Κρίνεται η πρόκριση στους τελικούς σε Νάξο και Βούλα

Ολυμπιακός και Πανναξιακός πήραν κεφάλι στην πρώτη φάση των πλέι οφ της Volleyleague γυναικών.
Η ομάδα της Νάξου στο πρώτο παιχνίδι της σειράς κατάφερε να κάνει το μπρέικ στη Σαντορίνη, ενώ οι «ερυθρόλευκες» δυσκολεύτηκαν αλλά νίκησαν την πρωτάρα σε πλέι οφ Θέτιδα.
 
ΔΑΚ Νάξου 19.00: Πανναξιακός ΑΟΝ - ΑΟ Θήρας (1-0 νίκες)
 
Ο Πανναξιακός λίγες ημέρες μετά την ήττα του στον ημιτελικό του κυπέλλου στο τάι μπρέικ, ανταπέδωσε με το ίδιο νόμισμα τον ΑΟ Θήρας, του οποίου και έσπασε την έδρα με 3-2 σετ στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του πρωταθλήματος.
 
Αν η Νάξος νικήσει το Σάββατο στην έδρα της τότε θα προκριθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της στους τελικούς της Volleyleague. Αν ο ΑΟ Θήρας πάρει τη νίκη, τότε θα υπάρξει και τρίτο παιχνίδι στη Σαντορίνη (17/4, 19.30).
 
Νίκος Κωστακόπουλος (Πανναξιακός ΑΟΝ): «Μετά τη νίκη στη Σαντορίνη μας παρουσιάζεται μία μεγάλη ευκαιρία στην έδρα μας να πανηγυρίσουμε την νίκη-πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο το έργο μας, αλλά θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να τα καταφέρουμε και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, που πιστεύω θα γεμίσει το γήπεδο αύριο».
 
Μπράνκο Γκάιτς (ΑΟ Θήρας): «Είμαστε καλά. Δεν μπορούμε να παίξουμε χειρότερα από το παιχνίδι της Τετάρτης. Έχουμε την ποιότητα να νικήσουμε και πρέπει να το αποδείξουμε με την εμφάνισή μας».
 
Γ. Γεννηματάς 19.00: ΑΣΠ Θέτις - Ολυμπιακός ΣΦΠ (0-1 νίκες)
 
Ο Ολυμπιακός αν και δεν «άδειος» ψυχολογικά μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, έφθασε κοντά στην ήττα από τη Θέτιδα στο «Μελίνα Μερκούρη», όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης για τους τελικούς. Η πρωτάρα ομάδα του Γιάννη Νικολάκη σε πλέι οφ, παραλίγο να κάνει την έκπληξη της χρονιάς όμως στις λεπτομέρειες γνώρισε την ήττα.
 
Αν οι «ερυθρόλευκες» νικήσουν στη Θέτιδα θα πάρουν το εισιτήριο για να διεκδικήσουν το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα.
 
Γιάννης Νικολάκης (ΑΣΠ Θέτις): «Το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό σε σχέση με το πρώτο στο Ρέντη. Δική μου επιθυμία είναι η ομάδα να μπει απελευθερωμένη, χαρούμενη και αποφασισμένη να παίξει άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως φάνηκε στον πρώτο αγώνα φάνηκε η αίσθηση που έκανε συνολικά φέτος η Θέτιδα και αυτό μας γεμίζει ικανοποίηση. Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».
 
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (Ολυμπιακός ΣΦΠ):  «Σίγουρα πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε. Στο προηγούμενο παιχνίδι, όπως είχα αναφέρει, ήμασταν λίγο τυχεροί. Η ομάδα επίσης ήταν λίγο κουρασμένη σωματικά και λίγο επηρεασμένη ψυχολογικά από το Κύπελλο, αλλά αυτά πέρασαν τώρα. Είμαι σίγουρος ότι θα παίξουμε καλύτερα και θέλουμε να προκριθούμε στους τελικούς με δυο νίκες σε ισάριθμα ματς».
 
Volleyleague Γυναικών - Πλέι οφ - Πρώτοι ημιτελικοί
 
Τετάρτη 10 Απριλίου
 
Μ. Μερκούρη 19.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΣΠ Θέτις (1-0 νίκες) 3-2 (22-25, 25-15, 18-25, 25-23, 15-11)
Διαιτητές: Ράντσιου, Πρέντζας, Παρατηρητής: Βασιλειάδης, Επόπτες: Κατσιάρας, Χατζηθωμά, Γραμματεία: Καλυμνίου.
 
ΔΑΠΠΟΣ 19.30: ΑΟ Θήρας - Πανναξιακός ΑΟΝ (0-1 νίκες) 2-3 (17-25, 25-20, 14-25, 25-23, 14-16)
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κουτσής, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Δρόσος, Χατζηδούκας, Γραμματεία: Μουστάκη.
 
Volleyleague Γυναικών - Πλέι οφ - Δεύτεροι ημιτελικοί
 
Σάββατο 13 Απριλίου
 
Γ. Γεννηματάς 19.00: ΑΣΠ Θέτις - Ολυμπιακός ΣΦΠ (0-1 νίκες)
Διαιτητές: Κυριοπούλου, Βελώνης, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Σταυράτη, Παπαγιαννόπουλος, Γραμματεία: Λυκούδη.
 
ΔΑΚ Νάξου 19.00: Πανναξιακός ΑΟΝ - ΑΟ Θήρας (1-0 νίκες)
Διαιτητές: Βουδούρης, Νικολόπουλος, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Μουστάκη, Θεοδοσίου, Γραμματεία: Τζακωνιάτου.
 
Τρίτο παιχνίδι - Τετάρτη 17 Απριλίου (Αν χρειαστεί)
 
Μ. Μερκούρη 19.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΣΠ Θέτις
ΔΑΠΠΟΣ 19.30: ΑΟ Θήρας - Πανναξιακός ΑΟΝ