Με νίκη του Παναθηναϊκού έκλεισε η "κανονική" αυλαία της Α1 Γυναικών

Η αυλαία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ γυναικών «έπεσε» στο κλειστό του Μετς, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 σετ του Πανναξιακού με τις δυο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπήρχε στην αναμέτρηση, καθώς ο Παναθηναϊκός από την 21η αγωνιστική είχε «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση εκμεταλλευόμενος το στραβοπάτημα της νησιωτικής ομάδας, ωστόσο αγωνιστικά οι δυο ομάδες στο πίσω μέρος του μυαλού τους είχαν τη... συνέχεια!

Οι «πράσινες» κατέκτησαν το πρώτο σετ με 25-19 έπειτα από λάθος του Πανναξιακού ενώ πάτησαν γκάζι στο δεύτερο σετ για το 2-0 σετ με τη Ρίτσι να παίρνει το μπλοκ άουτ για το 25-16.

Το τρίτο σετ ήταν το πιο ανταγωνιστικό της αναμέτρησης αφού οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το φινάλε. Εκεί όπου η Φρέσκο έγραψε το 23-24 και ένα λάθος των γηπεδούχων έκανε το 23-25 με τον ΠΑΟΝ να μειώνει σε 2-1 σετ.

O Πανναξιακός μπήκε με φόρα στο τέταρτο σετ (1-3, 4-6) αλλά γρήγορα ο Παναθηναϊκός επέστρεψε. Στο β΄τεχνικό τάιμ άουτ οι Ναξιωτισσες ήταν μπροστά με 15-16 και λίγο αργότερα με 15-18. Οι «πράσινες» μπήκαν εκ νέου στο ματς πιέζοντας τον αντίπαλο και πήραν κεφάλι στο σκορ 19-18. Η Ρίτσι πήρε τον πόντο για το 23-21 και με λάθος της Φρέσκο ο Παναθηναϊκός τέλειωσε το σετ με 25-21 (3-1).

Η γνώμη του πάγκου

Δημήτρης Καζάζης: «Κρατήσαμε τη δεύτερη θέση, αν και δεν κρινόταν σήμερα αλλά ήταν ένας από τους στόχους της ομάδας για να πάρει πλεονέκτημα έδρας.Το παιχνίδι σήμερα ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα και οι δυο ομάδες ήταν σε μέτριους ρυθμούς. Στην ημιτελική φάση θα είναι διαφορετικά παιχνίδια και από ψυχολογία και από προσπάθεια και από πάθος. Θεωρώ ότι είμαστε ισοδύναμες ομάδες. Θα είναι σκληρά παιχνίδια, σίγουρα είναι σημαντικό το πλεονέκτημα αλλά δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτό. Πιστεύω χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της Νάξου και να φτάσουμε στον τελικό».

Γιώργος Ρούσης: «Το παιχνίδι ήταν αδιάφορο ήταν και πρόβα ενόψει πλέι οφ αλλά όπως εξελίχθηκε ήταν μόνο αδιάφορο. Ούτε εμείς, ούτε ο Παναθηναϊκός έπαιξε όπως μπορεί να παίξει και ήταν ένα κακό παιχνίδι αλλά από την άλλη είναι φυσιολογικό. Η ομάδα μου είναι στα όριά της από την αρχή παίζει η ίδια εξάδα, ήρθαμε και αυθημερόν. Ευελπιστούμε αυτές τις μέρες να καθαρίσει το μυαλό μας ενόψει των πλέι οφ και η εικόνα μας να είναι διαφορετική από τη σημερινή. Τα κορίτσια τα δικαιολογώ έχουν κουραστεί και ψυχολογικά και σωματικά και εκτός αυτού έχουν κάνει μια καταπληκτική χρονιά. Τώρα μένει να το βρουν λίγο στο μυαλό τους ότι θέλουμε να συνεχίσουμε λίγο ακόμα».

Τα σετ: 25-19, 25-16, 23-25, 25-21

Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Καζάζης) : Χρυσομάλλη, Κωνσταντινίδου, Φίλντ, Πολ, Ρίτσι, Μερτέκη, Ρόγκα (λ), Καρπουζά, Καββαδία
Πανναξιακος (Ρούσης) : Δρακουλίδου, Ζακχαίου, Οικονομίδου, Τοτσίδου, Πότοκαρ, Φρέσκο, Κακουράτου (λ), Σεφεριάδου, Ξαγοραράκη