Δυναμική νίκη του Πορφύρα επί του Αίαντα

Ο Πορφύρας πήρε τη πρώτη του φετινή νίκη, επικρατώντας στο κατάμεστο «Π. Σαλπέας» του Αίαντα Ευόσμου με 3-1 σετ, για την 2η αγωνιστική της Volleyleague.

Η ομάδα του Πειραιά με υπεροχή σε σερβίς και υποδοχή, αν και ισοφαρίστηκε από τις Θεσσαλονικιές, κατάφερε να πάρει το τρίποντο και τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ο Πορφύρας την επόμενη εβδομάδα θα δώσει το τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι του και θα φιλοξενήσει τον αήττητο ΑΟ Θήρας, πριν αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ο Αίας Ευόσμου για τρίτο σερί παιχνίδι θα αγωνιστεί μακριά από την έδρα του και έχει άλλη μία δύσκολη αποστολή την επόμενη εβδομάδα κόντρα στον Πανναξιακό στις Κυκλάδες.

Διαιτητές: Μουλά Λ., Μεταξά.

Τα σετ: 3-1 (25-14, 19-25, 25-15, 25-17)

ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Πανδής): Θαλασσινού, Μεταξά, Γκενγκενμπάχερ, Δραγουμάνου, Φωτεινού, Γιοβάνη / Σαμπάτη (λ), Σταματίου, Καλόσακα, Νικολάκη, Ποντικάκη, Γκούρα.
ΑΠΣ ΑΙΑΣ (Ζωλασταθιάδης): Πλουμή, Ρόμπερτς, Καλαπόδα, Μπουρκ, Ανδρονικίδου, Χαμαλίδου / Γεωργιάδου (λ), Παλτιμσιζόγλου (λ), Καλαγασίδου, Αργυρίου, Πεγκλίδη, Γιορανίδη, Γκόλτσιου.

Τα στατιστικά του αγώνα θα είναι διαθέσιμα την Δευτέρα 28/10.

Βασίλης Πανδής (ΑΟΦ Πορφύρας): «Ήταν μία αγχωτική νίκη απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που αποτελεί σταθερή αξία τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημά μας. Θεωρώ πως το παιχνίδι κρίθηκε στο σερβίς και την υποδοχή και είχαμε την υπεροχή σε αυτούς τους τομείς. Πρέπει να ξεχάσουμε άμεσα το αποτέλεσμα και να συγκεντρωθούμε στα επόμενα δύο παιχνίδια με ΑΟ Θήρας και ΠΑΟΚ, ομάδες που στοχεύουν στους τελικούς του πρωταθλήματος. Τέλος, εκ μέρους της ομάδας θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και με την βοήθειά του ήρθε η πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα».

Ηλίας Ζωλασταθιάδης (ΑΠΣ Αίας): «Αθάνατε Φερνάντο Σάντος, δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο».