Πελαγία Σκούρα: «Ενθαρρυντικό για τα νέα παιδιά το μείγμα του Άρη»

Η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια βόλεϊ που σφράγισε το διαβατήριό της για τα ευρωπαϊκά γήπεδα, η Πελαγία Σκούρα, βράβευσε στο ΔΑΚ Πυλαίας την Βερόνικα Χουντιμά του Άρη, MVP της 14ης αγωνιστικής.

Η προπονήτρια πλέον στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, παρακολούθησε το παιχνίδι του Άρη με τον ΑΟ Θήρας και μεταφέρει μέσω του www.volleyball.gr τις εντυπώσεις της. «Μου άρεσε που είδα αυτό το μίγμα νέων Ελληνίδων παικτριών και ξένων στον Άρη. Νομίζω ότι οι μικρές μόνο κερδισμένες μπορούν να βγουν από την φετινή χρονιά. Θα πάρουν εικόνες και θα μπορέσουν να κάνουν πιο σταθερά βήματα στο μέλλον. Αν μάλιστα ο Άρης καταφέρει να τις κρατήσει και να τις αξιοποιήσει, τότε στο μέλλον θα έρθουν καλύτερες μέρες» λέει η 53χρονη Πελαγία Σκούρα η οποία στάθηκε στην Πότοκαρ από τον ΑΟ Θήρας.

«Μου άρεσε πάρα πολύ. Οι κινήσεις της, η αποφασιστικότητά της, η Πότοκαρ έχει περγαμηνές και σε κερδίζει. Επίσης μου έκανε εντύπωση η Γενιτσαρίδη η οποία είχε καλές στιγμές αν και περίμενα να σηκώνει περισσότερο βάρος».

Το βόλεϊ σε σχέση με την εποχή που η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας σήκωνε κούπες με τον Φιλαθλητικό έχει αλλάξει. «Τότε στην εποχή μου ήταν πιο «αθώο» το άθλημα. Η φανέλα και το συναίσθημα έπαιζαν ρόλο. Τώρα είναι πιο επαγγελματικό, τα συμβόλαια και το οικονομικό έχουν τον πρώτο λόγο» λέει και αναπολεί τα καλύτερα αθλητικά χρόνια της ζωής της.

Ως κεντρική είχε 70 συμμετοχές με τις Εθνικές ομάδες, γεύτηκε τρεις τίτλους με την ομάδα του Φιλαθλητικού και την δεκαετία του 90 άνοιξε τα ...φτερά της στο εξωτερικό όπου αγωνίστηκε σε δύο ομάδες στην Γαλλία, στο Μπορντό. Το βόλεϊ, ήταν, είναι και θα είναι στο dna της. «Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Με γεμίζει το γεγονός ότι μπορώ και ασχολούμαι με μικρά παιδιά. Μου αρέσει πολύ το κοουτσάρισμα γιατί με κάνει να νιώθω ακόμη παίκτρια. Θέλω να μεταδώσω τις γνώσεις μου στα νέα παιδιά...» ολοκληρώνει τις σκέψεις της η Σαλονικιά προπονήτρια.