«Φινλανδός» ο Οικονόμου

Μπροστά σε μια νέα πρόκληση βρίσκεται ο Απόστολος Οικονόμου καθώς αφήνει την Ελλάδα για την Φινλανδία.

Ο Οικονόμου που ήταν «άστεγος» μετά την περσινή αποχώρηση από τον ΑΟ Θήρας, θα αντικαταστήσει τον Σερβο-Κροάτη Ζβόνκο Νίκολιτς στην ΟρΠο με δεύτερο προπονητή τον Χάικι Κονόνεν.

Ο Οικονόμου είπε : «Μέχρι στιγμής μου αρέσει η ζωή στη Φινλανδία γιατί τα πάντα είναι πολύ οργανωμένα και οι άνθρωποι ευγενικοί και φιλικοί και αυτή η χώρα έχει αθλητικό πολιτισμό έτσι είναι ιδανική για αθλήματα. Χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Όσον αφορά τον ΟρΠο, μου αρέσει που αυτή η ομάδα έχει υψηλούς στόχους αυτή τη σεζόν. Η ΟρΠο αγωνίζεται επίσης στα Ευρωπαϊκά κύπελλα και συνειδητοποίησα πως έχουμε τις ίδιες φιλοδοξίες με τους ανθρώπους της ομάδας. Επίσης το οργανωτικό επίπεδο στην ομάδα είναι πολύ καλό, έτσι ο προπονητής έχει την ευκαιρία να δουλέψει σκληρά με τις αθλήτριές του και να δώσει το καλύτερο για να πετύχει τους στόχους. Όσον αφορά την Φινλανδική Λίγκα, υπάρχουν πολλές ομάδες στο ίδιο επίπεδο. Η Ορ Πο, η Lp Message,  HPK και η  Kuusamo, όλες αγωνίζονται για τον τίτλο και τα μετάλλια, αλλά επίσης οι άλλες ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές και θα μπορούσαν να κερδίσουν οποιαδήποτε από τις 4 πρώτες ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι η Φινλανδική Λίγκα είναι πολύ ανταγωνιστική και γεμάτη προκλήσεις που σημαίνει ότι το πρωτάθλημα είναι ένα ενδιαφέρον προϊόν για τους φιλάθλους εδώ».

Υπενθυμίζουμε εκτός από τον ΑΟ Θήρας ο Οικονόμου έχει προπονήσει την Λάρνακα Κύπρου, την ΑΕΚ, τη Λάρισα και ήταν β' προπονητής στην Εθνική Γυναικών.