Προειδοποίηση
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/New_Site/2018-2019/A2_ANDRON/MAKEDONIKOS/PROPONISI-6-9
Σημείωση
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Σπύρος Γκολίτσης: «Ήρθαμε για να πετύχουμε…»!

Ο κόουτς του «Ροδίων Αθλησις» μιλάει εφ όλης της ύλης στην Α.Ρ. και χρήζει βασικούς αντιπάλους στην Α2, ΟΦΗ, Πανιώνιο και Καλαμάτα.

Συνέντευξη στον
Νικήτα Κουσκούση

Σε μια προσπάθεια που σχεδιάζεται για να αποφέρει την μέγιστη επιτυχία, απαραίτητο βασικό ρόλο, έχει πάντα η τεχνική ηγεσία και ο πάγκος.

Είναι ο προπονητής που από την αρχή ήθελε να πάρει στον πάγκο της η ομάδα του «Ροδίων Αθλησις», επειδή κύρια του αρέσουν τα δύσκολα –το λέει έξαλλου κι ο ίδιος-και θέλει να πετύχει και στην νέα του αποστολή, που τουλάχιστον τους ανθρώπους του βόλεϊ στο νησί μας, τους ενδιαφέρει απόλυτα, καθώς ο στόχος είναι ...ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ VOLLEYLEAGUE!

Ο Σπύρος Γκολίτσης έχει ικανότητες και οι σφραγίδες που έχει βάλει στον χώρο του, κι οπουδήποτε έχει εργασθεί, δείχνει άνθρωπο που ξέρει να δημιουργεί ομάδες για μεγάλα πράγματα.
Το έχει κάνει στο παρελθόν με την ΜΕΝΤ, ενώ πέρυσι οδήγησε τον Ηρακλή Χαλκίδας στην Volleyleague.
Οι νέες προσθήκες που είναι παίκτες υψηλότερου επιπέδου, δείχνουν πως ο κόουτς του «Ροδίων», αν μη τι άλλο είναι αποφασισμένος να πετύχει...

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΟΔΟΣ
Ο Σπύρος Γκολίτσης μίλησε στην Α.Ρ. για το «Ροδίων Αθλησις» για το βόλεϊ, για τους στόχους της ομάδας και χαρακτήρισε απαραίτητη την παρουσία του κόσμου σε μια τέτοια προσπάθεια.
- Κόουτς ήσουν πέρυσι στην Α1. Δημιούργησες και έπαιξες σημαντικό ρόλο στην πορεία του Ηρακλή Χαλκίδας. Πώς πήρες την απόφαση να φύγεις μακριά από το κέντρο και να ‘ρθεις στη Ρόδο για να αναλάβεις ένα ομολογουμένως δύσκολο εργο;
- Είμαι άνθρωπος που μ’ αρέσουν οι προκλήσεις. Νομίζω πώς γίνεται μια σπουδαία προσπάθεια από τα παιδιά στη Ρόδο. Είναι ένα όμορφο νησί με καλή υποδομή σε πολλά πράγματα. Έχω μια φιλοσοφία παράλληλα, που όταν δεν μπορώ να δημιουργήσω παραπάνω, να εξελιχθώ, αλλάζω το περιβάλλον. Δηλαδή, πήγαμε στη Χαλκίδα κάναμε μια προσπάθεια εξελιχθήκαμε, δεν ξέρω τι άλλο μπορούσα να προσφέρω εκεί παραπάνω κι αν η ομάδα θα μπορούσε να κάνει ανοδική πορεία. Στο «Ροδίων» έχω μια καλή σχέση με τον Γιώργο Τριχιά και τον Μάνο Νικολιδάκη, γνωριζόμαστε από τα προηγούμενα χρόνια, έγινε μια προσέγγιση από μέρους τους και μου φάνηκε ενδιαφέρουσα, η διάθεση και το πρότζεκτ να ανεβεί η ομάδα Κατηγορία και να πάει στην Α1, οπότε αποδέχθηκα την πρόσκληση γιατί μ αρέσουν κι οι προκλήσεις.

- Ο στόχος ο μοναδικός είναι η άνοδος έτσι;
-Ναι η άνοδος είναι .Ήρθα εδώ για να πετύχουμε την άνοδο.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Ποιες προϋποθέσεις απαιτούνται από την δική μας την ομάδα για να φτάσει στην επιτυχία;
- Νομίζω πώς η ομάδα έχει εδώ και τρία χρόνια πολύ καλή παρουσία στην Α2 Διαθέτει ένα πολύ καλό κορμό αθλητών κι από την Ρόδο, αλλά και από παιδιά που έχουν έρθει εδώ στη Ρόδο, τα 2-3 τελευταία χρόνια. Η ομάδα ήθελε κάποιες προσθήκες που έγιναν, Παλιοί και νέοι θα δουλέψουμε όσο καλύτερα γίνεται σε επαγγελματικό επίπεδο, από τις αρχές του Σεπτέμβρη μέχρι το τέλος του Απρίλη και νομίζω πως θα κερδίσουμε την Κατηγορία.

- Πότε ξεκινάει η προετοιμασία του «Ροδίων»;
-Ξεκινάμε 5 Σεπτεμβρίου και το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 4 Νοέμβρη. Έχουμε χρόνο. Τα σημαντικά παιχνίδια είναι την άνοιξη με διαμορφωμένο πλέον το σύστημα ανόδου. Βήμα-βήμα και μήνα με τον μήνα θα βελτιωνόμαστε για να παίξουμε το βόλεϊ που μπορούμε όσο καλύτερα μπορούμε την άνοιξη.

ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
- Ερχόμενος στη Ρόδο βρήκες τους κατάλληλους χώρους για να μπορέσεις να κάνεις την προετοιμασία που θέλεις με τα παιδιά;
- Νομίζω πως ναι. Όσα έχω δει με ικανοποιούν. Υπάρχουν υποδομές στο νησί και το «Ροδίων» διαθέτει πολύ καλές εγκαταστάσεις. Υπάρχει και το νέο γήπεδο στην Καλλιθέα. Προς τα εκεί πρέπει η ομάδα να προσανατολισθεί για το μέλλον. Η Α1 χρειάζεται μεγάλα γήπεδα.

- Το προορίζετε για δεύτερη έδρα;
-Ναι...Και πρέπει να είναι και πρώτη την νέα χρονιά με το καλό, αν η ομάδα ανέβη στην Α1. Θα κάνουμε προπονήσεις, τόσο στο «Ροδίων» όσο και εκεί...

ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΛΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ
- Το «Ροδίων» κάνει φέτος πορεία πρωταθλητισμού... Πώς θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται στο γήπεδο. Ο κόσμος ερχόταν πέρυσι στα δύσκολα παιχνίδια και το κλειστό γέμιζε. Η πορεία πρωταθλητισμού όμως απαιτεί συνεχή παρουσία του κόσμου...
- Νομίζω πως οι αθλητές που ήρθαν, έχουν πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο. Όποιος έρθει στο γήπεδο θα δει ωραίο βόλεϊ. Θα δει μια νεανική και δυνατή ομάδα. Και νομίζω πως τέτοιοι αγώνες, είναι πόλος έλξης για όλη την νεολαία του νησιού, να έρθει να δει όμορφο βόλεϊ.

- Ερχόμενος στο νησί έχετε υπ όψιν σας το επίπεδο του βόλεϊ και την ανάπτυξη του αθλήματος στο νησί;
- Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα. Ωστόσο πρέπει να πω πως παρακολουθούσα τα προηγούμενα χρόνια την ανάπτυξη του αθλήματος, σε όλες τις Κατηγορίες. Εδώ υπάρχουν τέσσερις ομάδες που καλλιεργούν το άθλημα, Ως συνήθως η παρουσία των γυναικών σε μεγάλη Κατηγορία είναι πιο συχνή, αλλά νομίζω ότι και το «Ροδίων» αλλά και οι άλλες ομάδες που έχουν εδώ ανδρικό βόλεϊ, μας δίνουν την ευκαιρία να το αναπτύξουμε παραπάνω, με την παρουσία της ομάδας στην Α2 και την πορεία πρωταθλητισμού που θα κάνουμε...

ΟΦΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ
- Κύριε Γκολίτση εν ολίγοις θα πετύχει το «Ροδίων» το στόχο του;
- Πιστεύω πως ναι...Γι αυτό ήρθαμε ...Για να πετύχουμε...Είναι δύσκολο πρωτάθλημα, έχει δυνατές ομάδες φέτος, Και δεν θάναι εύκολο. Θα είναι αντίπαλος μας ο ΟΦΗ, που κάνει πολύ αξιόλογη ομάδα κι έχει σαν στόχο την άνοδο. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με μας. Ήρθαμε εδώ για να το πετύχουμε και στο τέλος πιστεύω πώς θα χαμογελάσουμε εμείς.

- Ποιοι θα είναι οι δυνατοί αντίπαλοι μας στον Όμιλο;
- Ο Πανιώνιος και η Καλαμάτα έχουν κάνει πολύ καλές ομάδες. Είναι πιθανόν αυτές οι ομάδες με το «Ροδίων» μαζί να αποτελέσουν την πρώτη τετράδα. Εύχομαι νάμαστε όλοι υγιείς και να πάμε καλά.
Ο Σπύρος Γκολίτσης είναι υποψιασμένος για όλα. Γνωρίζει πολύ καλά πού ήρθε, με ποιους έχει να δουλέψει και ποιοι είναι οι στόχοι του. Μαζί του στο «Ροδίων» ήρθαν σπουδαίοι παίκτες μεγάλων Κατηγοριών, όπως οι Χάρης Σακόγλου, Ναπολέων Οικονόμου, Ηλίας Θεοδόσης, Μιχάλης Σαρικεΐσογλου, οι οποίοι μαζί με τα παιδιά που έμειναν εδώ, θα αποτελέσουν την ομάδα που θα οδηγήσει το Ροδίτικο βόλεϊ στην Volley league. Το προδίδουν οι φιλοδοξίες του προπονητή και φυσικά η όρεξη για δουλειά αλλά και το επίπεδο του. Ρισκάρει κανείς να πει δηλαδή, πως το «Ροδίων» βρήκε τον άνθρωπο και τους παίκτες για να κάνει το μεγάλο άλμα που ψάχνει τρία χρόνια τώρα. Μένει δηλαδή να δει ο κόσμος μια μεγάλη προσπάθεια να μετουσιώνεται σε επιτυχία στο παρκέ. Καλή επιτυχία...

ΠΗΓΗ https://www.rodiaki.gr/