Μακεδόνες για εξάδα

Η σεζόν ξεκινάει για τους Μακεδόνες Αξιού και με «αρχιτέκτονα» για άλλη μία χρονιά τον Μανώλη Σκουλικάρη, ευελπιστούν να επαναλάβουν την περσινή εκπληκτική τους πορεία (6η θέση).
 
Με τέσσερις μεταγραφές και την διατήρηση του βασικού κορμού, με νεαρές ταλαντούχες αθλήτριες από τις ακαδημίες, ο στόχος παραμένει εφικτός. Αυτός δεν είναι άλλος από την γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής και η εδραίωση στην εξάδα της βαθμολογίας.
 
Οι αλλαγές στο ρόστερ
 
Έμειναν: Κατερίνα Αντωνιάδου, Σοφία Δορούκα, Αποστολίνα Ευθυμιάδου, Ζωή Καλτσώνη, Άλκηστη Καραφουλίδου, Ευριδίκη Μανδράου, Γεωργία Μητακίδου, Ειρήνη Μοσχού, Στέλλα Μπέγκα, Εύα Μπορμπόκη, Μαρία Μυρίδου, Μαριαλένα Παπαδοπούλου, Ιωάννα Πολυνοπούλου, Ελένη Σπανού.
 
Ήρθαν: Πηνελόπη Νώτη, Ιωάννα Παλάδα, Μάγκι Σπικς (ΗΠΑ), Κιέρα Χολστ (ΗΠΑ).
 
Έφυγαν: Κλαίρη Βέλλιου, Κορίνα Γιαννούλη, Μαριαλένα Δραγουμάνου, Βιβή Καραγκούνη, Κλαρίσα Σαγκάρντια, Μαρία Στεφανίδου, Γεωργία Τζαγκαράκη, Άννα Τσουκαλά.
ΕΔΩ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 

Οι προγραμματικές δηλώσεις
 
Μανώλης Σκουλικάρης: «Να βρεθούμε στην εξάδα»
 
Ο προπονητής των Μακεδόνων Μανώλης Σκουλικάρης δήλωσε στο volleyball.gr: «Το πρωτάθλημα θα είναι δύο ταχυτήτων. Στην πρώτη θα είναι ο Ολυμπιακός και στην δεύτερη όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Ξέρουμε ποιος θα είναι ο πρωταθλητής. Αυτό εγώ που περιμένω να δω, είναι να μπορέσει να ανέβει το επίπεδο στο πρωτάθλημα, να υπάρξει ανάπτυξη γιατί το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ  αξίζει να φθάσει ψηλά. Είναι στο χέρι των διοικούντων την ομοσπονδία να μπορέσουν να ανεβάσουν τον πήχη. Για την ομάδα των Μακεδόνων πρωταρχικός στόχος είναι να σωθεί το συντομότερο. Δεύτερος στόχος είναι να βρεθούμε στις έξι πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να χειροκροτήσει τα κορίτσια».

Ελένη Σπανού: «Δυναμικό παρών από τον κόσμο»
 
Η αρχηγός της ομάδας Ελένη Σπανού είπε: «Ανυπομονούμε για την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς πραγματοποιήσαμε μία μακρά και δυνατή προετοιμασία και θέλουμε να μπούμε σε αγωνιστική δράση. Το πρωτάθλημα εν τέλει είναι απαιτητικό καθώς υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, γι’ αυτό ο στόχος μας είναι αρχικά η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής μας στην κατηγορία και στη συνέχεια να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία και ακόμα περισσότερα αν είναι δυνατό. Έχουμε μία συμπαγή ομάδα αποτελούμενη κατά βάση από νέες και πολύ καλές αθλήτριες και πιστεύω ότι εάν ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας κ. Σκουλικάρη θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά. Εύχομαι καλή αρχή σε όλες τις ομάδες, υγεία στις αθλήτριες και καλώ τον κόσμο μας να δώσει το γνωστό του δυνατό παρόν στα Κύμινα στο πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο την Ηλιούπολη, αλλά και όλη την χρονιά να είναι δίπλα μας γιατί πράγματι είναι πολύ σημαντικό για τους αθλητές να αγωνίζονται σε γεμάτα γήπεδα».