Όλγα Στράντζαλη : Από τα γήπεδα του βόλεϊ στα θρανία της Μπαρτσελόνα!

Ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ στην Σκύδρα παρακολουθώντας τον μπαμπά της που ήταν προπονητής στον Αριστοτέλη και πριν συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας της έχει πετύχει τα όνειρα κάθε βολεϊμπολίστριας. 

Του Κώστα Ασημακόπουλου από την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» 

Η Ολγα Στράντζαλη πέρασε από τον Ηρακλή, τον Αίαντα Ευόσμου αλλά τα τέσσερα τελευταία χρόνια μεγαλούργησε στις ΗΠΑ. Αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στο Κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ και MVP του αμερικανικού πρωταθλήματος αλλά και πρωταθλήτρια Γαλλίας 2017-18 με τη Μπεζιέ. Το καλοκαίρι "απογείωσε" με την παρουσία της την Εθνική γυναικών που κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς στην Ταραγόνα και προκρίθηκε στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά από 18 χρόνια.

 

Τα καλύτερα όμως τώρα αρχίζουν για την σπουδαία βόλεϊμπολίστρια. Θα συνεχίσει την καριέρα της στην πολωνική Πίλα έχοντας προπονητή τον Ισπανό τεχνικό της Εθνικής γυναικών Γκιγιέρμο Ναράνχο ενώ ετοιμάζεται να ρίξει και το τείχος της… Μπαρτσελόνα!

 

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΑΙ ΕΣΠΑΝΙΟΛ

 

Πριν λίγες ημέρες ειδοποιήθηκε από το ειδικό πανεπιστήμιο του θρυλικού ισπανικού συλλόγου πως έγινε δεκτή στο τμήμα «δημοσίων σχέσεων στο ποδόσφαιρο». «Είναι μία μεγάλη τιμή και ένας στόχος που τον κυνηγούσα προκειμένου να κάνω το μεταπτυχιακό πάνω στο πτυχίο των Δημοσίων Σχέσεων που πήρα στο Μαΐάμι Το πανεπιστήμιο της Μπαρτσελόνα σε συνεργασία με την Εσπανιόλ δημιουργήθηκε πριν δύο χρόνια. Ελάχιστοι φοιτούν εκεί και είμαι πολύ χαρούμενη που με δέχτηκαν.

 

Οι δημόσιες σχέσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ. Πέρα από το βόλεϊ θέλω να κάνω καριέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο», λέει στο «Εθνος» και τον δημοσιογράφο Κώστα Ασημακόπουλο η Ολγα Στράντζαλη που παραδέχεται πως ως φίλαθλος αγαπάει το ποδόσφαιρο και τη Μπαρτσελόνα. Παράλληλα ο αδελφός της Δημήτρης αγωνίζεται αμυντικός στην ομάδα ποδοσφαίρου στο Τέξας.

 

Η ίδια αγωνίζεται ακραία και με ύψος 1,86 και με τεράστιο άλμα κάνει τη διαφορά στο ταραφλέξ τόσο σε επίθεση, όσο και υποδοχή. Τα τέσσερα χρόνια που βρέθηκε στις ΗΠΑ με το UCLA και το Μαΐάμι ήταν εμπειρία ζωής: «Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στις δημόσιες σχέσεις και κατάφερα να πάρω πολύτιμες εμπειρίες μεταξύ κορυφαίων. Υπάρχει διαφορετική νοοτροπία στις ΗΠΑ, επιστημονική προσέγγιση. Κέρδισα πολλά σε ταχύτητα και φυσική κατάσταση. Απέκτησα γνώσεις και αυτοπεποίθηση. Δεν είναι τυχαίο πως όσοι αθλητές βρέθηκαν στις ΗΠΑ σε όλα τα αθλήματα έκαναν τη διαφορά».

 

«ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΦΟΥΡΝΙΑ»

 Η επιστροφή της Ολγας Στράντζαλη στην εθνική γυναικών έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα στο εθνικό συγκρότημα με ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς και πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού 2019: «Το βόλεϊ είναι ομαδικό άθλημα. Όλα αυτά δεν τα πέτυχα μόνη μου. Υπάρχει μία ξεχωριστή φουρνιά μεγάλων αθλητριών σε αυτή την ομάδα όπως η Χριστοδούλου, η Βασιλαντωνάκη κ.α. Είμαστε μια καλή ομάδα με νέα και δυνατά κορίτσια που με προσοχή και δουλειά μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά σε ένα άθλημα που είναι πολύ ανταγωνιστικό σε όλες τις χώρες. Το γυναικείο βόλεϊ έχει μεγάλη δυναμική στην Ελλάδα στις μικρές ηλικίες αλλά πρέπει να οργανωθεί περισσότερο στην ανάδειξη των ταλέντων».

 

«ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ»

 Στο «αιώνιο ερώτημα» εάν το βόλεϊ θα μπορέσει κάποτε να φέρει ένα μετάλλιο σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο η Στράντζαλη είπε: «Όλα είναι ζήτημα δουλειάς. Αθλήτριες και αθλητές έχουμε αλλά πρέπει να δουλέψουν πολύ και συστηματικά. Το Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα έρθει και η επιτυχία. Το βόλεϊ είναι πολύ απαιτητικό άθλημα με μεγάλο ανταγωνισμό παγκοσμίως. Χρειάζεται το άστρο σου στον αθλητισμό και κυρίως να υπάρχει υγεία. Αυτή η εθνική ομάδα που έχουμε είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα και εάν γίνει σωστός προγραμματισμός θα πάμε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με πολλές προσδοκίες. Δε μιλάω για μετάλλιο. Μιλάω για μία ομάδα που μπορεί να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο και οι Ελληνες να είναι περήφανοι που θα την βλέπουν να αγωνίζεται. Πολλές φορές το ταξίδι είναι καλύτερο και από τον προορισμό».

 

«ΝΙΩΘΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ»

 Για το μυστικό της επιτυχίας και το «μαγικό ραβδί» του Ναράνχο στην Εθνική γυναικών είπε: «Ο Ναράχνο είναι ένας νέος άνθρωπος, φιλόδοξος, επικοινωνιακός και πολύ οργανωτικός. Δεν έχω ξαναδεί τόσο καλή προετοιμασία σε σκάουτινγκ. Δίνει σημασία στην λεπτομέρεια. Εχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των κοριτσιών και χαίρομαι πολύ που θα δουλέψω μαζί του και στην πολωνική Πίλα. Εκτός του προπονητή μεγάλο ρόλο έπαιξε και η ομοσπονδία. Ηταν κοντά μας κάθε μέρα ο πρόεδρος. Ολοι στην ΕΟΠΕ μας δείχνουν πως θέλουν να φτιάξουν το άθλημα. Δεν είχε ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Με τον τρόπο τους μας έδιναν δύναμη. Με σύστημα, προγραμματισμό, ομαδικότητα και μακροχρόνιο πλάνο θα έρθουν τα αποτελέσματα και νιώθω πως είμαστε στο δρόμο για μία ιστορική επιτυχία».

 

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος