ΕΑΠ: Η Preleague μπορεί να γίνει και με δέκα ομάδες αν….

Η ΕΑ Πατρών έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση για την Pre League:

"Η ομάδας μας, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που αναπτύχτηκε από σωματεία που δήλωσαν συμμετοχή στην Preleague Ανδρών, και καλούν την Ομοσπονδία, να προχωρήσει στην δημιουργία της με 10 ομάδες, απαντήσαμε μέσο mail θετικά, με την επιστολή του Γενικού αρχηγού του τμήματος Βόλεϊ της Ε.Α.Π.

Συγκεκριμένα καταθέσαμε την παρακάτω πρόταση και αναμένουμε από πλευράς της Ομοσπονδίας, τον ορισμό ημερομηνία συνάντησης των σωματείων με την ΕΟΠΕ, για τις  οριστικές αποφάσεις. Ελπίζουμε στην πραγματοποίηση της νέας κατηγορίας και στην υιοθέτηση των παρακάτω προτάσεων μας, για την ανάπτυξη του Ανδρικού Βόλεϊ στην χώρα μας.

 

Η επιστολή που αποστείλαμε ήταν η κάτωθι:   

 

Αγαπητοί συνεργάτες καλησπέρα,

Σαν Γενικός αρχηγός του τμήματος Βόλεϊ της Ε.Α.Π., σας ενημερώνω ότι θα είμαστε θετική στην απόφαση της Ομοσπονδίας να πραγματοποιηθεί η pre league με τις 10 ομάδες που δήλωσαν. Γιατί θεωρούμε ότι τυχόν ματαίωση, θα οδηγηθούμε σε πισωγύρισμα για το Ανδρικό Βόλεϊ και περαιτέρω υποβάθμιση.

Παράλληλα πιστεύουμε ότι θα πρέπει άμεσα, να υπάρξει συνάντηση των ομάδων μας με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, για να συναποφασίσουμε την τελική απόφαση, θέτοντας ο καθένας τους προβληματισμούς του και της προτάσεις του.

Σαν σωματείο θεωρούμε, τα οποία και θα θέσουμε προς συζήτηση, τα ακόλουθα:

1.       Στο πρωτάθλημα της pre league και για μόνο την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, που είναι και μεταβατική,  να μην Υποβιβασθεί καμία ομάδα  στην Α2, ώστε την επόμενη χρονιά να βρεθούν οι 12 που προβλέπεται στην προκήρυξη. Αυτό θα έχει και σαν αποτέλεσμα, να μειωθούν τυχόν δαπάνες των σωματείων για πιθανές  Μετεγγραφές Επαγγελματιών αθλητών, για να στηρίξουν την προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία.  

2.       Να παραχωρήσει η Ομοσπονδία τα τηλεοπτικά δικαιώματα Δωρεάν, για αυτή τη χρονιά, σε τηλεοπτικό σταθμό (Κρατικό ή Ιδιωτικό) Πανελληνίας Εμβέλειας, με την προϋπόθεση να μεταδίδει δύο αγώνες την εβδομάδα (έναν απευθείας και ένα μαγνητοσκοπημένο π.χ. κάθε Τετάρτη βράδυ) και την υποχρέωση το 50% του διαφημιστικού χρόνου κατ’ τον αγώνα, να προέρχεται από τους χορηγούς των ομάδων που μεταδίδει. Με αυτόν τον τρόπο, έκτος της προβολής των αγώνων Βόλεϊ της pre league, θα μπορούμε και πιο εύκολα να βρούμε χορηγούς για της ανάγκες των ομάδων μας στο πρωτάθλημα.

3.       Να υπάρξει κεντρικός χορηγός του Πρωταθλήματος με παρέμβαση της Ομοσπονδίας και με την Ονοματοδοσία του, για την κάλυψη των δαπανών διαιτησίας των αγώνων. Αυτό θα συμβάλει ουσιαστικά στην μείωση των δαπανών για τις ομάδες.

4.       Να τυγχάνουν τα προνόμια και τις διευκολύνσεις των «Επίλεκτων Αθλητών» και για την pre league, όπως και στην Volleyleague, αθλητές που υπηρετούν στα σώματα Ασφαλείας και της Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας. Θα αποτελέσει σοβαρό κίνητρο για τους στρατευμένους ταλαντούχους αθλητές, στη συνέχιση της αθλητικής τους δραστηριότητας κατά το χρόνο της στράτευσης τους, και παράλληλα να επανδρώνονται οι ομάδες μας, από ομάδες μικρότερων κατηγοριών, καθώς και  παράλληλα κίνητρο για να ασχοληθούν με το άθλημα περισσότερα αγόρια.

Με εκτίμηση,

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Γενικός Αρχηγός τμήματος Βόλεϊ της Ε.Α.Π."