TIPS& Τρικ για γράμμωση: Φάτε αυγά χωρίς ενδοιασμούς!

Μια μέρα κι ένα TIP

ΕΝΑΤΟ tip : Το παρεξηγημένο αυγό!

Για πολλά χρόνια επικρατούσε η άποψη ότι τα αυγά επηρεάζουν την χοληστερίνη, δυστυχώς αυτό έγινε αιτία να στερηθούν την ποιο πλήρη τροφή πολλοί άνθρωποι από μελέτες που έγιναν σε παχύσαρκους αμερικανούς οι οποίοι έτρωγαν πρωινό αυγά με μπέικον και φασόλια τηγανισμένα σε λάδια από σπόρους.



Πλέον οι μόνοι γιατροί παγκοσμίως που υποστηρίζουν αυτήν την άποψη είναι όσοι έχουν να πάνε σε συνέδρια και να διαβάσουν βιβλιογραφίες και έρευνες από τότε που τέλειωσαν την ιατρική.
Τα αυγά δεν θα σας δημιουργήσουν ΠΟΤΕ χοληστερίνη! πρόκειται για την ποιο πλήρης τροφή με όλα τα βασικά αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες που υπάρχει στην φύση. Με μόλις 80 θερμίδες.
Εάν βέβαια έχετε καταφέρει μετά από πολλά χρόνια καταναλώσεως σαβούρας να καταστρέψετε την σωστή λειτουργία του συκωτιού σας και του παγκρέατος λογικό είναι ο γιατρός να σας έχει βάλει φρένο σε όλα, αλλά αυτό είναι δική σας επιτυχία και όχι των αυγών.
Στα πλαίσια μιας διατροφής σωστής μπορείτε να καταναλώνετε 4 αυγά την εβδομάδα ολόκληρα και όσα ασπράδια θέλετε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τρώτε και κάθε ημέρα εφόσον δεν καταναλώνετε πολύ ζωικό λίπος συνολικά.
Προσωπικά καταναλώνω για χρόνια 10-12 ολόκληρα αυγά την εβδομάδα, είτε βραστά είτε τηγανισμένα σε ελαιόλαδο, χωρίς να τα κάψω και οι τιμές της χοληστερίνης βρίσκονται πάντα πολύ κάτω από τα όρια.

{module OMRON IN}
Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η χοληστερίνη είναι χρήσιμη στον οργανισμό και το πρόβλημα είναι η οξείδωση της και επίσης η ανικανότητα του οργανισμού να την διαχειριστεί, η οποία χάνετε όσο περνούν τα χρόνια αλλά και σε πολύ μικρές ηλικίες εξαιτίας των καταχρήσεων που κάνετε (κάπνισμα, αλκοόλ, τηγανιτά, πολλά γλυκά).
Ο οργανισμός μας παράγει 2000 μγ χοληστερίνης την ημέρα ακόμη και αν τρώτε μόνο χόρτα για τις διάφορες λειτουργίες του, εάν πάσχετε από ενδογενή χοληστερίνη η οποία οφείλεται σε έλλειψη ενζύμου, θα πρέπει να κάνετε τα πάντα προτού πάρετε στατίνες.
Οι στατίνες δεν είναι λύση, είναι φάρμακο το οποίο μπλοκάρει ένζυμα και κατεβάζει την χοληστερίνη αλλά ταυτόχρονα μπλοκάρει και ένζυμα απαραίτητα για τον οργανισμό. Γι’ αυτό και ο γιατρός σας στέλνει κάθε λίγους μήνες για εξετάσεις, για να δει αν πάθατε κάτι άλλο από τις στατίνες με νο 1 τις βλάβες στο συκώτι....
Προσπαθήσετε να γυμνάζεστε και να τρώτε σωστά και ξεχάστε τις στατίνες, ειδικά σε ηλικίες κάτω των 45 ετών μόνο καλό δεν θα σας κάνουν!

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΙΩΤΗΣ PERSONAL TRAINER