5η θέση για τους Μακεδόνες με νίκη επί της ΑΕΚ

Οι Μακεδόνες Αξιού επικράτησαν με 3-1 της μαχητικής ΑΕΚ και μετά την ήττα του ΑΟ Μαρκοπούλου από τον Ολυμπιακό σκαρφάλωσαν στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Μανώλη Σκουλικάρη, η οποία ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο η είσοδος κάποιων νεαρών κοριτσιών και η βελτίωση της ΑΕΚ έκαναν τον αγώνα ντέρμπι.

Στο γ’ σετ είχαμε μάχη πόντο με πόντο μέχρι το 19-20 που μετατράπηκε σε 19-25, ενώ στο δ’ σετ οι Μακεδόνες ξέφυγαν από την αρχή και έφτασαν στο 24-17. Εκεί όλοι πίστεψαν ότι το ματς τελείωσε, αλλά η ΑΕΚ με την Καράτερζη στο σερβίς μείωσε σε 24-23 και είχε και δυο κόντρα μπάλες για να ισοφαρίσει, χωρίς να τα καταφέρει.

Τα σετ: 25-16, 25-20, 19-25, 25-23
Μακεδόνες (Σκουλικάρης) Σαγκάρντια, Τοάζι, Καραφουλίδου, Δραγουμάνου, Πολυνοπούλου, Στεφανίδου, Τσαγκαράκη-λ / Μυρίδου –λ, Παπαδοπούλου, Τσουκαλά, Σπανού.
ΑΕΚ (Σαμαράς) Νούσια, Αργυροπούλου, Κουτρουμπή, Καρατερζή, Ζίγκα, Γεωργαντά, Μπελιά –λ / Βενέτη, Καλαφατάκη, Βάθη, Φιλιπιόνκα.

Η γνώμη του πάγκου
Μανώλης Σκουλικάρης: «Συγχαρητήρια στα κορίτσια γιατί κερδίσανε 4ο σερί ματς… Παρά το κρύο στο γήπεδο ξεκινήσαμε καλά και μετά το 2-0 θελήσαμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχής και σε άλλα κορίτσια με αποτέλεσμα να χάσουμε το ρυθμό μας. Στο δ’ σετ συνήλθαμε αλλά στο 24-17 πιστέψαμε ότι τελείωσε το ματς και παραλίγο να το πληρώσουμε. Τέλος καλό, όλα καλά και το μυαλό μας τώρα είναι στην Σαντορίνη».

Γιώργος Σαμαράς: «Κάναμε άλλη μια καλή εμφάνιση, είμαστε λίγο απογοητευμένοι γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε και βαθμολογικό όφελος, αλλά χάσαμε δίκαια από έναν ανώτερο αντίπαλο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ως το τέλος με ψηλά το κεφάλι».