Η Ιορδανίδου ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεων στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, το μόνο σίγουρο είναι, ότι ο ιστορικός, θα σταματήσει στο "Ι" της ελληνικής αλφαβήτου. Όπου "Ι", Ιορδανίδου, Σοφία για αυτούς και αυτές που δεν την γνωρίζουν.

Η νυν κόουτς του ΟΠΕΧ στην Χαλκίδα ήταν η πρώτη το 2000 που είδε το όνομά της στην λίστα των MVP. "Άλλες εποχές τότε, πιο αγνές και πιο αυθεντικές νομίζω..." θυμάται η 43χρονη, μητέρα πλέον δύο κοριτσιών, Σοφία.

"Για να βγεις MVP έπρεπε να είχες δουλέψει πολύ, όχι μόνο εκείνη τη χρονιά. Θυμάμαι ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο να δουλεύουμε με τον Γιάννη (Νικολάκη) στον Παναθηναϊκό και στον Πανελλήνιο. Δεν σας κρύβω ότι τώρα που ανασύρω αυτά τα χρόνια στη μνήμη μου, μου λείπουν. Η χρονιά 1999-2000 ήταν "μαγική". Πανηγυρίσαμε νταμπλ στον "Τάφο" και παίξαμε στην Ιταλία τελικό Κυπέλλου Κυπελλούχων με την Περούτζια από την οποία ηττήθηκαμε 3-0" λέει χαρακτηριστικά.

Στο άκουσμα "Παναθηναϊκός", "Πανελλήνιος" η Σοφία συγκινείται. Δεν μπορεί να μην σχολιάσει. "Και μόνο που νιώθω ότι αυτά τα δύο ιστορικά σωματεία δεν υπάρχουν στον χάρτη του ελληνικού βόλεϊ με λυπεί αφάνταστα. Είναι πολύ στενάχωρο και το άθλημα είναι σίγουρα πιο φτωχό με την απουσία των δύο σωματείων από την μεγάλη κατηγορία".

Χαρακτηριστικό της Σοφίας στα χρόνια που ...φόρτωνε με πόντους το βιογραφικό της, ήταν ο λεγόμενος "τσαμπουκάς". "Αυτό φαίνεται ότι μου λείπει τα τελευταία χρόνια. Ο τσαμπουκάς, το πάθος που είχαμε εμείς. Αυτά τα στοιχεία λείπουν νομίζω". Όσο για το πρωτάθλημα η πρώτη MVP έχει άποψη. "Εντάξει τα τελευταία χρόνια η ομάδα που κάνει επαγγελματική δουλειά παίρνει αυτό που της αξίζει. Ο Ολυμπιακός δουλεύει συστηματικά και επαγγελματικά και νομίζω ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα παίζει μόνος του".

Η Σοφία Ιορδανίδου παραμένει πιστή στο άθλημα που γοήτευσε τα πλήθη και ετοιμάζει τις νέες "Ιορδανίδου". Μπορεί σε αυτές να είναι και δύο original "Ιορδανίδου". Οι κόρες της...