Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακόμα μια μεγάλη απώλεια για το Ελληνικό βόλεϊ

* ΗΆννα Ξερικού στη μέση, στη συγκέντρωση παλαιμάχων * ΗΆννα Ξερικού στη μέση, στη συγκέντρωση παλαιμάχων

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του βόλεϊ. Θρηνεί τον χαμό της Άννας Ξερικού.

Εφυγε από την ζωή το μεσημέρι του Σαββάτου στη πόλη Μπέλε της Βραζιλίας ύστερα από επιπλοκή που παρουσίασε η υγεία της μετά από εγχείρηση στο στομάχι. Ο θάνατος της οφείλεται σε σηψαιμικό σοκ.

Η Ξερικού ήταν μία από τις κορυφαίες πασαδόρους που ανέδειξε το ελληνικό βόλεϊ. Είχε γεννηθεί στις 7 Ιουνίου 1972. Είχε αγωνιστεί στον Μίλωνα, στον ΑΟ Αθήνα, στη μεγάλη ομάδα του ΖΑΟΝ, στον Άγιο Σώστη, την Δραπετσώνα και τον Ολυμπιακό, είχε δεκάδες συμμετοχές στην Εθνική ομάδα και ήταν και πρωταθλήτρια του μπιτς βόλεϊ.

Η υγεία της Άννας Ξερικού είχε κλονιστεί από την απώλεια του αγαπημένου της αδελφού στις 4 Απριλίου 2007, ενώ πριν τέσσερα χρόνια έχασε και τον πατέρα της. Το τελευταίο διάστημα έκανε ιατρικές εξετάσεις και μετά από την προτροπή τεσσάρων γιατρών αποφάσισε να κάνει επέμβαση στο στομάχι που είναι γνωστή ως «γαστρικό μανίκι». Η εγχείρηση έγινε στην Βραζιλία την Μεγάλη Πέμπτη. Την επομένη πήρε εξιτήριο αλλά τις επόμενες ημέρες ένιωθε ενοχλήσεις. Ενημέρωσε τον γιατρό της ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά τα συμπτώματα και πριν τρεις μέρες η Ξερικού εισήχθη στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως έίχε πάθει σηψαιμία.

Σήμερα η μητέρα της είχε προγραμματίσει να αναχωρήσει για την Βραζιλία. Η σορός της Άννας Ξερικού θα αποτεφρωθεί στην πόλη Μπέλεμ και θα μεταφερθεί η τέφρα της στην Ελλάδα.

πηγή http://www.sentragoal.gr

Template Design © GreekVolley by Babis Iosifidis. All Rights Reserved.