Φωνάζει η ΧΑΝΘ ότι της "έκλεψαν" την άνοδο (Videos)

Επιστολή έστειλαν οι αθλητές της ΧΑΝΘ διαμαρτυρόμενοι για την τελευταία φάση του αγώνα με την Ελπίδα Αμπελοκήπων για την άνοδο στην Volleyleague.

Σύμφωνα με την επιστολή (υπάρχει και σχετικό βίντεο) έπρεπε να προσμετρήσει πόντος στο 17-15 μετά από επίθεση άουτ και λανθασμένα δώθηκε μπλοκ άουτ.

Η επιστολή:

Αγαπητό φίλαθλο κοινό,
Αισθανόμαστε την ανάγκη να συντάξουμε αυτήν την επιστολή διότι το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 γίναμε μάρτυρες ενός θλιβερού γεγονότος που μας έχει πικράνει πάρα πολύ. Είμαστε όλοι νεαροί άνθρωποι με πολλές ασχολίες που γνωριστήκαμε και δεθήκαμε μέσω της κοινής μας αγάπης για το άθλημα και διαμορφώσαμε μια πολύ όμορφη παρέα. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε με τίποτα όμως την κατάληξη του φετινού μας ταξιδιού.
Ο βόρειος όμιλος της φετινής Α2 ανδρών ήταν συναρπαστικός. ΧΑΝΘ κι Ελπίς Αμπελοκήπων ήταν ισόβαθμες στην κορυφή μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και αναμετρώνταν σε έναν άτυπο τελικό του οποίου ο νικητής θα έπαιρνε την πρωτιά και το εισιτήριο για την Volleyleague.
Στο κατάμεστο γυμναστήριο της ΧΑΝΘ διεξήχθη ένας εντυπωσιακός αγώνας και μετά από 2 ώρες έντασης και θεάματος το σκορ ήταν ισόπαλο με 2-2. Η ομάδα μας, η παρέα μας είχε κάνει μια επική ανατροπή. Η παρέα μας ενώ βρέθηκε να χάνει 0-2 και 20-22 στο τρίτο σετ είχε καταφέρει να προηγείται με 16-15 στο καθοριστικό tie break. Σε εκείνο το σημείο, διαδραματίστηκε η φάση την οποία σας παραθέτουμε σε βίντεο. Η μπάλα χωρίς να έχει επαφή στο μπλοκ έχει περάσει άουτ. Μόλις έχουμε κάνει το 17-15. Μόλις έχουμε κερδίσει την άνοδο στην Volleyleague. Οι παίκτες κι οι φίλοι της ομάδας μας βλέποντας τον πρώτο διαιτητή κύριο Δεληκωστίδη Σωτήριο να κάνει νεύμα προς τη μεριά μας σπεύδουμε να τρέξουμε και να πανηγυρίσουμε. Δικοί μας άνθρωποι τρέχουν κι αυτοί προς το μέρος μας, εντός του αγωνιστικού χώρου...
Κι εκεί σπεύδει να αναλάβει δράση ο δεύτερος διαιτητής του αγώνα, ονόματι Άρης Παπαδόπουλος, ο οποίος παίρνει τη φάση πάνω του δείχνοντας στον πρώτο πως ο αγώνας δεν έχει τελειώσει καθώς αυτός είχε δει κάποια επαφή στο μπλοκ. Η οπτική του γωνία δεν ήταν καλή ωστόσο ο ίδιος φαινόταν πολύ σίγουρος για αυτό που είχε ‘’δει’’. Δεν θέλουμε καν να μπούμε στη διαδικασία να ρωτήσουμε ποιο ήταν το κίνητρο του γι’ αυτή του την παρέμβαση. Εμείς απλά εξιστορούμε τα γεγονότα. Αλλοιώθηκε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.
Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω, ο αγώνας κατωχυρώθηκε υπέρ της Ελπίδας και συγχαίρουμε τους αντιπάλους μας για την φετινή τους πορεία. Εμείς απλώς θέλουμε να ενημερώσουμε το φίλαθλο κοινό που δεν ήταν στο γήπεδο για το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συνέβη.
Η ΧΑΝΘ λοιπόν είναι η πραγματική πρωταθλήτρια κι η παρέα μας έχει στερηθεί κάτι πολύ σημαντικό από ένα (ανθρώπινο θέλουμε να πιστεύουμε) λάθος.
Με εκτίμηση
Αρτακιανός Δημήτρης
Γιάγκος Σωτήρης
Ιωαννίδης Γιάννης
Μακράκης Δήμος
Μπουτόπουλος Κωνσταντίνος
Παπαδημητρίου Θοδωρής
Παπάζογλου Θάνος
Παππάς Γιάννης
Σιούτης Μιχάλης
Ρεμπούτσιας Τάσος
Τσιάρας Κωνσταντίνος
Χρυσάφης Δημήτρης

Πολυμέσα