Τιμή για τον Απόστολο

Ένα παιδί της Ελπίδας Αμπελοκήπων θα τιμηθεί από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου κατά τη διάρκεια της Γιορτής των Κορυφαίων, την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, γεμίζοντας για μία ακόμη φορά με υπερηφάνεια τον σύλλογο.

Πρόκειται για τον Απόστολο Χαριτωνίδη, πρώην βολεϊμπολίστα της Ελπίδας και έναν πραγματικό υπεραθλητή της κατηγορίας Μεταμοσχευμένων, στον οποίο θα απονεμηθεί ένα από τα πέντε ειδικά έπαθλα της χρονιάς για το μάθημα ζωής που δίνει εδώ και χρόνια.

Ο Απόστολος, αρχηγός της ανδρικής ομάδας βόλεϊ μέχρι το 2006, νίκησε την λευχαιμία μετά από πετυχημένη μεταμόσχευση μυελού των οστών και η τεράστια θέλησή του για ζωή τον οδήγησε και πάλι στην ενασχόληση του με τον αθλητισμό. Έτσι, εντάχθηκε στην εθνική ομάδα κολύμβησης μεταμοσχευμένων και κατέκτησε 4 χρυσά μετάλλια στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Δουβλίνου και 3 μετάλλια (ένα κάθε χρώματος) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ντέρμπαν.

Στη συνέχεια μεταπήδησε στον στίβο και τα τρία τελευταία χρόνια έχει γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής των διεθνών διοργανώσεων μεταμοσχευμένων. Το 2014 κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρακοβίας (ακοντισμός, δισκοβολία, ρίψη ελαφριάς σφαίρας), ενώ το 2015 στο Μαρ Ντελ Πλάτα αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στη δισκοβολία με παγκόσμιο ρεκόρ και ήταν δεύτερος στον ακοντισμό! Φέτος συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στην Βαάντα της Φινλανδίας, όπου κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία και αργυρό στον ακοντισμό.

Εκτός από τις επιτυχίες του στον αθλητικό στίβο, ο Απόστολος είναι Πρεσβευτής του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η Ελπίδα» και βοηθά στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την εθελοντική προσφορά Μυελού των Οστών. Ο Απόστολος τιμήθηκε πρόσφατα από τον Σύλλογο "Ελπίδα" και δώρισε το χρυσό μετάλλιο της δισκοβολίας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο βρίσκεται σε ξεχωριστή θέση στο Ογκολογικό Νοσοκομείο. Δεν παραλείπει βέβαια να παρακολουθεί τις εκδηλώσεις της Ελπίδας Αμπελοκήπων και πριν από λίγο καιρό ήταν παρών στον αποχαιρετιστήριο αγώνα του Φώτη Βασιλειάδη και του Γιώργου Ακριτίδη.