"Ανατρεπτική" νίκη της Ηλιούπολης στην έδρα της Θέτιδας

Μια άκρως ανατρεπτική αναμέτρηση με σασπένς παρακολούθησαν οι φίλοι του βόλει στο κλειστό της Βούλας, εκεί όπου Θέτιδα και Ηλιούπολη μοιράστηκαν βαθμούς αλλά τη νίκη πήρε στο τάι μπρέικ η ομάδα της Ηλιούπολης.

Πλέον, η ομάδα της Δήμητρας Λυκογιάννης βρίσκεται στους 17βαθμούς. και στην οχτάδα ενώ η Θέτιδα με το βαθμό που πρόσθεσε πήγε στους 7β (11η θέση).

Με φόρα από τις τελευταίες πολύ καλές εμφανίσεις μπήκε η Ηλιούπολη στο πρώτο σετ (3-8, 16-20) αλλά η Θέτιδα μετά τα μέσα του σετ φάνηκε να αφυπνίζεται και να βρίσκει λύσεις στην επίθεση. Οι γηπεδούχες ισοφάρισαν στο 23-23 και κατάφεραν να κάνουν το 1-0 με 25-23.

Στο δεύτερο σετ, η Ηλιούπολη είχε λύσεις στο μπλοκ και την επίθεση ενώ διατήρησε παράληλα μια μικρή διαφορά (19-22) για να φτάσει στην ισοφάριση με 21-25.

Το τρίτο σετ δεν ξεκίνησε καλά για τη Θέτιδα που είδε την Εσντέλ να προσγειώνεται άτσαλα... αλλά η διαγώνια των γηπεδούχων παρά το μικρό διάστρεμα και αφού τις έδεσαν το πόδι χαμηλά συνέχισε κανονικά μέχρι το τέλος του ματς. Το συμβάν κάπως αποσυνόνισε τη Θέτιδα ενώ σε συνδυασμό με τη δυσκολία των γηπεδούχων να σταματήσουν στο φιλέ την Ηλιούπολη η διαφορά άνοιξε (13-20) και οι φιλοξενούμενες έκαναν το 1-2 με 19-25.

Στο τέταρτο σετ, η Θέτιδα επέστρεψε ξανά (8-3, 17-12) και δεν άφησε μεγάλα περιθώρια για αντίδραση στην Ηλιούπολη, κατακτώντας το σετ με 25-20.

Στη «ρώσικη ρουλέτα» του τάι μπρέικ η Θέτιδα είχε τον έλεγχο μέχρι το 10-9, εκεί η Ηλιούπολη με την έμπειρη Γκλιγκόροβιτς να μοιράζει σωστά κατάφερε να φτάσει πρώτη στο ματς μπολ (12-14). Η ομάδα της Βούλας βρήκε τη δύναμη και ισοφάρισε αλλά η Ηλιούπολη ήταν αυτή που απέδρασε με ένα σπουδαίο διπλό (14-16).

Τα σετ: 25-23, 21-25, 19-25, 25-20, 14-16
ΑΣΠ Θέτις (Τουρσούγκας): Μελετιάδη, Κιουτσούκη, Αργυροπούλου, Φρέντς, Γιόβιτς, Εσντέλ, Ξηνταρά (λ), Τουρνάκη, Χατζηκωνσταντά, Τοντάι
ΓΣ Ηλιούπολης (Λυκογιάννη): Γκλιγκόροβιτς, Σπανού, Γιοβάνη, Σαλούστρου, Μαλουσάρη, Γκρέκα, Κοκίου (λ), Ματσούκα, Τσουμήτα

Σούλης Τουρσούγκας: «Από το σημερινό ματς κρατάμε την αγωνιστικότητά μας. Πιστεύω ότι ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει. Αγώνα με αγώνα θα πηγαίνουμε καλύτερα».

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Πολύ σημαντικό δίποντο απέναντι σε μια πολύ ανανεωμένη και δύσκολη ομάδα. Δέκα σετ σε 3 μερες, η αλήθεια είναι ότι είχαμε να παλέψουμε και την κούραση. Συγχαρητήρια στα κορίτσια. Κοιτάμε μπροστά στο επόμενο παιχνίδι».