Φάση που ίσως στέρησε κατηγορία

Για φάση που ίσως στερήσει στην ΑΕΚ την άνοδο στην Pre League μιλούν οι προπονητές της ομάδας, Αντώνης Παπαδόπουλος και Μάνος Καλημεράκης.

Συγκεκριμένα στον αγώνα με τον ΟΦΗ κι ενώ η ΑΕΚ ήταν μπροστά 2-1 στα σετ, στο  26-25 η β διαιτητής του αγώνα, κα. Ράνιου δεν είδε τις λάθος θέσεις των παικτών του ΟΦΗ με αποτέλεσμα να πάρει το σετ ο ΟΦΗ και να οδηγήσει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Συγκεκριμένα στο 26-25 με σετ μπολ - ματς μπολ υπέρ της ΑΕΚ στην επίμαχη φάση, ο σέρβερ της ΑΕΚ κάνει jump service. O πασαδόρος του ΟΦΗ, Δημητρούδης είναι στη θέση Νο 2 αντί στην 4, ενώ ο διαγώνιος της ομάδας, Ίλιτς είναι κι αυτός προς την ίδια πλευρά στη θέση νο1 στη πίσω γωνία.

Ο β προπονητής της ΑΕΚ, Μάνος Καλημεράκης μας είπε: «Και ένας πιο άπειρος εκπαιδευόμενος διαιτητής (και όχι αξιολογήσεις για Α2) αν κοίταζε απλά, θα καταλάβαινε ότι είναι λάθος θέσεις, σε κάτι αντικειμενικό, και όχι υποκειμενικό στην κρίση του κάθε διαιτητή πχ πιάστηκε μπάλα ή ένα μέσα -έξω…» και συνεχίζει «και με την στάση της αυτή (δεν γύρισε καν να κοιτάξει εφόσον άκουγε και υπήρχε χρόνος) μας στέρησε την νίκη και ένα καθαρό 3ποντο σε ένα ματς που ήμασταν καλύτερη και το δικαιούμαστε, το 3ποντο ίσως να μας "κλείδωνε" από τώρα την 3η θέση και την Preleague.....»

Ο ίδιος σχολίασε στο facebook, «Δεν είναι σκόπιμο ή με δόλο, αλλά είναι κατάφωρη αλλοίωση αποτελέσματος σε μία φάση που είναι αντικειμενική, και όχι υποκειμενική κατά τον εκτίμηση του διαιτητή πχ ένα πιαστό ή μία μεταφορά..... 
Όταν το σκορ είναι 2-1
Και 26-25 με την μπάλα να έχει "φύγει" απ τον σέρβερ.....
Τελειώνει το ματς επί τόπου 27-25 και 3-1 σετ......
Καθαρό 3ποντο.......
Αλλά 1 διαιτητικό λάθος σε αντικειμενική φάση στέρησε στην ομάδα μας μία μεγάλη νίκη και ένα καθαρό 3ποντο.....»