ΑΟ Θήρας: Με Σέρβο τεχνικό για άλλη μία υπέρβαση - Το ρόστερ

Ο Α.Ο.Θήρας χρόνο με το χρόνο εδραίωνει την παρουσία του στην Volley League γυναικών και με την συνολική παρουσία του έχει αναδειχτεί σε μία αξιόπιστη δύναμη με δυνατή έδρα και υγιές περιβάλλον.
Στο πρωτάθλημα 2017-18 ο Α.Ο.Θήρας τερμάτισε στην 3η θέση και έδωσε μεγάλες μάχες με τον Άρη στα ημιτελικά, χάνοντας το εισιτήριο για τον τελικό στο τελευταίο παιχνίδι. Φέτος η διοίκηση του συλλόγου έκανε νέες κινήσεις με σκοπό την αναβάθμιση του ρόστερ αλλά και των προσδοκιών για ένα καλύτερο πλασάρισμα. Από την περσινή ομάδα έμειναν οκτώ αθλήτριες και έγιναν επτά μεταγραφές. Για πρώτη φορά η ομάδα δόθηκε σε ξένο προπονητή και συγκεκριμένα στον Σέρβο Μπράνκο Γκάιτς.
 
Αποκτήθηκαν τρεις καλές ξένες όπως η καναδή κεντρική Μαρίσα Φίλντ που είχε θητεία στον Παναθηναϊκό, η ακραία Κροάτισσα Καταρίνα Πίλεπιτς και η Καναδή πασαδόρος Μέγκαν Κιρ που αγωνίστηκε με επιτυχία και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών. Κίνηση ματ έγινε με τον επαναπατρισμό της διεθνούς ακραίας Ευαγγελίας Μερτέκη από την Ιταλία αλλά και την απόκτηση της Άλκηστις Καραφουλίδου από τους Μακεδόνες Αξιού.
 
Το ρόστερ του ΑΟ Θήρας ΕΔΩ.
 
Μπράνκο Γκάιτς: «Ήθελα πολύ να δουλέψω στην Ελλάδα, καλός μου φίλος ο Κοβάτσεβιτς»

Ο προπονητής του ΑΟ Θήρας Μπράνκο Γκάιτς δήλωσε:
 
«Είναι γνωστή η συμμαχία Σερβία και Ελλάδας και για μένα είναι η δεύτερη πατρίδα μας. Ήθελα πολύ να έρθω να δουλέψω στην Ελλάδα και είμαι χαρούμενος που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία στη Σαντορίνη. Έχουμε ικανό ρόστερ και είναι ευκαιρία να κάνουμε καλή δουλειά στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη».
 
Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Ξέρω πολλά για το πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ καλύτερο από το περυσινό. Έχω πολλούς φίλους που έχουν εργαστεί εδώ, όπως ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς του Ολυμπιακού που είναι καλός μου φίλος, μετά την συνεργασία που είχαμε στον Ερυθρό Αστέρα. Εμείς από την πλευρά μας δουλέψαμε πολύ καλά και είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πάντα έχω υψηλούς στόχους σε όποια ομάδα και αν βρίσκομαι και αυτό δεν αλλάζει. Θέλουμε να πάμε στο final-4 του κυπέλλου και να διεκδικήσουμε την είσοδό μας στον τελικό του πρωταθλήματος».