιστημίου έπαιξε στον 2ο γύρο του 2018 NCAA Volleyball Tournament.
Η Γεωργία Τσελέπη ήταν μία από τις αθλήτριες που το καλοκαίρι έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα.
Είχε πολύ καλές εμφανίσεις με τον Ηρακλή Κηφισιάς (2016-2017), την Άρτεμις Κορυδαλλού (2017-2018) και φυσικά τις Εθνικές Κ15, Κ17, Κ19, κατακτώντας το Βαλκανικό πρωτάθλημα το 2015, ενώ είχε συμμετοχές σε άλλα Βαλκανικά τουρνουά, αλλά και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε Σερβία, Κροατία και Ουγγαρία.
Όλα αυτά προξένησαν το ενδιαφέρον των αμερικάνικών κολεγίων και το καλοκαίρι επιλέχθηκε από το πανεπιστήμιο του Cincinnati.
Η 19χρονη ακραία στην πρώτη της σεζόν αγωνίστηκε σε 16 αγώνες (27 σετ), έχοντας 8,5 πόντους.
Η ίδια μίλησε στο γραφείο Τύπου της NOMOS για αυτή την εμπειρία: «Σίγουρα αυτό το έτος μάθαμε πώς να είμαστε πιο υπομονετικοί όταν αντιμετωπίζουμε δύσκολες ομάδες και να διατηρούμε την ψυχραιμία μας. Η ομάδα μας έκανε πολλή δουλειά μέσα και έξω από το γήπεδο, φροντίζοντας να είμαστε προετοιμασμένες για κάθε παιχνίδι. Κάθε στόχος είναι δύσκολο να επιτευχθεί και είναι αυτονόητο ότι θυσιάσαμε πολλά ως ομάδα, αλλά και προσωπικά για να φτάσουμε εδώ. Για παράδειγμα, έχοντας προπόνηση στις 8 το πρωί, δεν είναι εύκολο να είσαι 100% συγκεντρωμένη στα μαθήματα που ακολουθούν αμέσως μετά. Ο πιο δύσκολος αγώνας θα έλεγα ως πρωτοετής ήταν να συνηθίσουμε στο νέο περιβάλλον. Αυτό που μου έλειπε πιο πολύ είναι οι φίλοι και η οικογένειά μου, αλλά πάντα είχα στο μυαλό μου ότι οι πέντε μήνες που θα διανύσω μέχρι να τους ξαναδώ, δεν είναι και τόσο μεγάλο διάστημα. Η επιτυχία στο τέλος της καριέρας μου στο Cincinnati θα ήταν να περάσω σπουδαία ακαδημαϊκά έτη και να έχω δώσει στην ομάδα μου ό,τι καλύτερο μπορώ».

ΝOMOS Media Team
Περισσότερα νέα για τις ελληνίδες αθλήτριες που αγωνίζονται στο NCAA στην ιστοσελίδα https://nomosllc.com/