Ο Πανναξιακός θέλει να είναι ξανά στο προσκήνιο

Με προίκα την περσινή εκπληκτική σεζόν και αφήνοντας πίσω του τα καλοκαιρινά προβλήματα, ο Πανναξιακός βάζει πλώρη για να πρωταγωνιστήσει και στη νέα Volleylegue γυναικών.

Η ομάδα της Νάξου προέρχεται από την πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία της, έχοντας φθάσει μέχρι τους τελικούς σε κύπελλο και πρωτάθλημα. Την ευφορία από τις αγωνιστικές επιτυχίες, διαδέχθηκε η αγωνία για το μέλλον.

Την τελευταία στιγμή ο Πανναξιακός απέκτησε διοίκηση, δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα και στο …φώτο φίνις κατάφερε να δημιουργήσει ρόστερ ικανό για την κατηγορία. 
 
Ο έμπειρος κόουτς Κώστας Παπαδόπουλος πήγε στο νησί της Νάξου για να καθοδηγήσει την ομάδα σε νέες επιτυχίες και απέκτησε τρεις ξένες. Πρόκειται για τις Αμερικανίδες Αμάντα Μπράουν, Σέλμπι Ντάλτον και την διεθνή Καναδή, Αλίσα Κάλτερ. Η Παναγιώτα Διώτη επέστρεψε στον Πανναξιακό μετά από έναν χρόνο στη Γαλλία, ενώ από τη Θεσσαλονίκη μετακόμισαν στη Νάξο η Άννα Καλαντάτζε και η Κατερίνα Μπολέτου.
 
Οι αλλαγές στο ρόστερ
 
Έμειναν: Βασιλική Σεφεριάδου, Παναγιώτα Βόμβα, Καλλιόπη Κατερίνη, Κυριακή Κατσάνη, Ελένη Φάρκωνα, Κωνσταντίνα Λιανού, Φωτεινή Κριτζιώτη.
 
Ήρθαν: Παναγιώτα Διώτη, Αποστολία Νούσια, Αλίσα Κάλτερ, Αμάντα Μπράουν, Άννα Καλαντάτζε, Κατερίνα Μπολέτου, Ηλιάνα Ιακωβίδου, Σέλμπι Ντάλτον, Κωνσταντίνα Σφυρή.
 
Έφυγαν: Μαρία Γάτση, Κωνσταντίνα Δρακουλίδου, Κατερίνα Ζακχαίου,Ξένια Κακουράτου, Ιωάννα Μαυρομάτη, Βαρβάρα Ξαγοραράκη, Μαρία Οικονομίδου, Μόνικα Πότοκαρ, Σία Τοτσίδου, Λουσία Φρέσκο.
ΕΔΩ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
 
Οι προγραμματικές δηλώσεις
 
Κώστας Παπαδόπουλος: «Να πάρουμε αυτό που μας αξίζει»
 
«Ξεκινάμε μια σεζόν η οποία έμοιαζε πολύ αβέβαιη πριν δηλώσουμε την ομάδα. Φτιάξαμε ένα ρόστερ, το οποίο με καλύπτει, υπό τις συνθήκες, τις οποίες δημιουργήθηκε. Για να δώσουμε τώρα προγνωστικά για το πρωτάθλημα, νομίζω ότι πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα για να τσεκάρουμε τις ομάδες στο γήπεδο. Εμείς έχουμε δουλέψει πολύ και περιμένουμε με ανυπομονησία να ξεκινήσει το πάρτι. Θέλουμε από την πρώτη αγωνιστική να δούμε γεμάτο το γήπεδο. Δεν θέτω κάποιο συγκεκριμένο στόχο για τη σεζόν. Στο τέλος θέλω ο Πανναξιακός να πάρει αυτό που του αξίζει σύμφωνα με τη δουλειά που έχουμε κάνει. Γενικά πάντως ο Ολυμπιακός είναι πιο μακριά από όλους. Οι υπόλοιποι νομίζω ότι ο ένας μπορεί να κερδίσει τον άλλο».

Αλίσα Κάλτερ: «Μπορούμε και το πρωτάθλημα»
 
Η αρχηγός του Πανναξιακού Αλίσα Κάλτερ δήλωσε: «Περιμένω με ανυπομονησία να ξεκινήσει η σεζόν. Δουλεύουμε πολύ καλά στις προπονήσεις και περιμένουμε τους αγώνες να δείξουμε το έργο μας. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε κάθε αγώνα. Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα παρότι ο Ολυμπιακός μαθαίνω ότι είναι το φαβορί. Νιώθω υπέροχα που θα ειμαι αρχηγός της ομάδας, υπάρχει ευθύνη αλλά το κλίμα είναι φανταστικό και οι κοπέλες βοηθάμε η μια την άλλη. Στο νησί όλοι ασχολούνται με την ομάδα και αυτό μας δίνει μέγα κίνητρο».