Ένα βήμα πριν την Α1, Πορφύρας, Ηρακλής, ΧΑΝΘ και Κόρινθος

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τις τέσσερις ομάδες της Α2 Γυναικών, οι οποίες από αύριο έως την Κυριακή θα διεκδικήσουν στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στη μεγάλη κατηγορία.

Ηρακλής Κηφισιάς, Πορφύρας (από τους δύο υποομίλους του Α’ ομίλου) Κόρινθος και ΧΑΝΘ (από τους δύο υποομίλους του Β’ ομίλου) είναι οι τέσσερις ομάδες που ρίχνονται στη μάχη του Ειδικού τουρνουά της ανόδου έχοντας η κάθε μία τις δικές της ελπίδες για να βρεθούν στη μεγάλη κατηγορία, όπως εξήγησαν οι τέσσερις προπονητές στο www.volleyball.gr

Ηρακλής Κηφισιάς: Μόνος στόχος η άνοδος
Μετά από τρία χρόνια στην Α2 στον Ηρακλή Κηφισιάς επιζητούν την επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία και δεν το κρύβουν, έχοντας κάνει μια εξαιρετική πορεία με 20 νίκες, 1 ήττα στον 1ο υποόμιλο του Α’ ομίλου, αλλά και στο πρώτο κομμάτι των play offs της ανόδου.

«Έχουμε διανύσει την μεγαλύτερη απόσταση για την επίτευξη του στόχου μας κι έχει μείνει ένα μικρό κομμάτι. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και δείχνοντας την ανάλογη προσοχή να κλείσουμε ιδανικά τη φετινή σεζόν», δήλωσε ο τεχνικός του Ηρακλή Σπύρος Χουντουμάδης ο οποίος αποδέχθηκε τον τίτλο του φαβορί, ωστόσο όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Το καταλαβαίνουμε και το αποδεχόμαστε ότι είμαστε το φαβορί, αλλά ξέρουμε πολύ καλά πως αν δεν παίξεις κινδυνεύεις να χάσεις από τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Είμαστε το φαβορί, αλλά πρέπει να το δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι».

Σύμφωνα με τον έμπειρο τεχνικό το τουρνουά αναμένεται «να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό καθώς όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Η Κόρινθος έρχεται αήττητη από το πρώτο τουρνουά, έδειξε ότι είναι πολύ επικίνδυνη κάνοντας δύο ανατροπές και θέλει προσοχή γιατί είναι ο πρώτος μας αντίπαλος, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για την ΧΑΝΘ που αν και δεύτερη στον όμιλο της κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα στα πλέι οφς και τέλος ο Πορφύρας έχει μια πολύ ποιοτική ομάδα που βρίσκεται περίπου στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Όλες οι ομάδες για να φτάσουν εδώ, προφανώς δεν ήταν τυχαίο, ωστόσο θεωρώ πως υπήρχαν κι άλλες που θα μπορούσαν να βρίσκονται στο τελικό τουρνουά όπως για παράδειγμα ο Ηλυσιακός και η Πετρούπολη, ενώ γενικά θεωρώ πως έπρεπε υπάρχει κάποια επιβράβευση των ομάδων που πήραν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο κι αυτό θα πρέπει να γίνει τα επόμενα χρόνια».

Δείτε ΕΔΩ το ρόστερ του Ηρακλή Κηφισιάς

Πορφύρας: Θέλει την άμεση επιστροφή
Ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό του, στην παρθενική του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία, ο Πορφύρας πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στον Β’ υποόμιλο του Α’ ομίλου (19 νίκες, 1 ήττα) όπου πήρε την πρώτη θέση για να ακολουθήσει η 2η θέση στο Ειδικό τουρνουά.

«Καταφέραμε να πετύχουμε τον πρώτο στόχο που είχαμε θέσει και πλέον έχουμε μπροστά μας τους «τελικούς» της χρονιάς. Ουσιαστικά είναι τα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς κι εμείς πηγαίνουμε στη Λαμία για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», είπε ο τεχνικός του Πορφύρα Βασίλης Πανδής που περιμένει συναρπαστικές μάχες στο «Χαλκιοπούλειο».

«Έχουμε δει όλες τις ομάδες και φυσικά έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα για τον Ηρακλή Κηφισιάς με τον οποίο παίξαμε στο πρώτο τουρνουά και σίγουρα έχει ένα πολύ δυνατό και έμπειρο ρόστερ… Είναι πολύ καλές ομάδες και αυτό αποδεικνύεται κι από την πορεία που έκαναν τόσο στην κανονική περίοδο και στο πρώτο τουρνουά των play offs. Η ΧΑΝΘ είναι μια πολύ αγωνιστική ομάδα που δεν την κερδίζεις εύκολα, κάτι που φάνηκε κι από την αήττητη πορεία της στο β’ γύρο αλλά κι από την παρουσία της στο τουρνουά της Λάρισας ενώ το ίδιο ισχύει και για την Κόρινθο που είναι μια πραγματικά σκληροτράχηλη ομάδα».

Από κει και πέρα σχολιάζοντας γενικότερα το τουρνουά ο κ. Πανδής κατέθεσε την ένσταση του για το σύστημα καθώς όπως είπε «θεωρώ πως οι πρωτοπόροι των ομίλων θα έπρεπε να έχουν κάποιου είδους πλεονέκτημα, κάτι που δεν υπήρχε φέτος κι ίσως το σύστημα να είναι λίγο άδικο», για να συμπληρώσει: «Από τη στιγμή όμως που εφαρμόστηκε αυτό το σύστημα και προκρίθηκαν οι συγκεκριμένες ομάδες θεωρώ ότι βρίσκονται δίκαια ένα βήμα πριν την άνοδο τους στη μεγάλη κατηγορία. Κι αυτό ισχύει και για τον Πορφύρα που είχε θέσει από την αρχή ως στόχο την επιστροφή κι αυτό θα επιδιώξουμε να πετύχουμε».

Δείτε ΕΔΩ το ρόστερ του Πορφύρα

Κόρινθος: Να κάνει το βήμα παραπάνω
Η Κόρινθος συνεχίζοντας την περσινή πολύ καλή της πορεία, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την Α1 Γυναικών, έχοντας πάρει τη 2η θέση στον 1ο υποόμιλο του Β’ ομίλου, αλλά και την πρώτη θέση στο Ειδικό τουρνουά της Λάρισας.

«Από την αρχή είχαμε θέσει ως στόχο να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω συγκριτικά με την περσινή χρονιά. Πέρσι ήμασταν κοντά στο τουρνουά της ανόδου, αλλά φέτος τα καταφέραμε και μπήκαμε στα τουρνουά ανόδου. Κι εδώ που φτάσαμε λογικό είναι να ονειρευόμαστε ότι μπορούμε να βρεθούμε στην Α1 Γυναικών», σχολίασε ο τεχνικός της Κορίνθου Γιώργος Μπούκουρας ο οποίος έχρισε φαβορί τον Ηρακλή Κηφισιάς.

«Κι οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στο τελικό τουρνουά έχουν τον ίδιο στόχο, αλλά δεν ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Ο Ηρακλής Κηφισιάς είναι ένα βήμα πιο μπροστά, είναι το φαβορί κι οι άλλες τρεις ομάδες θα διεκδικήσουν τις δύο θέσεις που απομένουν. Απλά θα μείνει η πίκρα στην 4η ομάδα η οποία παρά την πολύ καλή της πορεία δεν θα έχει πετύχει το στόχο της».

Στο γενικότερο σχόλιο του για το τουρνουά ο προπονητής της Κορίνθου σημείωσε: 
«Από την εικόνα που έχω από τους δύο ομίλους, θεωρώ ότι στο Ειδικό τουρνουά βρίσκονται οι πιο καλές και οι πιο σταθερές σε απόδοση ομάδες. Ο Ηρακλής όπως ανέφερα και πιο πριν ξεχωρίζει καθώς έχει ένα γεμάτο ρόστερ, ο Πορφύρας είναι καλός αλλά όχι στο ίδιο επίπεδο, ενώ και η ΧΑΝΘ είναι μια πολύ μαχητική ομάδα όπως έδειξε και στο τουρνουά της Λάρισας. Από κει και πέρα εμείς είμαστε η πιο κουρασμένη ομάδα της κατηγορίας γιατί από την αρχή της χρονιάς κάθε 15 ημέρες κάναμε εκατοντάδες χιλιόμετρα λόγω της διάρθρωσης του ομίλου κι αυτή η κούραση συσσωρεύεται. Ωστόσο αυτό δεν θα μας εμποδίσει στο να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε το στόχο της ανόδου στην Α1 Γυναικών»

Δείτε ΕΔΩ το ρόστερ της Κορίνθου

ΧΑΝΘ: Συνεχίζει να ονειρεύεται
Η νεοφώτιστη στην Α2 Γυναικών ΧΑΝΘ κάνοντας έναν εξαιρετικό β’ γύρο (9 νίκες σε ισάριθμα ματς) πήρε τη 2η θέση στον Β’ υποόμιλο του Β’ ομίλου, για να ακολουθήσει η 2η θέση στο Ειδικό τουρνουά της Λάρισας που της έδωσε το δικαίωμα να διεκδικήσει την άνοδο της στη μεγάλη κατηγορία.

«Είναι σημαντικό γιατί είμαστε νεοφώτιστοι κι εγώ και η ομάδα και θέλαμε χρόνο.. Εμείς σαν επιτελείο το ψιθυρίζαμε αλλά δεν το φανταζόμασταν ότι θα το κάναμε άμεσα. Όταν έγινε η αρχή του β’ γύρου και κάναμε το 4χ4 τότε αρχίσαμε να το πιστεύουμε όλοι ότι μπορούμε να βρεθούμε στα μπαράζ και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο», τόνισε ο προπονητής της ΧΑΝΘ Βασίλης Χριστόπουλος ο οποίος παραδέχθηκε ότι πλέον:

«Εδώ που είμαστε οφείλουμε να ονειρευόμαστε. Στατιστικά είναι πιο εύκολα καθώς ανεβαίνουν τρεις από τις τέσσερις ομάδες, ενώ στην πρώτη φάση των μπαράζ προκρινόταν οι δύο από τις τέσσερις, αλλά είναι πιο δύσκολο γιατί συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Αν θέλουμε να τα καταφέρουμε πρέπει να παίξουμε πολύ καλά. Εδώ που είμαστε πλέον μετρούν και τα ψυχικά χαρίσματα καθώς είναι τρία συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια».

Αναφερόμενος γενικά στο τουρνουά ο νεαρός τεχνικός σημείωσε:
Για την Κόρινθο έχουμε καλύτερη εικόνα καθώς παίξαμε στην Λάρισα ενώ την Κηφισιά και τον Πορφύρα τους έχω δει από το βίντεο. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η Κηφισιά είναι το φαβορί, όπως επίσης και ο Πορφύρας έχει καλό σύνολο με έμπειρες παίκτες και προέρχεται από ένα καλό τουρνουά. Εμείς δεν έχουμε άγχος κι όπως στο πρώτο τουρνουά έτσι κι εδώ δεν είμαστε το φαβορί. Γενικά θεωρώ πως η «σύνθεση» του φάιναλ φορ είναι δίκαιη, αν και στους ομίλους του νότου υπήρχαν πολλές καλές ομάδες. Αλλά κι εμείς πιστεύω ότι είχαμε σταθερή απόδοση και παρόλο που όπως και η Κόρινθος είχαμε πάρει τη 2η θέση τους ομίλους μας. δείξαμε καλό πρόσωπο και δίκαια βρισκόμαστε στο τελικό τουρνουά».

Δείτε ΕΔΩ το ρόστερ της ΧΑΝΘ

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα των αγώνων και ΕΔΩ τους διαιτητές