Πάτρας: "Στον Περσέα υπάρχει η βούληση για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα"

Ο Χρήστος Πάτρας, στο thermaikos-sports.gr! Ο προπονητής του Περσέα, μιλά για την ομάδα που εκπροσωπεί την Ακτή του Θερμαϊκού στην Α2 κατηγορία του βόλλεϊ, τους στόχους, τις επιδιώξεις και τις προοπτικές που υπάρχουν. Μια συζήτηση με τον Χρήστο Πάτρα είναι πάντα άκρως ενδιαφέρουσα. Απολαύστε την…

-Κόουτς, βρίσκεσαι στον Περσέα, την ομάδα με την υψηλότερη παρουσία από κάθε άλλη στην περιοχή μας, απ΄ όλα τα αθλήματα, δεδομένου πως δίνει το παρών στην Α2 κατηγορία του βόλλεϊ. Τι σημαίνει αυτό, κατ΄ αρχήν για τον ίδιο τον Περσέα;
«Αυτό σημαίνει πως πρόκειται για μια προσπάθεια 5 ετών η οποία έχει ευοδωθεί, από ανθρώπους με μεράκι για το άθλημα. Φέτος ειδικά υπήρξε η επάνδρωση στο προπονητικό τιμ, ένας εκ των οποίων είμαι κι εγώ, όπως και ο Σωκράτης Τζουμάκας. Ηρθαμε να βοηθήσουμε, διότι βλέπουμε πως υπάρχει η βούληση για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα και θα έλεγα πως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθει ο κόσμος της περιοχής για το τι γίνεται στον Περσέα, κάτι πολύ σημαντικό. Ελάτε στον Περσέα, θα έλεγα στον κόσμο!»
-Δεν είναι λογικό να μην γνωρίζει ο κόσμος τα πάντα για τον Περσέα, δεδομένου του πολύ μικρού χρονικού διαστήματος που δραστηριοποιείται ο σύλλογος;
« Ναι, είναι λογικό, διότι εκτός όλων των άλλων, δεν έχει το ‘’πελατολόγιο’’ το οποίο έχουν άλλες ομάδες με πολλά έτη στην πλάτη τους. Είναι, λοιπόν, μοναδική ευκαιρία, εξαιτίας της υψηλής κατηγορίας στην οποία λαμβάνουμε μέρος φέτος, ν΄ αρχίσει ο κόσμος να μας μαθαίνει».
-Ποιες είναι οι προοπτικές του Περσέα στην Α2 κατηγορία;
«Οι προοπτικές τη δεδομένη στιγμή είναι συγκεκριμένες. Λέω ότι αυτές οι προοπτικές θ΄ αλλάξουν, όταν αλλάξουν πολλές συνθήκες στην περιοχή του Δήμου. Διότι, ναι μεν ο Δήμος διαθέτει γυμναστήρια, όμως όλα είναι ελλιπή, χωρίς άδεια, χωρίς θέρμανση, χωρίς αίθουσες ενδυνάμωσης και όπως καταλαβαίνετε ολ΄ αυτά αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη. Σε αυτόν τον τομέα πρέπει να γίνει προσπάθεια, διότι οι ομάδες και ο κόσμος θέλουν, όμως οι συνθήκες δεν βοηθούν. Είναι τραγικό για παράδειγμα να πηγαίνουμε για αγώνες ή προπονήσεις και να ξεπαγιάζουμε. Δεν είμαστε ούτε εμείς, ούτε ο κόσμος βόδια…».
-Στόχος, λοιπόν, του Περσέα, για να επανέλθουμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι;
«Ο στόχος του Περσέα είναι να παραμείνει άνετα στην κατηγορία, κάτι που νομίζω θα γίνει και να επενδύσουμε σ΄ αυτά τα παιδιά τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι 18 και 19 χρονών, με τον μεγαλύτερο στα 25! Με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε τα παιδιά να αποκτήσουν εμπειρίες και στα επόμενα χρόνια να γίνει το άλμα. Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα παιδιά θα παίξουν σίγουρα στην Α1 κατηγορία τα επόμενα χρόνια».
-Ο Περσέας μπορεί να παίξει στην Α1;
« Κάθε ομάδα μπορεί να παίξει στην Α1. Ο Περσέας, λοιπόν, μπορεί να παίξει άνετα, αρκεί να στηριχθεί οικονομικά, χωρίς κάτι το εξωπραγματικό. Δηλαδή, έτσι όπως είναι το βόλλεϊ στη χώρα μας, με πολύ λίγα χρήματα παίζεις στην Α1 με ομάδα κόσμημα».
-Πως αποφάσισε ο Πάτρας, με τη διαδρομή που έχει, να έρθει στην Περαία σε μια ομάδα εντελώς άγνωστη στο πανελλήνιο;
«Ακούστε, η Α1, έτσι όπως έχει γίνει, είναι πολύ δύσβατη για τους επαγγελματίες προπονητές. Για παράδειγμα η Θεσσαλονίκη έχει αυτή τη στιγμή δύο ομάδες, τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή, ενώ ο Αρης δεν υπάρχει. Οι επιλογές, λοιπόν, είναι λίγες αν θέλει να μείνει στην πόλη του. Εάν, θέλει να φύγει, πάλι έχει να επιλέξει ανάμεσα σε έναν κυκεώνα προβλημάτων, διότι οι περισσότερες ομάδες δεν πληρώνουν. Το έχω ζήσει και πιστέψτε δεν είναι ότι καλύτερο. Αρα, νομίζω ότι σας απάντησα γιατί είμαι στον Περσέα, σε μια ομάδα υγιέστατη με όλο το μέλλον μπροστά της!»
-Αρα, λοιπόν, κόουτς ζεις για το βόλλεϊ αυτό καθ΄ αυτό και όχι για τα φώτα της Α1…
«Υπάρχω για το βόλλεϊ για να είμαι χρήσιμος. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, αισθάνομαι γεμάτος γιατί κάνω κάτι καλό σε μια περιοχή που αγαπάει το βόλλεϊ»
-Κλείνοντας, μια ευχή για την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει στο thermaikos-sports.gr…
«Επειδή Παναγιώτη σε ξέρω προσωπικά πολλά χρόνια και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύεις, νομίζω πως θα δώσεις μεγάλη πνοή στον αθλητισμό της περιοχής μέσα απ΄ αυτό το site. Μακάρι ο κόσμος να το αγκαλιάσει και σου εύχομαι κάθε επιτυχία!».

ΠΗΓΗ thermaikos-sports.gr