Ο Άρης επικράτησε του Μαρκόπουλου

Ο Άρης, στο ντεμπούτο της Κάταλιν Κις, επικράτησε με 3-1 το ΑΟ Μαρκοπούλου και πλέον βρίσκεται μόνος στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Στα δύο πρώτα σετ του αγώνα το «σενάριο» ήταν το ίδιο με τον Άρη να παίρνει μια διαφορά από την αρχή και να την κρατά με σχετική άνεση ως το τέλος.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στο τρίτο σετ με τον Άρη να προηγείται με 9-4, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά το Μαρκόπουλο άλλαξε ταχύτητα για να ακολουθήσει φοβερή μάχη. Οι φιλοξενούμενες μείωσαν σε 11-8 και ισοφάρισαν 17-17 για να φτάσουν σε σετ μπολ στο 23-24. Ο Άρης έφτασε με τη σειρά του σε ματς μπολ (25-24 και 26-25) έχοντας μάλιστα και κόντρα μπάλα για να το τελειώσει αλλά το σετ πήγε στο Μαρκόπουλο με 27-29.

Το ματς φάνηκε να ξεκινά από την αρχή και μέχρι το 13-12 του δ’ σετ ήταν ντέρμπι, ωστόσο εκεί ο Άρης ξέφυγε 18-12 και έφτασε στο τρίποντο χωρίς άλλες συγκινήσεις.

Η γνώμη του πάγκου
Δημήτρης Σολκίδης: «Πήραμε μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Με εξαίρεση το τρίτο σετ όπου κάναμε αρκετά λάθη, παίξαμε πολύ καλά και συγκεντρωμένα κόντρα σε μια καλή και διαβασμένη ομάδα. Τέλος θέλω να πω συγχαρητήρια στη Γουγούση, η οποία μέχρι την απόκτηση της Κις κάλυψε επάξια το κενό, βοήθησε την ομάδα και μας κράτησε ζωντανούς στη διεκδίκηση των στόχων μας».

Γιάννης Νικολάκης: «Αργήσαμε να μπούμε στον αγώνα, ενώ σίγουρα η προσθήκη της Κις έδωσε άλλο αέρα στον Άρη. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση που κάναμε σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Συγχαρητήρια στον Άρη κι εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά και την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από την αρχή της σεζόν».

Τα σετ: 25-19, 25-16, 27-29, 25-16
Άρης (Σολκίδης): Πεσόα, Αλεξάκου, Κωνσταντινίδου, Καετάνο, Κις, Καραφουλλίδου, Κελεσίδου –λ / Πήττα, Γουγούση. 
Μαρκόπουλο (Νικολάκης): Κλάιν, Μερκάντο, Σόουζα, Δικαιούλια, Διάλλα Φακοπουλίδου, Ιακωβίδου-λ / Πατεράκη, Νικολογιάννη, Λιάγκη, Καρακάση.