Έδειξαν ψυχή οι γυναίκες του ΓΑΣ στη Λάρισα και πήραν τον βαθμό

Άλλο ένα βαθμό πρόσθεσε στο ενεργητικό της η γυναικεία ομάδα του ΓΑΣ καθώς ηττήθηκε στην Λάρισα από την τοπική ΕΑΛ με 3-2 σετ.

Σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα των γυναικών ταξίδεψε στη Θεσσαλική πρωτεύουσα με ελλείψεις έπαιξε στα ίσα την ομάδα της Λάρισας και θα μπορούσε να έφευγε και με τη νίκη εάν στα κρίσιμα σημεία του 5ου σετ ήταν πιο ψύχραιμη.
Τα κορίτσια του ΓΑΣ ξεκίνησαν δυνατά το 1ο σετ και κρατούσαν το σκορ υπέρ τους μέχρι το 12-11 όπου με ένα ξέσπασμα επιθετικών επιλογών έκανε το 19-16. Η ομάδα της Λάρισας αντέδρασε ανέβασε απόδοση και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα κάνοντας το 22-22. Όμως με ψυχραιμία οι γυναίκες του ΓΑΣ έκαναν το 24-26 παίρνοντας το σετ μέσα σε τρελά πανηγύρια.
Το δεύτερο και τρίτο σετ κύλισε υπέρ της ομάδας της ΕΑΛ η οποία εκμεταλλευόμενη κυρίως τα αμυντικά λάθη του ΓΑΣ έχτιζε διαφορά ασφαλείας. Η ομάδα του ΓΑΣ προσπάθησε και στα δύο σετ δημιουργώντας πολλά ρήγματα από τον κεντρικό άξονα με την Καρακατσιάνη να κάνει πάρτι επιθετικών τελειωμάτων να ανατρέψει την κατάσταση αλλά προδόθηκε από την υποδοχή αφού η ΕΑΛ δημιούργησε μεγάλο κενό με το σέρβις. Έτσι η ΕΑΛ ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ παίρνοντας τα σετ με 25-20 και 25-19 αντίστοιχα.
Στο 4ο σετ τα κορίτσια του ΓΑΣ έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο. Με καλό σέρβις πολλές αντεπιθέσεις και καλή αμυντική διάταξη διέλυσαν πραγματικά την ομάδα της ΕΑΛ και κατέκτησαν εύκολα το σετ με 13-25.
Στο 5ο και τελευταίο η ομάδα του ΓΑΣ προδόθηκε από την υποδοχή και οι γυναίκες της ΕΑΛ με όπλο κυρίως το σέρβις έφτασαν το σκορ στο 9-1. Η συνέχεια συγκλονιστική με τις γυναίκες του ΓΑΣ να δείχνουν το καλό εαυτό του 4ου σετ και να φτάνουν μια ανάσα από την ισοφάριση καθώς έκαναν το 14-13. Ακολούθησε φοβερή μάχη διαρκείας με συγκλονιστικές άμυνες και από τις δύο ομάδες και με την ομάδα του ΓΑΣ να χάνει το σετ από πλασέ που άφησε όλη την άμυνα της Λάρισας ανίκανη να αντιδράσει αλλά κατέληξε ελάχιστα άουτ.
Ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στο κλειστό της Λιμνοπούλας με την ομάδα του ΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ το Σάββατο 2/2/2018 και ώρα 18:00 με μοναδικό στόχο τη νίκη.
Το ΔΣ καλεί όλο το φίλαθλο κόσμο να δώσει βροντερό παρόν στον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής με την ΚΑΒΑΛΑ και να υποστηρίξει την προσπάθεια της αγαπημένης ομάδας της πόλης μας.
ΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ(3-2): 24-26,25-20,25-19,13-25,15-13.
ΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Παπαδημητρίου-Σκανίκα): Κουτσογιάννη, Τίκα(λ), Τάση, Αλέξη(λ), Κουτσιάρη, Ζαφειρίου, Στεργίου, Πλακιά, Αποστόλου, Χαραβελούλη, Γερολυμάτου, Βλάχου, Μαργαριτοπούλου.
ΑΣ Γιάννενα (Τσιούπης Κ.): Σαρλή, Καρακατσιάνη, Μπόζιου, Ντέρου, Πάππα, Αδάμου(λ), Σαββάογλου, Κατσόγιαννου, Στεφάνου.

Δελτίο τύπου ΑΣ Γιάννενα