Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νίκη του Άρη εκτός έδρας επί του Μαρκόπουλου

Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 21ης αγωνιστικής, ο Άρης επικράτησε με 3-1 στα Μεσόγεια του Α.Ο Μαρκοπούλου και έφτασε στους 35 βαθμούς στη βαθμολογία «πιάνοντας» τον Α.Ο Θήρας στην 4η θέση, που έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Αμφότερες οι ομάδες ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές κάτι που φανερώνεται και από τα «γεμάτα» σετ που παίχτηκαν.
Στο πρώτο σετ, με πίεση από το σερβίς και καλό μπλοκ ο Άρηςπήρε διαφορά +4 (15-19) με την Καετάνο να γράφει το 18-25 και να βάζει μπροστά τη φιλοξενούμενη ομάδα με 0-1 σετ.

Στο δεύτερο σετ, το Μαρκόπουλο βρήκε λύσεις με την Μερκάντο ενώ σταθεροποίησε την υποδοχή του για να προηγηθεί 11-8. Οι φιλοξενούμενες ακολουθούσαν στο σκοράρισμα αλλά ο ΑΟΜ διατηρούσε μια εύθραστη διαφορά 19-15. Ο Άρης μείωσε 20-19 ενώ η Καετάνο ισοφάρισε σε 22-22. Μετά από «μάχη» και χαμένα σετ μπολ η Φακοπουλίδου έκανε το 28-27 ενώ το λάθος της Καραφουλίδου 29-27 έφερε το ματς στην ισοφάρισε σε 1-1.

Το Μαρκόπουλο μαχητικότατο μπήκε στο τρίτο σετ και έφτασε πρώτο στο α’ τεχνικό τάιμ άουτ με 8-7, ωστόσο οι φιλοξενούμενες με εξαιρετικό σερβίς πήραν το προβάδισμα για να φτάσουν στο +3 στο β΄τεχνικό τάιμ άουτ (14-16). Η διαφορά άνοιξε για το 16-21 με την Αλεξάκου αλλά ο ΑΟΜ «απάντησε» με καλό σερβίς και μπλοκ και τις Φακοπουλίδου-Νικολογιάννη – Μερκάντο ισοφάρισαν σε 22-22. Ο Άρης πιο συγκεντρωμένος και με εμπειρία έκανε το 23-25 και το 1-2 στα σετ.

Πολύ καλά ξεκίνησε και το τέταρτο σετ για το Μαρκόπουλο που ήθελε να «κυνηγήσει» μέχρι τέλους το παιχνίδι διεκδικώντας βαθμό/ούς. Οι γηπεδούχες πήραν προβάδισμα 9-2 και 16-11. Ο Άρης βρήκε λύσεις και «έτρεξε» ένα σερί προσπερνώντας σε 16-17. Οι δυο ομάδες πήγαν χέρι χέρι στο φινάλε του σετ (24-24) και η Καετάνομε δυο δικές της επιθέσεις έκανε το 24-26, δίνοντας το «τρίποντο» στις «κιτρινόμαυρες».

Η γνώμη του πάγκου

Γιάννης Νικολάκης: «Μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν χαμένο αλλά σημαντικό κέρδος είναι οι μικρές που παίρνουν εμπειρίες και το ζητούμενο όταν χάνεις αυτά τα σετ στο τελος είναι το θέμα της εμπειρίας. Αν έχει υπομονή η ομάδα του Μαρκόπουλου γενικά αυτό κάνει μόνο καλό».

Δημήτρης Σολκίδης: «Ένα παιχνίδι με όχι ισχυρό βαθμολογικο ενδιαφέρον αλλά με πολύ ένταση. Οι δυο ομάδες θέλανε τη νίκη η κάθεμια για δικούς της λόγους. Κατά διαστήματα έγινε ένα καλό παιχνίδι. Πέρασαμε από μια έδρα που δεν έχουμε περάσει ξανά, δύσκολη έδρα. Θέλουμε να τελειώσουμε όσο το δυνατό με καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα σεβόμενοι και ανταποκρινόμενοι στο όνομα της ομάδας και της ιστορίας της».

Τα σετ: 18-25, 29-27, 23-25, 24-26
Α.Ο Μαρκoπούλου (Νικολάκης): Δικαιούλια, Σόουζα, Μερκάντο, Φακοπουλίδου, Διάλλα, Νικολογιάννη, Ιακωβίδου –λ / Καρακάση, Πατεράκη, Τουλγαρίδου

Άρης (Σολκίδης): Πεσόα, Αλεξάκου, Κωσταντινίδου, Καετάνο, Κις, Καραφουλίδου, Κελεσίδου –λ/ Πήττα, Γουγούση

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:
18:00 ΑΣ Ελπίς - ΓΣ Ηλιούπολης («Ι.Λεμονίδης») 
18:00 Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΠΣ Αίας Ευόσμου (Κλειστό 'Μελίνα Μερκούρη') 
18:00 ΑΟΝ Πανναξιακός - ΑΣΠ Θέτις (ΔΑΚ Νάξου) 
19:00 ΑΣ Μακεδόνες - Παναθηναϊκός ΑΟ (ΔΑΚ Κυμίνων) 
20:00 ΑΟ Θήρας - ΑΕΚ Αθηνών (Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ)

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.