Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη

Το ντέρμπι της 20η αγωνιστικής της Volleyleague Γυναικών θα γίνει στο κλειστό της Πυλαίας, με τον Άρη να υποδέχεται τους Μακεδόνες (17/3, 19.30).

Η ομάδα των Μακεδόνων με 39 βαθμούς βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τρεις περισσότερους από τον τρίτο Άρη. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου οι αθλήτριες του Μανώλη Σκουλικάρη επικράτησαν με 3-0 σετ.

Την 19η αγωνιστική οι Μακεδόνες επικράτησαν με 3-0 σετ της Σαντορίνης και πήραν το πλεονέκτημα για τα πλέι οφ. Αντίθετα, ο Άρης προέρχεται από αγωνιστική απραξία 20 ημερών. Την Τρίτη 14/3 οι «κιτρινόμαυρες» πραγματοποίησαν φιλικό με τον Αίαντα Ευόσμου.

Γιάννης Τσαϊρέλης (Άρης): «Ίσως το παιχνίδι με τους Μακεδόνες είναι το πιο καθοριστικό για εμάς. Οι Μακεδόνες προέρχονται από τη νίκη με τη Σαντορίνη. Έχουμε να παίξουμε περίπου 20 μέρες και υπάρχει αγωνιστική απραξία. Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει την δεύτερη θέση. Το θέλουμε πάρα πολύ και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη».

Μανώλης Σκουλικάρης (Μακεδόνες): «Είναι ένα παιχνίδι ντέρμπι. Πρέπει να νικήσουμε για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την δεύτερη θέση στη βαθμολογία. Θα είναι δύσκολο, ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα και έχουμε κοινό στόχο. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι».

STATS TIPS
 
Σερί 3 ηττών έσπασαν οι Μακεδόνες με την νίκη τους επί της Θήρας αλλά τα στατιστικά τους δεν βελτιωθήκαν αισθητά. Στις 3 ήττες η ομάδα των Μακεδόνων είχε 35,5% στην επίθεση, 37,1% υποδοχή, 11 χαμένα σέρβις μ.ο., 4 άσσους, 8,3 μπλοκ και στον αγώνα με την Θήρα είχε 36% επίθεση, 48,4% υποδοχή, 13 χαμένα σέρβις, 13 άσσους και 8 μπλοκ.
 
Οι Μακεδόνες νίκησαν 3-0 την Θήρα και η Πολυνοπούλου την Εμμανουηλίδου στην μάχη των μπλοκέρ. Η κεντρική των Μακεδόνων πήρε 5 μπλοκ στον αγώνα αυτόν και πέρασε στη 1η θέση στην κατηγορία των μπλοκ πόντων του πρωταθλήματος με 44 ενώ η κεντρική της ομάδας της Σαντορίνης είχε 1 μπλοκ και έμεινε 2η με 41.