Ανάσανε ο Αίας

Ένα γύρο μετά την τελευταία του νίκη ο Αίας Ευόσμου πήρε το τρίποντο κόντρα στην ΑΕΚ και είναι πλέον στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο σετ ο Αίας ξεκίνησε φουριόζος (3-8) με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει 11-11, αλλά στη συνέχεια να δέχεται ένα σερί 1-9 για το 12-20, ενώ στο β’ σετ η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε εύκολα καθώς πήρε διαφορά από νωρίς (2-7, 3-12) για να αντιστραφούν οι ρόλοι στο γ’ σετ όπου η ΑΕΚ ξέφυγε με 8-3, 14-4 και μείωσε σε 1-2.

Στο δ’ σετ ο Αίας πήρε μια διαφορά (6-9) με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει 13-13, όμως σε εκείνο το σημείο κόλλησε, ο Αίας ξέφυγε με 13-16, 14-18 κι εφτασε στην πολυπόθητη νίκη.

Η γνώμη του πάγκου:
Γιώργος Σαμαράς: «Με εξαίρεση το δεύτερο σετ, πήγαμε αρκετά και δείξαμε το γνωστό μαχητικό πρόσωπο που έχουμε τις τελευταίες εβδομάδες και αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε».

Ηλιας Ζωλασταθιάδης: «Τέλος καλό όλα καλά. Ήταν ένα ματς όπου μετά το β’ σετ κυριάρχησε το άγχος και παραλίγο να το πληρώσουμε γιατί παίζαμε απέναντι σε μια ‘σφιχτή’ ομάδα που κάνει σωστά συγκεκριμένα πράγματα. Έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια που θέλουμε να τα κερδίσουμε για να εξασφαλίσουμε την παραμονή».

Τα σετ: 20-25, 08-25, 25-19, 17-25
ΑΕΚ (Σαμαράς) Κουτρουμπή, Καράτερζη, Ζίγκα, Καλαφατάκη, Γεωργαντά, Αργυροπούλου, Μπελιά –λ / Βάθη, Βενέτη.
Αίας (Ζωλασταθιάδης): Κλέπκου, Τζιαρλή, Κούση, Τζούριτς, Βλάχου, Ανδρονικίδου, Γεωργιάδου -λ / Φαλέγκα, Αποστολίδου, Ξανθοπούλου