Τζιαρλή: «Να αλλάξουμε την ιστορία του πανεπιστημίου»

Η Δήμητρα Τζιαρλή μιλάει για το NCAA, αλλά και για το σεμινάριο που έκανε στο LA Tech η σπουδαία Κριστίν Φολκλ

Τα πρώτα της βήματα στο κολεγιακό πρωτάθλημα βόλεϊ των ΗΠΑ κάνει εδώ και μερικούς μήνες η Δήμητρα Τζιαρλή.
Η 18χρονη διεθνής κεντρικός με θητεία σε ΔΑΣΩ (2013-2014) και Αίαντα Ευόσμου (2014-2018) επιλέχθηκε από το Louisiana Tech University, ώστε να σπουδάσει και να παίξει βόλεϊ στο ξακουστό NCAA.
H ίδια μίλησε για την ομάδα της, το πρωτάθλημα και τους στόχους της: «Είμαι πολύ τυχερή που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Κάθε μέρα δενόμαστε όλο και πιο πολύ με τα κορίτσια και το προπονητικό τιμ. Δεν ξεκινήσαμε με νίκες την σεζόν είναι η αλήθεια, αλλά έχουμε βελτιωθεί πολύ κυρίως λόγω του ότι πιστεύουμε περισσότερο στον εαυτό μας και η μια στην άλλη. Έχουμε γίνει φίλες, έχουμε γνωριστεί καλύτερα και πιστεύω πως αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλη προοπτική καθώς αποτελείται από επτά πρωτοετείς. Είμαστε ένα πολύ καλό γκρουπ ατόμων που κάθε μέρα μαθαίνουμε να δημιουργούμε τη δίκη μας ατμόσφαιρα, το δικό μας αγωνιστικό περιβάλλον, γιατί στη τελική εμείς είμαστε αυτές που θα πρέπει να τα βγάλουμε πέρα στο γήπεδο. Έχουμε τρεις προπονητές που δεν ξεχνάνε ποτέ να μας ενθαρρύνουν και να φροντίζουν να μην μας λείψει τίποτα. Είμαστε πραγματικά σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύω πως όλη αυτή η θετική ενέργεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα μπορεί να επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα, ώστε να πάμε ακόμα πιο ψηλά και επιτέλους να αλλάξουμε με τον δικό μας τρόπο την ιστορία του πανεπιστημίου».

Δίδαξε στο LA Tech η σπουδαία Κριστίν Φολκλ
Για περισσότερες από δύο ώρες οι αθλήτριες της LA Tech είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μία από τις σπουδαίες αθλητικές προσωπικότητες των ΗΠΑ, την Κριστίν Φολκλ, η οποία έκανε μεγάλη καριέρα σε δύο διαφορετικά αθλήματα στο μπάσκετ και το βόλεϊ, ενώ συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996!

Η Κριστίν Φολκλ που αγωνίστηκε και στην Ελλάδα είναι στέλεχος της NOMOS και το σεμινάριο εντάσσεται στο πρόγραμμα υποστήριξης της εταιρείας προς τις αθλήτριες.

Το σεμινάριο ήταν βιωματικό και αφορούσε κυρίως την διαχείριση άγχους και πίεσης των αθλητριών στις δύσκολες καταστάσεις. Η Κριστίν Φολκλ μέσα από την τεράστια εμπειρία της μετέδωσε στις νεαρές αθλήτριες το πώς πρέπει να αντιδρούν μέσα στο γήπεδο, αλλά και πώς να ενθαρρύνουν τις συμπαίκτριες τους.
Οι κοπέλες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έκαναν συνέχεια ερωτήσεις για το κολέγιο του Stanford, όπου η Κριστίν έπαιξε μπάσκετ, για τις μεγάλες διοργανώσεις και φυσικά τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του προπονητή της LaTech Adriano De Souza: «Ήταν καταπληκτικό για τις αθλήτριες να την ακούν να μιλάει. Η Κριστίν βοήθησε πολύ τις κοπέλες και τις έδωσε να καταλάβουν πως κάνοντας τους συμπαίκτες καλύτερους βοηθά όλους μας να κερδίσουμε, ενώ πολλές ερωτήσεις αφορούσαν και την επιθυμία της να παίζει πάντα σε υψηλό επίπεδο και να αναλαμβάνει την ευθύνη για την προώθηση των ομάδων της».
Η Δήμητρα Τζιαρλή που ήταν φυσικά παρούσα στο σεμινάριο είπε για αυτή την εμπειρία: «Πιστεύω πως ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να λάβουμε εμπειρίες και γνώσεις από έναν σπουδαίο άνθρωπο που πραγματικά είχε μια πετυχημένη καριέρα και μάλιστα σε δύο διαφορετικά αθλήματα. Μας έκανε τρομερή εντύπωση η αυτοπεποίθηση και η άνεση που είχε να απαντάει σε ερωτήσεις που την έκαναν να αναπολεί αναμνήσεις που δεν ήταν και από τις αγαπημένες της. Μας εξήγησε πολύ ωραία το πως αντιδρούσε όταν ήταν αγχωμένη και αυτομάτως πως προσπαθούσε να το ξεπεράσει δίχως να το δείξει. Πιστεύω πως αυτό ήταν το αγαπημένο μας κομμάτι από το σεμινάριο».

«Δίπλα μου σε κάθε βήμα η NOMOS»
Για την εταιρεία NOMOS που την βοήθησε για την μετακίνηση της στην Αμερική είπε: «Πιστεύω πως η εταιρεία είναι σε πολύ καλό δρόμο από τη στιγμή που βοήθησε εμένα και πολλά ακόμα κορίτσια να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα και να χτίσουμε αδιαμφισβήτητα τη ζωή μας με γερές βάσεις. Πιστεύω πως οι περισσότερες αθλήτριες κάναμε καλή επιλογή όσον αφορά το επίπεδο των σπουδών μας, τη φήμη του σχολείου της καθεμιάς σε διεθνές επίπεδο και φυσικά την καριέρα μας στο χώρο του βόλεϊ. Σε προσωπικό επίπεδο, δεν ξέρω πως να ευχαριστήσω τον Τάσο Καμπουράκη και την οικογένεια του, καθώς μου έχουν σταθεί πολύ και ήταν, είναι και θα είναι δίπλα μου σε κάθε μου βήμα. Η αλήθεια είναι πως πλέον όταν έχουμε χρόνο και μιλάμε λίγο στο τηλέφωνο η κλήση διαρκεί σίγουρα μια ώρα γιατί πλέον μοιραζόμαστε τα πάντα μεταξύ μας. Έχουμε γίνει οικογένεια. Τους ευχαριστώ πολύ όλους, φροντίζω να τους λέω κάθε φορά ποσό εκτιμώ αυτά που κάνουν για μένα»!

ΝOMOS Media Team
Περισσότερα νέα για τις ελληνίδες αθλήτριες που αγωνίζονται στο NCAA στην ιστοσελίδα https://nomosllc.com/