Μπάρες ενέργειας από τον Μάκη Παπασταματάτο

Τον Μάκη Παπασταματάτο τον γνωρίσαμε όλοι σαν αθλητή του Μίλωνα.

Ωστόσο τον Μάκη τον κέρδισε η ζαχαροπλαστική και εδώ και τρια χρόνια εργάζεται σε πολύ γνωστό ξενοδοχείο στα Νότια Προάστια ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί την σχολή του.

Ζητήσαμε από τον Μάκη να μας προτίνει την αγαπημένη του συνταγή για γλυκό που δίνει ενέργεια στους αθλητές και τι καλύτερο από το πως να φτιάξετε μπάρα ταχίνι με σοκολάτα dark.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 450 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. μέλι
  • 200 γρ. κουβερτούρα ivoire (dark 90%) σε κομμάτια
  • 150 γρ. διάφορους ξηρούς καρπούς (φιστίκια Αιγίνης, καρύδια, φουντούκια)
  • 150 γρ. δημητριακά
  • 200 γρ. βρώμη 80 γρ. cranberries

Πως θα τις φτιάξετε:

Ζεσταίνουμε το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μη σφίξει πολύ το μείγμα. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ με μεμβράνη από πάνω, στα μικροκύματα στα 800 watt για 2 λεπτά ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού. Τέλος, προσθέτουμε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ. Ρίχνουμε και τα δημητριακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι. Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης πάνω σε ένα ταψί 20x30 εκ. Απλώνουμε το μείγμα από πάνω, ρίχνουμε λίγα ακόμα δημητριακά από πάνω, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 3-4 ώρες. Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε 20 ισομερείς μπάρες πάχους 5 εκ.