Προειδοποίηση
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/New_Site/2019-2020/A1-GINEKON/FILIKA/NOMIKEIA
Σημείωση
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Ο ΠΑΟΚ μεγάλος νικητής του τουρνουά της Σαντορίνης (photos)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το καθιερωμένο τουρνουά «Nομίκεια» που διεξήχθη στην Σαντορίνη.

Μεγάλος νικητής η ομάδα του ΠΑΟΚ, που πήρε τον πρώτο της τίτλο στην Α1 γυναικών έστω και άτυπα. ΜVP αναδείχθηκε η Εύα Xαντάβα που έκανε πάρα πολύ καλή εμφάνιση.
Στον τελικό της διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-0 του ΑΟ Θήρας, έχοντας πάρει πολύ εύκολα το πρώτο σετ.
Στο δεύτερο σετ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πάρει εύκολα τη νίκη, αλλά αυτή τη φορά η Σαντορίνη έκανε μεγάλη προσπάθεια και πήρε το προβάδισμα 21-18. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ με δυνατές επιθέσεις από τις Χαντάβα, Πολυνοπούλου και Καζαρόφσκα έκανε τη μεγάλη ανατροπή και κατάφερε να πάρει το σετ 24-26.
Στο τρίτο σετ ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα 16-19 αλλά με επιμονή ο ΑΟ Θήρας κατάφερε να ισοφαρίσει 19-19 χάρη στο σερβίς της Χατζηευστρατιάδου. Στη συνέχεια ωστόσο ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ 21-21 με την Χαντάβα να δίνει το πρώτο ματς μπολ και στη συνέχεια έγινε το 23-25 με μπλοκ στην Brinkmann από την Κωνσταντινίδου.
Τα σετ: 14-25, 24-26, 23-25
H Εύα χαντάβα που πήρε και το βραβείο της πολυτιμότερη παίκτριας, σημείωσε στον τελικό 19 πόντους, δύο μπλοκ, ένας άσος και 16 επιθέσεις, ενώ είχε υποδοχή 55% και 25% άριστες.
Για τον ΑΟ Θήρας από 11 πόντους έδωσαν οι Εμμανουηλίδου και η Mεντάρο.

Χάλκινο στις πράσινες.
Tην τρίτη θέση κατέλαβε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε 3-0 σετ στον μικρό τελικό του Μαρκόπουλου. O Παναθηναϊκός έχοντας υπεροπλία σε όλα τα σημεία, κατάφερε να υποτάξει τη νεανική ομάδα του Μαρκόπουλου σχετικά εύκολα κατακτώντας τα σετ 20-25, 20-25 και 16-25.
Πρώτη σκόρερ για τον Παναθηναϊκό η Καλαντάντζε με 11 πόντους που προήλθαν από 1 άσσο 5 μπλοκ και πέντε επιθέσεις . Για το Μαρκόπουλο πρώτη σκόρερ η νεαρή Τσιτσιγιάννη με 9 πόντους που προήλθαν από επτά επιθέσεις και 2 μπλοκ.
Στο περιθώριο της διοργάνωσης, η ομάδα της Σαντορίνης πριν την έναρξη του τελικού τίμησε τις διεθνείς αθλήτριες των ομάδων που συμμετείχαν στο πανευρωπαϊκό καθώς και τον στατιστικολόγο Γιώργο Σομπόνη.
Τιμήθηκαν η Μελίνα Εμμανουηλίδου, η Μαριαλένα Αρτακιανού, η Ευαγγελία Μερτέκη και η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου από την διοργανώτρια ομάδα και η Όλγα Βεργίδου, η Μαρία Οικονομίδου, η Άννα Καλαντάτζε και η Παναγιώτα Διώτη από τον Παναθηναϊκό.

 {gallery}/New_Site/2019-2020/A1-GINEKON/FILIKA/NOMIKEIA{/gallery}